Спиењето стана демоде?

ако води тоа до здравје и е подобро од природното, зошто да не???

сметај че имаш и пилули за намалување на холестерор и масти и гнети скара и компири колку сакаш, пилули за намалувајне на пивско стомаче.. Пиво колку сакаш... глеј и на подобрата страна

Одредени работи ги свајкам како морални, како на пример дека мора да спијам одредени саати за да сум одморен.... самиот организам тоа го бара.... доколку пијам пилула која што ке го "излажи" мојот мозок за јас да се осејќам одморен и свеж тогаш на тоа и ке остане.... лажење на мозокот и ништо повеќе (по мое, сепак јас не сум некој експерт).... а тие пилули за намалување на колестероли... слабеење... веќе постојат.... а колку се тие добри за напиот организам тоа е веќе друг муабет :icon_lol:

Ја реков ако не штети. тогаш зошто да не....

А за ова со спијанево ако не е штетно тоа е само плус. Ти не го залажуваш мозоко дека се одмара.. туку сметај го како разлика на каква јога спијаш..

Pa so najako, ke zivejs ustvari duplo, ako si spiel pola zivot sega ke go uzivas i toj del :)

Pojke vreme za pred PC :)

Јас сум повеке за варијанта да го зголемат денот за барем +12 часа...тоа ке им биде најпаметно...да работиме 10 часа, да спиеме 10 часа, а другите 16 да правиме што сакаме...од тоа подобро здравје...не пилули да измислуваат нека измислат време...кое им фали на лугето...како на мене на пример :)

Од сон спомени нема,ама па и ако не си се наспијам 8ч,ништо од другите спомени...
Затоа не дирај лава док спава:)

sch00lGirL напиша:
Откако не успеаа да најдат начин да го продолжат регуларното траење на едно дено-ноќие,научниците се свртеа кон хакирање на човечкиот организам,кој во иднина ќе може да преживее со само два часа спиење дневно.

Според магазинот "New Scientist",новите лајфстајл таблети треба да им овозможат на луѓето да спијат подлабоко и погусто.по што тие ќе се чувствуваат посвежо и поодморено отколку од регуларен сон.Пилулите дури можат да им помогнат на луѓето да не спијат и по неколку дена по ред.

Е ова мене ќе ми треба. И онака веќе ме мрзи да спијам :) :)

neznam ova kako spienjeto stanalo demode ja obozavam da spijam !!!
jebiga izglea sum demode tip :))))))))))

Абе дајдо демоде си ти бре, денешницава повеќе се пали коа ќе им кажеш „не сум спан 2 дена” :pos: :pos: или пак „спиев само 2 часа за 2 дена” :pos:

vodkamixx напиша:
Абе дајдо демоде си ти бре, денешницава повеќе се пали коа ќе им кажеш „не сум спан 2 дена” :pos: :pos: или пак „спиев само 2 часа за 2 дена” :pos:
da be ne mi se verua od sea vaka ke fakam zenska "mache ne sum spien 2 dena" BOG DA CHUVA spienjeto bilo demode ne mi se verua ushe

Пеер моеш и да и идеш на финта... „маче извини глеам не си спана можеби едно 2 дена, ај да идеме на кафе негде” :pos:

vodkamixx напиша:
Пеер моеш и да и идеш на финта... „маче извини глеам не си спана можеби едно 2 дена, ај да идеме на кафе негде” :pos:
AHAHAHAHAHA ti ne si tachen !!!
nego isto taka ke ti prifati kafe sigurno ama ako e espreso da ja preseche :je: :je: :je:

какво бре демоде зарем јас мин. 12 саати во денот трошам за работи што се демоде

awe kakvo demode...nema nisto bolje od toa da si zaspies i da imas nekoj preubav son(retko mi se desaa ali ipak)...nema shansi,spienjeto e zakon i tocka :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom