Speedtest.net (официјална тема)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Хаха сјебан е нетов на он нет пазете ја брзинава

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Не е сјебан нетот, туку тоа е баг што ти дава вакви брзини :)
Со фајрфокс мереше ?
Веруј ми не е баг. Нетов ми е катастрофа кога ми работи кога не ми работи последниве два дена и не е само кај мене сите од другари шо имаат истиов нет вака им праи. Мерено е и со хроум и со интернет експлорер пак исто покажува.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Веруј ми не е баг. Нетов ми е катастрофа кога ми работи кога не ми работи последниве два дена и не е само кај мене сите од другари шо имаат истиов нет вака им праи. Мерено е и со хроум и со интернет експлорер пак исто покажува.
ADSL = максимум 12mbps, ADSL2+ = максимум 24mbps. Не е баг жими г'зо.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Не е ваљда телекомот да дава договор за симнување со 4 Мб/с? Досега видов најмногу оннет дава со максимум 1 Мб/с, а т-хоме гледам сега исто качиле до 1 Мб/с. Ама 4 Мб/с ... некаде (на оваа тема или темата за интернет помош) прочитав дека самата адсл технологија има одредена граница на брзината, но далеку е под 4 Мб/с.

ADSL = максимум 12mbps, ADSL2+ = максимум 24mbps. Не е баг жими г'зо.
најверојатно ова се однесува на тој лимит што го има прочитано. Па најлесно е да се измери и види торент или од друг извор симнување на фајл (не според бројчето при самото симнување, туку земи измери со саат брзината-тоа би било најреално) измери за колку минути се симнува фајл од 200 мега и подели. Пореално е навистина колку иде неголи сите овие програм и тестови.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Било да користиш макс пакет, било да е комфорт/комфорт + ќе ти кажам едно: Максимум што може да подржат модемот/рутерите е 24 мбпс (што не верувам дека во Македонија и тоа е изводливо)... Ајде, ако толку си убеден дека е толкава брзината, стави да се симнува некој програм (пример од download.com). Според тебе и твојата брзина, download-от треба да биде некаде околу 5мб/пс

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Напишано од Mlad_man
Или во фајлови, еден фајл од 200 мега за помалку до 1 минута. Дали тоа си го истестирал? Да видиш према минути секунди за колку навистина се симнува од интернет?

Немам ништо против да имаш голема брзина, напротив :smir:. Но не ми е логично според договорите и лимитот на адсл конекција.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Било да користиш макс пакет, било да е комфорт/комфорт + ќе ти кажам едно: Максимум што може да подржат модемот/рутерите е 24 мбпс (што не верувам дека во Македонија и тоа е изводливо)... Ајде, ако толку си убеден дека е толкава брзината, стави да се симнува некој програм (пример од download.com). Според тебе и твојата брзина, download-от треба да биде некаде околу 5мб/пс
Не реков дека сум убеден или нешто такво. Брзината воопшто сега не ми ни е ни 4 мегабита. Дури кога работам на нет се гледа дека е поспора. На јутуб ништо не ми пушта не го лоудира. Ама јас само кажав за тоа дека кога им е сјебан нетот на он нет секогаш покажува толкава брзина. Ништо друго вие грешно сте ме разбрале.:helou:

S

Sheldon Cooper

Гостин

Вака е поради каблите дома, треба малце да ги поднаместам за да стигаат 8 Мб :))

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737

Kajgana Shop

На врв Bottom