Спиењето стана демоде?

Кога ќе заглавам на форумов до 2 саат спијам само четири часа....Ама не ми е жал боље да правам нешто него да спијам

Еј абе ова како за мене да е направено. Дефинитивно вакво нешто би користел, само ако не е штетно по здравјето нормално. Колку пати ми се има дешавано да не довршам некоја работа само зашто многу ми се спие. Зашто да сонувам нешто убаво кога тоа време може да го искористам за да направам и реално да ми се деси нешто убаво. Ако не е штетно за здравјето дефинитивно типот кој го измислил треба да добие Нобелова награда

Сакате финта како да заспиете побрзо а како не? Ако сакате да заспиете седете цееееееееел ден пред компјутер (пред кајгана) и после мн. ќе ви се спие..А за да не спиете седете исто така цел ден пред компјутер и не легнувајте ич...Хахахаха финтава ми вришти..:pos::pos:

Ja mozham da si prilegnam vo sekoj moment od denot,bilo na koe mesto.Moze da bide stetno po zdravje ako zaboravash da jdesh i site drugi potrebi,poradi spienjeto,so kaj mene e mnogu dobro poznato.Taka da SPIJTE ama ne zaboravajte na hrana!

Zaborava na spienjeto,poradi internetov najvise,ali koga ke padne ADSL i znam deka ke go nema nekoe vreme bi sakal da se iznaspijam i toa mi pricinuva zadovolstvo iako nemam kojznae kolku vreme za spienje

Попладневната дремка го продолжува животот

Попладневното спиење три пати неделно е добро за срцето и го продолжува животот, главно кај мажите, соопштија американските научници.

dremka1.jpg
Во најновото истражување на ексепртите од Атина и од Медицинското училиште Харвард во Бостон се наведува дека редовното попладневно спиење од најмалку 30 минути три пати неделно ја намалува опасноста за 37 отсто од добивање на кардио-васкуларни заболувања.

Попладневното спиење го ублажува стресот кај лицата со добро здравје, се наведува во студијата и се додава дека таквото спиење има заштитен ефект на организмот.

Па и јас можам да преживеам со само два часа спиење, само што ќе бидам ненаспана. :toe:

А добро шо бо правел летото кога немаш никакви или имаш минимални обврски со 22 слободни саата?
Што сакат нека измислат ама за сон нема замена, барем не природна.

А добро шо бо правел летото кога немаш никакви или имаш минимални обврски со 22 слободни саата?
Нема да земеш пилула.:)

Не знам за кој научник се работеше ама увидел, дека голема ефиксност и ефективност се постигнува со спиење 4 пати по 15 минути дневно. Тоа значи 1 час за едноденоноќие. Наводно ова и го практикувал.
Само мене не би ми успело. Кој би ме станал мене по само 15 минути сон . Дури и на еднократен експеримент тешко би се навлекла.

Абе ја за 15 мин бе не можам да заспијам (многу мозгам кога ќе легнам...сам:)) не па да станам за толку време, па после пак да легнам и пак за 15 мин да станам, шо човек ќе беше овој.

Нормално дека ќе се појават секакви "релевантни" испитувања,кои докажуваат дека човекот може да функционира нормално и со два часа спиење на ден,бидејќи,колку помалку спијат луѓето,толку повеќе можат да работат.На машината и треба одржување,има потреби и начини на кои ќе ги задоволи тие потреби,no matter what,па макар тоа значело драстично намалување на квалитетот на приватниот живот на една индивидуа.Битно е да биде ефикасен.
Инаку,ја спијам по 13 саата,и супер ми е,иако ми требаат дополнителни два саата за да се освестам.Шо да праам,премногу слободно време:kesa:.

Нормално дека ќе се појават секакви "релевантни" испитувања,кои докажуваат дека човекот може да функционира нормално и со два часа спиење на ден,бидејќи,колку помалку спијат луѓето,толку повеќе можат да работат.На машината и треба одржување,има потреби и начини на кои ќе ги задоволи тие потреби,no matter what,па макар тоа значело драстично намалување на квалитетот на приватниот живот на една индивидуа.Битно е да биде ефикасен.
Инаку,ја спијам по 13 саата,и супер ми е,иако ми требаат дополнителни два саата за да се освестам.Шо да праам,премногу слободно време:kesa:.

Аман бе , малку да не ти се :pos:

Мене ми се доволно 8 саати и ко нов сум , полн со енергија за трошење :sport1: :sport1:

Јас пак никогаш не можам да се заситам....хехе....само ми се спие...шо да праам таков вид на човек сум...хехе

секоја слободна секунда ја поминувам во спиенје..обозавам да спијам и сум вечито ненаспана.најлоша сум кога ќе ме разбудат можам и да удрам.хех

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom