Spartacus

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Дечки ај да се информисам јас:)
Значи ова ти е како втора сезона на Spartacus: Blood and Sand?? Или јас нешто погрешно сум сфатил? :)
И интересна ли е вреди ли за времето?
prequel значи што се дешавало порано, т.е пред крв и песок :) и дефинитивно вреди, ист квалитет како и прват аако не и подобра :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па, јас бев ептен голем фан на првата сезона и затоа едвај чекав да видам нешто ново со ликовиве...

Секако, најдобрите работи се пак тука - дијалозите, бруталноста и нецензурирањето. Но, она што фали е напнатоста, бидејќи веќе знаеме кои ликови ќе преживеат, а кои не. Исто така, малку ме изнервира фактот што сакаат да направат буквална копија на прва сезона, па одма место Илитија ја вметнаа Gaia, која е чиста копија на неа...

Ќе биде интересно и ривалството меѓу Crixus и Ashur. :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Па, јас бев ептен голем фан на првата сезона и затоа едвај чекав да видам нешто ново со ликовиве...

Секако, најдобрите работи се пак тука - дијалозите, бруталноста и нецензурирањето. Но, она што фали е напнатоста, бидејќи веќе знаеме кои ликови ќе преживеат, а кои не. Исто така, малку ме изнервира фактот што сакаат да направат буквална копија на прва сезона, па одма место Илитија ја вметнаа Gaia, која е чиста копија на неа...

Ќе биде интересно и ривалството меѓу Crixus и Ashur. :)
Не знајме шо ќе се случи со главниот (Gannicus). :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знајме шо ќе се случи со главниот (Gannicus). :)
Знаеме, тоа беше кажано одамна...
ќе стане првиот шампион на Капуа, а најверојатно после ќе биде поразен од Crixus.
:)

Ако не знаете што кажале продуцентите, тогаш не го отворајте спојлерот. :)

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
пријатели, ако пратите историја и ако гледате стариот спартакус (од 60та) ганикус е еден од генералите во војната од спараткус , тој ,крикс, докторе(оенмаус),и уште еден :) 120 илјади робови ке имаат војска :)

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Звучи како повторување на првата сезона... очекував многу повеќе од гладиаторски борби...
да си се поправам... многу, многу добра епизода:) Ако некој може кога ќе излезе втората да ми пише ПП... пошто ќе заборавам инаку:)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Добро е...се пополни вакумот шо настана по прекинувањето на снимањето на втората сезона...
Gods of the Arena - ќе појасни многу работи...
Како Батиатус станал првиот Ланиста во Капуа...
Како Криксус станал шампион...и други работи....
Добра идеја во секој случај...
Сезоната ги задржува карактеристиките од Bllod and Sand... пред се автентичноста од тоа време...
Тоа беше она шо ја карактеризираше првата сезона..
Сега само се продолжува традицијата на серијалот...
Бруталноста,развратието...предавството и разните сплетки...
Според мене..сезоната ќе доживее добар успех и гледаност...
Засега сум презадоволен од првите две епизоди...:tv:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Ја има на Замунда , епизодата е одлична :vozbud:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Искрено не знам кој ДЕБИЛ ја режирал оваа епизода, немаше една допирна точка со досегашните епизоди.

Како прво, акцијата беше ко од Џејмс Бонд филм (не тие со Пирс Броснан, него овие новиве), развлечена, прекинувана константно и ништо не можеше асално да се види. Комбинација на гладијаторски борби и секс? Чиста глупост.
Ако едно нешто секогаш било константно во Спартакус, тоа е акцијата. Чиста, брутална, непрекината и со многу slow-motion моменти. Ова овде беше чисто...чисто срање.

Како второ, дијалозите и погледите не беа на место. Па мајкуму, не е ова шпанска серија, па да се гледаат ликовите едни со други по 20 секунди пред да кажат збор...

Како трето, крајот?!
Се чуствував како да гледам епизода од Очајни домаќинки или слична драма...музика и slow-motion?

Не знам стварно како ја пуштиле оваа епизода од продукција, ама се надевам дека вакви глупости и уништување на серијалот...веќе не!

Член од
7 февруари 2011
Мислења
45
Поени од реакции
1
спартакус - крв и песок :tv::pos2::pos2:

закон сте :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom