Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Мојата ц220 цди, и твојата 1.9 партизанска. Во какви сакаш услови ќе ги пробаме, градска, отворено, со 5 души, сам, ќе возиме 200, ќе возиме 40. Па ќе праме муабет дали разликата е 2-3 литри повеќе. Патем, коли носите од германија ама од носо подалеку немате видено. 4matic се вика 4х4 опцијата на Мерцедес, ама ретко кој слушнал за такво чудо (има потреба да ти кажам оти? Скапо е пер, многу поскапо од ефтините канти шо ги влечкате). Ги вградуваат во Е класата (210) и Ц класата (203). Имав “партизанска“ а4 со 110 кс, не гледам ниту еден сегмент во што е тој мотор толку поарен/понапреден од 220-ката во мерцедесот. Башка ти си единствениот поборник за TDI не-комон реил технологија. На сите треба да ви е јасно дека сме потрошувачко општество, колите ги прат да трат 5-6 години и да се сменат со нови. А секој треба да си е свесен дека за дизел да возиш требаZatoa trošat najmalku po 2-3 litra poveke,toa ti e zadna vuča. Ako taka gledaš po tvoe ondak može mercedesot da go sporeduvaš so kombe ili kamion. Poglupa rabota od zaden pogon za patničko vozilo (ako ne e za driftanje) nema. Btw ima audi so 4x4 ako na nekoj stvarno mu treba. C klasi nema so 4x4.
1. да прајш голема километража
2. да си свесен дека сервисите се скапи, и ако купуваш возило за долгорочно возење... кога тогаш нешто ќе се заеби. Не ти дава тебе никој возило кое било 40.000 евра ново за 4.000 притоа да е неизвозено, не се секирај.
Добро размислување:
Како и да е, колите се делат на Мерцедес и сите останати, мојот глас оди за Ц класа.Јас за 7к земав Лансер од 2009-та година, со кожен волан, мењач, автоматска клима и хендс-фри систем. Троши просек 8 во градска некаде, со 66,000 километри. За истите пари можев да бркам мерцедеси со 200,000 минимум.
Знам дека не е ова темата, ама да си искажам искуство и совет - на старо според мене подобро е бензинец, освен ако не зимаш дизел од познат.