Splinter Cell: Conviction

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Не знам за вас, али мене мисиите и целиот гејмплеј ми е проклето ДОСАДЕН.
Се е скриптирано, движењето на чуварите и слично, нема веќе свиркање, нема фрлање шишиња и слични работи - а противниците цело време јадат бурек, а Сем цело време на крај им вика "Try those odds again".
И јас го мислам истото.. не е веќе филингот да се игра играва како што беше порано.. :S

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И време е, по мисијата кога барам не знам што не знам каде битно да тепам некој и да наратира некој друг, да иде играва у рисајкл бин.

Чудна фузија на Assassins Creed, оригиналната Splinter Cell и Batman Arkham Assylum, се мава на приказна и кат сцени, се мава на филмска атмосфера и се пропаѓа на сите полиња.
Оригиналната SC беше типична PC игра, доволно тешка и предизвикувачка да те заинтересира и замисли, а со приказна која беше онака, ненаметнувачка и влезена у Том Кленси неразбирлив дијалог, битно да се иде некаде.

Double Agent беше мало бегање од формулата, прилично успешно. Според мене, најдобрата Splinter Cell досега беше таа.
Новава, од каде да почнам...Се мава на приказна, а јас појма неам за ликовиве, освен Сем и ќерка му (како и мртвиот Ламберт) иако ги имам играно сите 4 дела. И сеа, од една страна пробуваат со јака и реалистична приказна, а од друга страна пробуваат секое ниво да го вклопат во приказната. Поточно, секој елемент. Затоа, пред да ви влезат 20 војници додека го чувате компјутерот, мора да има сцена каде што црвенокосата ДЕТАЛНО објаснува зашто мора да го чувате компјутерот...имало фајрвол, па ако паднело ќе иделе у курац сите, ќе умрела ќерка му, бла бла бла...Аман еи, пушти ги војниците и да тепаме!

Графички, првите нивоа (ваљда до 5-6 стигнав) се едно исто, никаква разновидност, згради згради згради, цевка, парк, зграда, зграда, парк, цевка, цевка, луѓе кои работат нешо демек. Олабавите еи, дајте нешто јако - претходната SC беше на Арктик, па на огромен брод, па....

Гејмплеј, најголемо разочарување. Се е скриптирано, се е олеснето, дури го нема ни препознатливиот зелен нишан на Сем. Противниците се само скрипти, си прават рути до бескрај, си зборат до бескрај, стојат во едно место до бескрај. Секогаш има еден правилен начин како би прошле без никој да ве забележи, обично ви зјапа во очи (цевка некоја, ебате), секогаш има 1 соба со негативци, поминувате, па иде друга соба, па трета, се качувате по скали, ете пак негативци. Еи, не можеш ни телото да го скриеш. :)

И не знам кој кур го дрвеа со тие испрашувањата, најјака ствар на свет, кога игра од 2003/4 (не ме фаќајте за збор) го имаше тоа, на побрутален и ѕверски начин. Играјте ја неа место овој полупроизвод, кој би се свиѓал само на 10 годишни конзолаши - ете, можеле да убијат човек од темница, ваууу!
Играта се вика Punisher. :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
И Double Agent не беше ништо подобро од ова, али барем истата игра беше. Chaos Theory е најдобра од сериалите.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И Double Agent не беше ништо подобро од ова, али барем истата игра беше. Chaos Theory е најдобра од сериалите.
Не знам, ваљда дека тогаш излегоа новите конзоли и оваа беше првата на нив, јака графика, у пичку материну :)
Али сепак имаше повеќе слобода како што се сеќавам, не беше ВООООЛКУ скриптирано како во оваа игра.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Незнам што толку лошо гледате во играва. Гемплејот можда не е толку разновиден како во минатите делови ама е далеку подинамичен и позабавен. За поздрав е и тоа што се трудат да имплементираат некоја каква таква приказна...Скриптирано хммм имаш 10тина непријатели на спрат кој патролираат наоколу ако кренеш узбуна се крева и нивната борбена готовност имаш 20 наместо 10 и те бараат по однапред скриптирани рути ....Како инаку ке помине под цевка за ти да му скокнеш над глава? Играта функционира на тој начин, Thief да не е поразлична..Исто маде...
Мене ми е кеиф кога гледам ставаат нешто ново. Тоа значи имаат храброст да експериментираат Ме нервира кога штанцаат едно исто срање over and over again Биошок 1 и 2 Која разлика ја има она жити се...Извадија експанзија од играна...Modern Warfare исто....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Незнам што толку лошо гледате во играва. Гемплејот можда не е толку разновиден како во минатите делови ама е далеку подинамичен и позабавен. За поздрав е и тоа што се трудат да имплементираат некоја каква таква приказна...Скриптирано хммм имаш 10тина непријатели на спрат кој патролираат наоколу ако кренеш узбуна се крева и нивната борбена готовност имаш 20 наместо 10 и те бараат по однапред скриптирани рути ....Како инаку ке помине под цевка за ти да му скокнеш над глава? Играта функционира на тој начин, Thief да не е поразлична..Исто маде...
Мене ми е кеиф кога гледам ставаат нешто ново. Тоа значи имаат храброст да експериментираат Ме нервира кога штанцаат едно исто срање over and over again Биошок 1 и 2 Која разлика ја има она жити се...Извадија експанзија од играна...Modern Warfare исто....
Јесте, имаш 10 непријатели на 1 спрат, ама на тој спрат има цевка, која иде до некој скриен дел од собата, каде што стои 1 од нив, сајлент кил, добиваш execute, ако си изјачал да имаш 4 убиства ги кинеш четворицата од лево кои се сами во одделен дел од просторијата, потоа од таму има друг скриен дел/цевка каде што ги докрајчуваш другите пет.
Ако што било од ова не го сфатиш и пробаш да импровизираш, да бараш други начини, бомби и слични ствари, си ебал матер - нема, тоа е и така ќе праиш, крај.

Затоа реков скриптирано, едноставно се е направено за да се движиш по една линија, да правиш како што замислиле они и на никој друг начин. Тоа не е чистокрвна стелт игра. :)

П.с. Једини адреналин беше кога го бркав убиецот на црнецот, дури и тоа беше цело скриптирано али ај. На пример, брканиците во AC2 беа 20 класи подобри и нескриптирани. : )

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
А ова е некој нов дел од SPLINTER CELL, или SPLINTER CELL новава е. Незнам што врска има видеово во темава
Нов дел на Splinter Cell е. Студијата што ја прават Modern Warfare, Splinter Cell, Need for speed и King of fighters се соединуваат заедно да ја направат нова серија на Splinter Cell каква што не сме виделе до сега. Играта ќе се вика Splinter Cell: The future како и што е почетокот на името на клипот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нов дел на Splinter Cell е. Студијата што ја прават Modern Warfare, Splinter Cell, Need for speed и King of fighters се соединуваат заедно да ја направат нова серија на Splinter Cell каква што не сме виделе до сега. Играта ќе се вика Splinter Cell: The future како и што е почетокот на името на клипот.
Не ти е лоша идејата.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ќе се состои од кликање на икс. Малце полесна од сегашнава.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ќе се состои од кликање на икс. Малце полесна од сегашнава.
И евентуално старт ќе притискаш за кога ќе сакаш да ја гасиш или местиш опции (ако воопшто има опции) : ))

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
Абе ајде ако сака некој помош ми вика нешто Ерор Убисофт гаме лаунчер ајде ако знае некој нека помага фала однапред :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom