Да, сум видел Google Fiber во USA и Max Optic Giga на Телеком во Македонија во живо.Идентични брзини имаат како на линкот што го постирав од Youtube на Google Fiber.
Никаде не е врежано на овој форум дека треба да се покажуваат само домашни линии али лесно е со интернетот од фирма\корпорација да се фалам тука на форумов дека имам најбрз интернет.Тоа ти е исто како ,немам пари мерцедес да купам али ќе го земам овој на чичко ми и сега ќе се курчам
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Така ти е и ова, на работа во некоја фирма/корпорација имам 10Gbps upload/download и ќе се фалам дека имам најбрз интернет како мој дома да ми е и јас да плаќам за тоа.Така е најлесно за секого. Приклучи 1Gbps од Телеком МК во својот дом плаќај 5000 денари секој месец и тоа е веќе нешто.Тоа е моето мислење за вашето второ прашање.
Јас во ниеден момент не ве навредив незнам зошто вие продолжувате со навреди од типот : Дали си ти некогаш видел такво нешто ? Помлад си и неискусен....
Сум видел лично со свои очи Google Fiber во Kansas City во USA и Max Optic Giga во Скопје за домашна употреба и никој неможе да ми каже дека брзините не се исти.
Вие очигледно сте тој што не сте виделе такви брзини во живо затоа што тврдите дека не се исти.
Инаку,вашата интернет брзина според овие слики што ги постиравте ни приближно не е побрзо од Max Optic Giga на Телеком МК , да оставиме сега изговори како лимитиран сервер, бежично поврзување итн. Јас ако сакам можам 100 изговори да најдам ,така да како што реков вие сте во загуба ако за ова брзина плаќате повеќе од 5000 ден.
Во блиска иднина планирам да го земам 3 Max Optic Giga од Телеком МК веднаш штом мојава зграда ја поврзат со оптички кабел а веќе гледам работат на тоа и да си плаќам 5.399 ден за тоа со лично мои заработени пари и тогаш нема да ве заборавам и СПЕЦИЈАЛНО за вас ќе постирам свое видео на Youtube каде преку Speedtest.net ќе ја измерам брзината а линкот од сето тоа ќе го имате на форумов и со тоа ќе ви докажам дека брзината е иста со Google Fiber во USA.
Тогаш очекувам извинување од ваша страна !
Поздрав и се најдобро !