Споредa: Audi A4 vs. Mercedes C-class

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Според вас?

• A4

Гласови: 39 52,0%
  • C-class

Гласови: 36 48,0%

• Вкупно гласачи
    75
Јас би одбрал АУДИ-то ем помалку троши и ем добра е за кривини на македонски патишта каде што има меѓу планини -клисури со многу кривини и солидна брзина за такви патишта,а за зима се знае да не правам муабет каде-каде за мерцедес е тапа невидена оти е заден погон и со мој другар што има мерцедес некаде јануари-фебруар бевме накај Дебар по некои документи што треба да земе и другарот ставал три вреќи песок во багажникот да не се занесува по кривини LoL :facepalm: .
Значи АУДИ и ич не се замарај за делови ионака малку тешко се расипува и башка имаш по авто-отпади по Тетово може да се најде половни оригинални солидни делови по прифатлива цена одколку мерцедес и на крај пред да купиш читај овде онака за секој случај ако купуваш во Бугарија кое е најголема авто-мафија во европа;)
Еден пар зимско-летни гуми и зима нема да има! :)

Еден пар зимско-летни гуми и зима нема да има! :)
Батка нека не те лаже маркетиншки трикови што дотраени летни гуми ги носат во фабрика за гуми каде што репарираат-преработуваат за зимски гуми и излегува нова зимска гума затоа зимски гуми се поефтини од летни гуми и при возење се чувствуваш разлика тврдоста(зимски гуми) и мекоста (летни гуми) а што се однесува во зимски услови нема голема разлика ако летна гума по снег се лизга доволно е малку да издишеш и ќе тера како кај зимски гуми,а ако пак ставаш синџир по снег и те како се разликува и тоа голема како небо-земја така да се е тоа пари да фрлиш демек по европски стандарди :) како и да е ќе мора да се почитува ебениот закон мора да се купи зимски гуми и на АУДИ побаво ќе тера одколку на мерџо .

Ако прошеташ тука по огромниот број плацеви истово ауди можеш да го најдеш за 4000-4800 евра,само да го регистрираш.
Стар мерцедес не ни гледам,клошари што дошле до некое евро повеѓе ги купуваат да се прават газди.
Ако си газда и сакаш Мерцедес оди во салон и истреси од 25000 евра нагоре за нов Мерцедес

Пане, зимската гума е мека, летната е тврда... Збркал си ја малко...

Ако прошеташ тука по огромниот број плацеви истово ауди можеш да го најдеш за 4000-4800 евра,само да го регистрираш.
Стар мерцедес не ни гледам,клошари што дошле до некое евро повеѓе ги купуваат да се прават газди.
Ако си газда и сакаш Мерцедес оди во салон и истреси од 25000 евра нагоре за нов Мерцедес
Најди ти за 4.400 (просек) имаш лапачка од мене и еден месец ти го давам аудито на вожња!

Кој FAIL пост значи. Поголема утка не сум прочитал од тебе,барем ти малце од малце се разбираш у коли и мотори.
Сакаш ја и ти да се кладиме у колите дека најефтино од трите набројани за одржување е БМВ?
Инаку многу подобар избор е Ауди у поглед на одржување,поефтино и полесно. Брат ми има сервис и кога ке му донесат Мерц за опраање го растура пола мотор за обична промена на затегачи и ролери.Вика подалеку од тоа.
Кое бмв?Тоа од '80-'95 е евтино за одржување,или во некоја гаража
Оди смени масло во мотор на 530 д од 2006,во овластен сервис да видиш колку ѓе те ошурат.

Пане, зимската гума е мека, летната е тврда... Збркал си ја малко...
можеби е така ама јас имам мишелин зимска ама тврда е,а летна вердештајн помека ми делува сепак се зависи од моделите :)

Испратено од iPad 3 со Tapatalk HD

можеби е така ама јас имам мишелин зимска ама тврда е,а летна вердештајн помека ми делува сепак се зависи од моделите :)

Голема е веројатноста мишелинките да си ги испечел. Зимските гуми се прават помеки, за коа паднат температурите да не станат тврди како пластика, а да имат доволно grip на површината.
Е сега ако ги возеш зимните гуми на жешко време/жежок асфалт/летно време каучуко у самата гума оште повеќе омекнува, и имаш големи шанси да ги испечеш на асфалто и да станат тврди и нееластични како пластика...

А летната гума по принцип е поцврста и потврда, и коа ја ставеш на топол асфалт она си омекне и лепе убаво на површината и има grip. Ако ја возеш на снег и мраз, каучуко се стврднува, и се осеќа колата како да е на лизгалки. Повеќето човеци ги издишуват за да компензират со нагазна површина, ама со тава го оштетуват самио венец на гумата.. :-)

Офф топик сам. :-)

Кое бмв?Тоа од '80-'95 е евтино за одржување,или во некоја гаража
Оди смени масло во мотор на 530 д од 2006,во овластен сервис да видиш колку ѓе те ошурат.

Јас имам Е46 320d па до сега никој не ме ошурил,а у овластен сервис што се ненормални тоа е друг муабет,од таму е баукот “изгор за одржавање“.
исто така и да одиш у Порше Македонија или Макауто стар ке те ошурат. Јас сам си сервисирам затоа можам да си дозволам БМВ. А за промена уље и филтри не ти треба овластен сервис,ти треба канал и соодветен клуч,башка на јутуб имаш милион DIY за све и свашта.
--- надополнето: 28 април 2013 во 21:41 ---
Демек возам BMW, имам пари во џебот и евтино ми е... Абе другарче ја да ти кажам сеа вака, да имам пари и да сакам да се курчам со BMW, ќе купам BMW 2013 година (на пример новиот модел на m6) , а не ко повеќето "мангупи" во Македонија... Купил BMW 96 година и се праи мангуп, пали гуми ово оно... Мрш бе ти ебам сортата оди купи го ново нашлакај таму 45 сома па да те видам дали ќе се "спзгаш" по улиците или ќе ти биде страв да возиш над 40... Малце ќе ти закашла и оп едно смрдено делче 150€... А ти ако возиш BMW 96-та како и останатите, е дефинитивно ти е евтино, и ти си мислиш дека си елита оти возиш BMW, али не си... Малку се дечки во Македонија што возат VTEC... Да видите што е снага вие шо сте поносни со изразот:
Германско си е германско :facepalm:
Абе дете земи купи го ново од салон и курчи се ;)

Незнам што да ти реплицирам тебе,треба модератор да се позанимава со оваквите ко тебе што дошле да лечат комплекси овде место да пишат нешто корисно,а не само да се најдат у муабет.
А за болдираното дојди у фаца кажи ми го ова.

offtopic

Јас имам Е46 320d па до сега никој не ме ошурил,а у овластен сервис што се ненормални тоа е друг муабет,од таму е баукот “изгор за одржавање“.
исто така и да одиш у Порше Македонија или Макауто стар ке те ошурат. Јас сам си сервисирам затоа можам да си дозволам БМВ. А за промена уље и филтри не ти треба овластен сервис,ти треба канал и соодветен клуч,башка на јутуб имаш милион DIY за све и свашта.
Толку и возиш бмв штом сам му менуваш масло и филтри на бмв то.Браво,ама јутуб нема ти го ресетира компјутерот.[/quote]

Толку и возиш бмв штом сам му менуваш масло и филтри на бмв то.Браво,ама јутуб нема ти го ресетира компјутерот

Буквално за 20 секунди се ресетира сервис интервал на е46ка.. Дури го пише и у книгата.... ;)

Отворив тема за Ауди и Мерцедес вие на БМВ појдовте:pos:

Некој модератор нека ја поделе темата, и да ставе Наслов БМВ Ултимејт драјвинг Машин, совети за купувајне и одржувајне... :)

Od ovoj model a4 za 5 bona ima samo karavan. Dobar tdi sedan nitu pod razno ne se naoga sa pomalku od 6-7000 evra. Vo Germanija odat po 5000e i nagore.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom