СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Исланд е многу ослабен, изгубија од подмладена репрезентација на Русија тоа доволно говори дека не се на онаа ниво на кое ги знаеме. Е сега работаа кај нив е што после поразот од Русија веројатно ќе дадат се од себе за да победат , додека пак ние такви какви што сме а уште повеќе таков каков што ни е тренерот можеме да влеземе со некакви калкулации и да наебеме.
Факт е дека ако изиграме на потребно ниво и никако не треба да се повторат експериментите со Голманот и играчи од типот Златко Мојсовски и слични. И ај ќе ми беше јасно да го внесув Митревски за да собира искуство човекот но тој е само 3 години помлад од Борко, а осим тоа човекот едноставно не покажа ништо иако му беше дадено и повеќе од потребното внимание. Со Златко Мојсовски е исто човекот е 32 години и нема потреба да се форсира Темелков му е генерација и за 3 калси е подобар а на таа позиција го имаме и Георгиевски кој навистина е помлад и во блиска иднина ќе треба да го поднесе поголемиот терет на таа позиција.
Ќе видиме како ќе излезе со Исланд но според мене ние би требало да бидеме фаворити се разбира ако успееме да останеме будни во тек на велиот натпревар и да не ни се случуват блек аутови и црни дупки.

Ме радуваат одбраните на Ристовски и головите на Наумче на следните дуели нема да имаме простор за калкулации со играчите, ќе треба да се извадат најдобрите од првата минута. Тука ќе видиме дали сме за повеќе од 1/8 или не. Треба и втората ротација да се искористи Ојлески да биде во тимот на местото на Димовски, голема грешка е што сме со едно лево крило а 3 пикери. Се надевам на победа против Исланд иако се многу незгодна репрезентација, според статистиката мислам дека немаат некоја голема ротација на играчи. :)

Очекувам неизвесен натпревар и еден или два гола да бидат решавачки за тимот што ќе победи.

Nie 2 Crna gora 3...
Црна Гора прашање е и дали ќе се пласира во 1/8 финале според игрите на првите два натпревари.
Изгубија во мечот против Аргентина, кој им беше и клучен за пласман во тоа 1/8 финале. Сеа треба до крајот да победат најмалце два пати, а противници им се Германија, Тунис и Бразил

Очекувам неизвесен натпревар и еден или два гола да бидат решавачки за тимот што ќе победи.
ZOTE has spoken.

Мислам дека сме поквалитетни од Исланд, ама пошо се знаеме многу добро, неизвесно ќе е до пет минути пред крајот, кога Миркулоски ќе ја реши утакмицата.

со две пробивања! XD

Цитро моли Бога да не загубиме, ти ја носам Леандра у Куманово, ако треба од куќа до куќа ќе те бараме. :noze:

Ајде трета победа за М А К Е Д О Н И Ј А!
macedonia-flag-waving-emoticon-animated.gif

Да брани Борко вака во вторник како што бранеше во последните десет минути денес со Катар ќе биде многу добро.
Незнам зошто мислите дека нападот денеска не ни чинеше.На почетокот поведовме со десет разлика, се покажавме во најдобро светло.Нападот денеска си функционираше многу подобро, одбраната ај малку потфрли ама се врати после во игра, а на голманов наш само на крај му текна да брани како што знае да брани.

Цитро моли Бога да не загубиме, ти ја носам Леандра у Куманово, ако треба од куќа до куќа ќе те бараме. :noze:

Leandra da mu ja zameni komsikata :D

После Чиле, да ме прашаше некој, со Стуга можда би изгубиле... :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom