Speedtest.net (официјална тема)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
И ти имаш интернет со брзина од 4.5 MBps... Божееее....
Кога си во малку уфркната финансиска состојба го глеаш поевтиното и она со кое што ќе можеш колку само “да пројдеш“...Ја ни на крај краева не очекував оволкава брзина (нели, на договорот си пишува 8мбпс тоа е некаде ~860кбпс) шо буквално ја истиска маста од компјутеров :D

Знам дека ќе кажеш купи си нов компјутер...Али не е така лесно како што звучи. Оној кој не бил у таква ситуација незнае. Не, ни филмови ни блогови неможат да објаснат...

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Ова ми кажува дека сум скопје а несум :) шо е работава ?
Тоа е до каде си тестирал, а не од кај си ти. Си кликнал Begin Test без да го промениш серверот. По дифолт ти го дава Скопје дека е најблиску, види на мапата кликни на градовите ако сакаш да правиш тест до друг сервер.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Ај да не испаднам нефер :D ... Следново е кога имам упалено неколку апликации

Сеа ова е коа имам повеќе изгасено (идеше на 4.5 мб/с али пц-то ми кочеше толку многу што неможев да пуштам FastStone capture)
За даунлоад брзина ја немам таа. Максимум достигам до 2.3Мб/с на линукс,инаку на прозорчево од 1.2 не сака повеке. Инаку за аплоадот браво.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Dobrich :D (од прва тестирано, ако тестирам повторно пингот некаде иде до 20 највише)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Интересно од кога и Велес на спидтест?

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Интересно од кога и Велес на спидтест?
Од пред некој ден изгледа ... и шт ое за пофалба подобар капацитет има од скопје кој никако не ми покажува над 40мбита ...

Види разлика од Велес ...

и Скопје ...

Дали ова значи дека Телеком тест серверот во Скопје е значително со послаб линк од тој на Кејблтел во Велес???

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Од пред некој ден изгледа ... и шт ое за пофалба подобар капацитет има од скопје кој никако не ми покажува над 40мбита ...

Види разлика од Велес ...

и Скопје ...

Дали ова значи дека Телеком тест серверот во Скопје е значително со послаб линк од тој на Кејблтел во Велес???
Знам дека во Велес направија нов дата центар кој ги поврзува Штип и Прилеп изгледа ова серверов им е како додатно нешто што им текнало.

Еве и од мене спидтест исто е кај мене.Изгледа само кај тие со поголеми брзини се гледа разлика.

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Пакетот од 50 мегабити, тестирано директно на кабел, кон новиот сервер на Кејблтел во Скопје:

Еве и кон серверот во Велес:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Пакетот од 50 мегабити, тестирано директно на кабел, кон новиот сервер на Кејблтел во Скопје:

Еве и кон серверот во Велес:
Прво мислев дека си некоја збунка ама сабајлево приметив дека сега и скопје пишува дека е од Кејблтел ... интересно дали тоа значи дека Телеком го угасил серверот ... или го изгубил бидејки не се грижел правилно за него ...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Мене уште ми пишува на Скопје Hosted by Makedonski Telekom...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
И на мене сеуште ми покажува Makedonski Telekom

BTW А зошо на некои од вас ви пишува Meganet? КОј е тој ISP?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
И на мене сеуште ми покажува Makedonski Telekom

BTW А зошо на некои од вас ви пишува Meganet? КОј е тој ISP?
Фирма ќерка на Телекабел мислам.И да не е фирма ќерка знам дека ги снабдуваат исклучиво Телекабел со линкови.

Kajgana Shop

На врв Bottom