Специјалитетот на мама :)

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Значи кое е она јадење по кое е "препознатлива" вашата мајка, која за вас најдобро го готви, кое ви недостига доколку не сте дома подолго време и кое едноставно не може никој да го зготви така вкусно како неа?
За мене тоа е селското месо што го готви мајка ми :)

Пицата, пржените компиричиња, селското месо, како и сите слатки :)

Па сите ми недостигаат нејзини јадења кога не сум дома посебно можам да го издвојам оризот со печурки, како и да е во срце ми се тортите и колачите особено овошните!:vozbud:

Хммм...Мајка ми е препознатлива по начинот на кој се јавува да нарача пица...:kesa: Мх, сноб.

Има толку многу специјалитети кои толку многу ми недостигаат со оглед на фактот што последниве години додека живееме одвоено не и давам многу можност на мајка ми да ми готви, ама кога веќе морам да изберам ќе се одлучам за нејзините панцеротки, мусаката, лазањите и полнетите тиквички. А од слатките, едни прекрасни колачиња со корнфлекс, мед и сусам што толку одамна не сум ги јадела што дури им го заборавив и името:icon_lol:

Од колачите, до манџите и пиците, се` како што треба, се гледаат резултати на мене :icon_lol:

Сарма(посна мрсна), манџи, гравче, зелка... да и полнетите пиперки со урда и после тоа поховани, леле како ги праи сеа ми иде прсти да си изедам.:vozbud:

Полнетите пиперки и сармата ги прави најубави :pipi:

Полнетите пиперки и сармата ги прави најубави :pipi:
Исто и кај мене,ама ќе го надополнам списоков со турлитава,зелник,а од благите работи дефинитивно Киндер торта :pipi::smir:

ууууууууфффффффф има многу брееее сарма,пита со праз посебно мене ме воодушевува,мусака,гравче тавче ммммммм па после доаѓа ма многу се бре ала да и е стварно како што сум пребирлив алал да и е

Посна сарма, пржени тиквички, супа од брокула, бомбици, кифлички...
Ај мис мај мам:(

Сармата, и баклавата која ја прави инзвонредно... Мх мх мх, лиги ми течат сеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom