Спиењето стана демоде?

Што има боље од спиење бе дај кажете, си легнеш онака, се испружиш и труп за 20 минути, ни топ не те буди после.

секоја слободна секунда ја поминувам во спиенје..обозавам да спијам и сум вечито ненаспана.најлоша сум кога ќе ме разбудат можам и да удрам.хех

Мила му душа на дечко ти :pos: :pos:

Мила му душа на дечко ти :pos: :pos:
леле он најмногу пати...колку пати го имам пцуено..греота ама шо мајка бара да ме буди.еднаш сум му рекла докторот и рече на мајка ми да не ме будиш, после сум му зборела каков човек си ти ти не си човек изрод си...ама ме научи дека првите 15 минути сум бетер него у ПМС така да се воздржува.Секој си има маани (леле ама се тешам):pos::pos::pos:

Спиењето никогаш нема да биде демоде, само штета што јас не го практикувам доволно. И не викам дека некој ми е крив што си го трошам времето залудно па после сум бескорисна следниот ден. Али затоа си постои кафето. Јебига.

Ова јас мислам дека би било закон за мене зш стварно никош немам доволно време... и уствари за све имам време освен за спиење и секош сум ненаспан...:nesum:
Јас сум повеке за варијанта да го зголемат денот за барем +12 часа...тоа ке им биде најпаметно...да работиме 10 часа, да спиеме 10 часа, а другите 16 да правиме што сакаме...од тоа подобро здравје...не пилули да измислуваат нека измислат време...кое им фали на лугето...како на мене на пример :)
давајте времееееееееееееее:vozbud::vozbud::vozbud:

Не знам за кој научник се работеше ама увидел, дека голема ефиксност и ефективност се постигнува со спиење 4 пати по 15 минути дневно. Тоа значи 1 час за едноденоноќие. Наводно ова и го практикувал.
Само мене не би ми успело. Кој би ме станал мене по само 15 минути сон . Дури и на еднократен експеримент тешко би се навлекла.

Абе ја за 15 мин бе не можам да заспијам (многу мозгам кога ќе легнам...сам:)) не па да станам за толку време, па после пак да легнам и пак за 15 мин да станам, шо човек ќе беше овој.
и јас сум таков... колку и да не сум спан легвам и мислам за миљон работи, прам 2 миљона планој и сабајле не ми теквит кај сум застанал со мислењето:pos::pos::pos:

Недоволното спиење го зголемува ризикот од висок притисок

Недоволното спиење во текот на подолг период е значаен фактор на ризик за заболување од висок крвен притисок, предупредија експертите од њујоршкиот Колумбија универзитет.

„Кај луѓето кои спијат кратко време се зголемува просечниот притисок и се забрзува срцевиот ритам во текот на целиот ден“, укажа доктор Џемс Генгвиш од Универзитетот.
Со истражувањето биле опфатени 4.810 луѓе на возраст од 32 до 86 години. Хипертензијата од 1982 до 1992 година, е утврдена кај 647 од испитаниците.
Меѓу испитаниците на возраст од 32 до 59 години, спиењето просечно пократко од шест часа во текот на ноќта, двојно го зголемило ризикот од висок притисок.
Врската меѓу неспиењето и високиот притисок се покажала значајна дури и кога во предвид се земени и други фактори на ризик, како што се дијабетесот и дебелината.

хахааааааааа закон затоа јас имам мал притисок пола живот ми пројде у спиење

Ау ау ау .... хоби---спиење. :smir: ако спијам помалку од 10 сати ненаспана сум....12 сати ми се доволно....:kesa:

Абе природно си е природно!Не ми се потребни некакви таблети за спиење „по малку“
Инаку , денес се појавија многу „нови нешта“ кои „помагаат“ ама толку и одмагаат!
Затоа - мој совет НЕКА НЕ ВИ ЛЕТА УМОТ!Спијајте си природно како и до сега , а таблетите -оставете ги настрана.

Што има боље од спиење бе дај кажете, си легнеш онака, се испружиш и труп за 20 минути, ни топ не те буди после.

E DADA..AMA TIE 20 MIN dok zaspies se smrt ...se vrtis., se prevrtuvas, dosadno , sklet faka......ali odkoa ke pominat ...auuu brate... roboteee.dzoa bebe .ehhee.

За ништо на светов не би го мењал креветот бе.Просто сум заљубен у него. Никогаш у живот не би земал од тие апчиња па тачно ако треба ке каснам сегде и секогаш. Во поглед на спиење ја сум црногорец(со извињење до таквите) коа ке се разбудам си лежам уште најмалце пола саат да се одморам од спиењето.
и да без спиење неможам да го замислам животов.Значи огромно не за таблетиве.

НЕ на таблетите.. спијам како бебе те 12 часа дневно што прилично ми е супер... без спиење неможам да функционирам а и сум длабок поклоник на 10 те црногорски заповеди: Љуби го креветот свој као самиот себе...
јбг

Откако не успеаа да најдат начин да го продолжат регуларното траење на едно дено-ноќие,научниците се свртеа кон хакирање на човечкиот организам,кој во иднина ќе може да преживее со само два часа спиење дневно.

Според магазинот "New Scientist",новите лајфстајл таблети треба да им овозможат на луѓето да спијат подлабоко и погусто.по што тие ќе се чувствуваат посвежо и поодморено отколку од регуларен сон.Пилулите дури можат да им помогнат на луѓето да не спијат и по неколку дена по ред.
Кај можам да ги набавам.. и колкава е цената на големо?:pos:

Нема потреба од таблетиве.. јако турско кафе, повеќе пати дневно.. и воала...:smir:

абе кога ке заспиеш е супер ама додека заспиеш а не ти се спие баш лелее:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom