Спиењето стана демоде?

i ja se obiduvam da poziveam povekje ali kako i da e spijam poishe od drugite. Koga ke se naspijam nov coek sum!

Без 6 саати асално и ефективно спиење тешко иде наредниот ден, бар мене. 8 саати се доста ретки али добродојдени , и никогаш не сум спиел повеќе од 9 саати.

Абе убаво викаше една професорка (не памтам која беше), вика: „во денот има 3 осмици, 8 часа работа, 8 часа одмор и слободно време и 8 часа спиење. 8x3=24, исполнет ден.

obozavam da spijam i za mene ne e demode .. i da e .. pak ke si obozavam da si spijam .. i taka pola zivot u spijenje mi projde

Интересно. Тоа во кое, ние спијачите (јас прв на чело на колоната) уживаме е заспивањето - она прекрасно чувство на потонување во чисти, крцкави чаршави, и предавњето во преградките на деметра и Онира и будењето - нормално, да не е панично, туку да те поскокоткаат сончевите зраци по носе и мирисот на кафе, кое некоја добра душа го направила пет минути претходно.
Значи, сосема е сеедно дали помеѓу овие два момента поминале 15 минути или 15 часа, ако смислиле батките ефикасен начин да се изодмори све што треба да се изодмори. Велам - ако.

se soglasuvam so Aceva. Zivotot zema se pobrza i pobrza dinamika i spienjeto 6-10 casa dnevno e navistina premnogu zaludno potroseno vreme. zamislete samo sto mozete da napravite da imate ekstra po tolku casa sekoj den...

I mene mi fali vreme... Se e nesto na brzina, ama pa bez dobar son za nisto ne sum. Ama ako ne se naspijam 8-12 casa cel den ke sum zaspana. A piluli da mi nadomestat spienje, nesto ne mi se veruva... Isto kako pilulite za spienje, sigurno nema da smees da gi upotrebuvas poveke od dozvolenoto.

Абе озбилно спиењево станува демоде, и онака ја едвај се трудам да заспијам (барем последниве неколку дена) и никако да заспијам, некако со сила...

pa bas e ekstra toa ke imame povise vreme za se.Ama dali stvarno veruvate deka toa ke profunkcionira?Moe mislenje NEMA SANSI

Mihail101 напиша:
pa bas e ekstra toa ke imame povise vreme za se.Ama dali stvarno veruvate deka toa ke profunkcionira?Moe mislenje NEMA SANSI

Abe i jas sakam da profunkcionira ova, ke imame mnogu poveke vreme. Ali nema sansi da ne mu nasteti na zdravjeto na covekot. Toa e fakticki droga:icon_mad:

Абе ви кажувам од искуство, повеќе време се има за се, а дека е дрога, дрога е и ја сум најголем наркоман. :) :) :)

А од кога спиењето е мода?!? Спиењето е потреба, не е моден тренд па да биде демоде!

Ako ne spijam 7-8h ne funkcioniram kako sto treba,mozebi mnogu vreme ide na spienje i bi mozela da pravam nesto pokonstruktivno, sepak spanka sum i ako ne spijam sum ziv mrcator:)

Недоволното спиење го зголемува ризикот од висок притисок

Недоволното спиење во текот на подолг период е значаен фактор на ризик за заболување од висок крвен притисок, предупредија експертите од њујоршкиот Колумбија универзитет.

„Кај луѓето кои спијат кратко време се зголемува просечниот притисок и се забрзува срцевиот ритам во текот на целиот ден“, укажа доктор Џемс Генгвиш од Универзитетот.
Со истражувањето биле опфатени 4.810 луѓе на возраст од 32 до 86 години. Хипертензијата од 1982 до 1992 година, е утврдена кај 647 од испитаниците.
Меѓу испитаниците на возраст од 32 до 59 години, спиењето просечно пократко од шест часа во текот на ноќта, двојно го зголемило ризикот од висок притисок.
Врската меѓу неспиењето и високиот притисок се покажала значајна дури и кога во предвид се земени и други фактори на ризик, како што се дијабетесот и дебелината.

Kakva spanka sum samo, 12 casa dnevno mallku mi e. Ako ne sum spiena ne mozam da funkcioniram.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom