К
*Каталонец*
Гостин
слабо...
Не е сјебан нетот, туку тоа е баг што ти дава вакви брзини
Веруј ми не е баг. Нетов ми е катастрофа кога ми работи кога не ми работи последниве два дена и не е само кај мене сите од другари шо имаат истиов нет вака им праи. Мерено е и со хроум и со интернет експлорер пак исто покажува.Не е сјебан нетот, туку тоа е баг што ти дава вакви брзини
Со фајрфокс мереше ?
ADSL = максимум 12mbps, ADSL2+ = максимум 24mbps. Не е баг жими г'зо.Веруј ми не е баг. Нетов ми е катастрофа кога ми работи кога не ми работи последниве два дена и не е само кај мене сите од другари шо имаат истиов нет вака им праи. Мерено е и со хроум и со интернет експлорер пак исто покажува.
најверојатно ова се однесува на тој лимит што го има прочитано. Па најлесно е да се измери и види торент или од друг извор симнување на фајл (не според бројчето при самото симнување, туку земи измери со саат брзината-тоа би било најреално) измери за колку минути се симнува фајл од 200 мега и подели. Пореално е навистина колку иде неголи сите овие програм и тестови.ADSL = максимум 12mbps, ADSL2+ = максимум 24mbps. Не е баг жими г'зо.
Било да користиш макс пакет, било да е комфорт/комфорт + ќе ти кажам едно: Максимум што може да подржат модемот/рутерите е 24 мбпс (што не верувам дека во Македонија и тоа е изводливо)... Ајде, ако толку си убеден дека е толкава брзината, стави да се симнува некој програм (пример од download.com). Според тебе и твојата брзина, download-от треба да биде некаде околу 5мб/псВеруј ми не е баг. Нетов ми е катастрофа кога ми работи кога не ми работи последниве два дена и не е само кај мене сите од другари шо имаат истиов нет вака им праи. Мерено е и со хроум и со интернет експлорер пак исто покажува.
Или во фајлови, еден фајл од 200 мега за помалку до 1 минута. Дали тоа си го истестирал? Да видиш према минути секунди за колку навистина се симнува од интернет?
Не реков дека сум убеден или нешто такво. Брзината воопшто сега не ми ни е ни 4 мегабита. Дури кога работам на нет се гледа дека е поспора. На јутуб ништо не ми пушта не го лоудира. Ама јас само кажав за тоа дека кога им е сјебан нетот на он нет секогаш покажува толкава брзина. Ништо друго вие грешно сте ме разбрале.:helou:Било да користиш макс пакет, било да е комфорт/комфорт + ќе ти кажам едно: Максимум што може да подржат модемот/рутерите е 24 мбпс (што не верувам дека во Македонија и тоа е изводливо)... Ајде, ако толку си убеден дека е толкава брзината, стави да се симнува некој програм (пример од download.com). Според тебе и твојата брзина, download-от треба да биде некаде околу 5мб/пс