СП Ракомет: 13.01.2013 Македонија - Катар 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Katar ne e naivna selekcija ete stefce malku ni kaza, selektor mu e slovenec taka da ni malku ne se naivni, sekako nema da igrat 6-0 mozebi so 5-1 ili 4-2 ili 3-2+-1 i sekako ke bide teszko za nas, e sea za sekoa odbrana ima protiv igra, selektorot poveke treba da znae ne sme nie da mu kazuvame i da se pravime generali i pametni, katar so avstrija so svajcarija gi gledav izigraja epten solidno, jas mislam deka ova e klucen mec za nas, i mnogu tezok ke bide........ama se nadevma deka i sundo kriese nesto vcera, a mora malku i mojso da go sedne na klupa, pobeda za makedonija 26-25:P

Сигурен сум дека ќе бидат отстранети грешките од вчера и дека ќе се влезе 100% во овој дуел, уште ќе биде тешко, но од натпревар на натпревар ќе играме се подобро. Ќе има еден вид притисок нашите, едно да се оправдаат од вчерашниот срам друго е што овој натпревар е клучен за пласманот во 1/8 финалето. Предвидувам тесен натпревар во поголемиот тек на натпреварот и сигурна победа на крајот. Се надева ќе биде осигурана што побргу да не гледаме драми и со ваквиве земји.

Порано мислев а и сеуште мислам дека така беше дека Манасков беше ептен форсиран и буткан во репрезентација ама детето вчера одработи повеќе од колку што цел тим работеше, млад е има кондиција и квалитет мислам деке денес уште повеќе ќе блесне...многу анонимна е оваа репрезнтација Катар но ете Кире во сите изјави и укажа на јавноста но мислам дека најмногу сака да им укаже на играчите дека не се наивна репрезентација и дека ќе биде тешко..посебно ова треба да си го стави во глава Наумче бидејќи тој беше најслабата алка вчера...се надевам на подобар натрпевар и поправње на почетничките грешки...ако продолжиме со лошата игра не можам да замислам каков дебакл ќе не снајде со Данска, а и со Русија и Исланд не би било поарно...

http://www.ihf.info/files/CompetitionData/127/pdf/6FTR.pdf

Ќе биде страмота да не ги тепаме.Голмани скоро и да немаат меѓу стативите.Бранат една на секој десети гол.Од 6 и 7 метри немаат ниту една одбрана.Не фатиле ниту еден зицер,а примиле 13 гола од контра.Од крило фатиле 2,а примиле 10.И од 9 метри фатиле 2 а примиле 9.

Не очекувам дека така лесно како Данска ќе ги добиеме и ние,мора нашиве малце да ни качат андреналин.Инаку не би бил интересен натпреварот нели.:D

Епа ако се свесни играчите дека за свое добро си прават што сакаат, само затоа што некој им дозволил, ондак нека не кукаат дека друг им е крив кога ќе се посерат и ќе изгубат од некој аматерски тим.

Нема да навлегувам, не ми се трубат истите муабети.
За тебе Михајло е крив и неможам да ти сменам мислење. Јас ти викам дека кој и да дојде ПОКРАЈ НАЧЕВЦИ НИШТО НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИ.
П.с. потсетиме во чие претседателство машкиот тим има најдобри резултати?:icon_lol:
а со чии играчи то се случува?
ај ти потсети ме после доаѓањето на кој човек како спонзор на еден клуб репрезентацијата почна да прави успеси?
ова мора да ми го одговориш-кој беше задолжен за припремите на репрезентацијата кога го елиминиравме исланд? дали тогаш играше раде?

а со чии играчи то се случува?
ај ти потсети ме после доаѓањето на кој човек како спонзор на еден клуб репрезентацијата почна да прави успеси?
ова мора да ми го одговориш-кој беше задолжен за припремите на репрезентацијата кога го елиминиравме исланд? дали тогаш играше раде?
Минчо е најзаслужен, може комотно споменик да му се крене. Само истиов муабет дојди да го правиш кога ќе имаме смена на генерација и кога ќе нема да играме на големо натпреварување.

Кире да не научи ракомет во Металург? Или Наумче? Или Алушевски? Или Борко? Или пак Столе да не доби шанса во Металург?

Рече Кире дека немаме иднина во ракометот, ако мислиш дека Минчо и помага на македонската национална селекција со греењето клупа на еднаш перспективниот Митревски, или пак исфрлањето на Столе, и греењето на клупата на оние кои моментално играат за нашата репрезентација се лажеш.
Кире е најзаслужен за секој успех на македонската национална селекција, ниту Минчо, ниту Михајло...

Ако ги тепаме Катарциве, тогаш ништо од инвестициите. :pos:

За кого?

- За М А К Е Д О Н И Ј А!

macedonia-flag-waving-emoticon-animated.gif

Кире е најзаслужен за секој успех на македонската национална селекција, ниту Минчо, ниту Михајло...
Е сега и ти кажа.....:oops:

Кире е нашиот најдобар ракометар лично мене желба ми е до 40 да игра за репрезентацијава и после да стане селектор.....ама тоа не значи дека само тој е носител на успесите на репрезентацијава.

Никој не вика дека Наумче,Алуш или Борко станале тоа што се во Метелург,ама Миркуловски,Гоце и Манасков ДА.

Сега нормално дека тие што навиваат за Вардар ќе го дисаат Минчо,ама факт е дека човекот работи 100 попрофесионално од кој било моментално во македонскиов ракомет и да,во одлична насока го развива мк ракометот(таму кај што може нормално во Металург)......едиствена надеж дека ќе излезат нови добри играчи се залагаат во Металург Јуниор и повеќе играчи од Пелистер.

А и најјакиот муабет во Металург не добивале шанса Македонците :pos: кај добиваат бе брат во Вардар ? ;)

П.С. Кој било голман на Балканов и пошироко а не па Митревски ќе му биде резерва на Станиќ,бар уште 3-4 години. Ете сега втор голман е,добива повеќе шанса.

Шундовски со прва „рокада“ на СП: Темелков против Катар, Мојсовски во „аут“
Makedonija%20radost.jpg

Македонскиот селектор Звонко Шундовски уште по првиот одигран натпревар на Светското првенство се одлучи да направи рокада во нашиот тим.

За денешниот натпревар против Катар кој го играме од 18 часот, меѓу 16 ракометари ќе биде Владимир Темелков, а отпадна Златко Мојсовски кој заедно со претходниот „отпишаниот“ Ојлевски ќе биде на трибините. На списокот на македонскиот кормилар за денешната средба се голманите Ристовски и Митревски, како и Манасков, Стоилов, Кире Лазаров, Јоноски, Ангеловски, Миркуловски, Велко Маркоски, Темелков, Никола Марковски, Наумче Мојсовски, Димовски, Георгиевски, Филип Лазаров и Левов.

Според пропозициите на ИХФ, селекторите имаат право да направат измени во составот веќе по првиот одигран натпревар, но во текот на шампионатот тие не смеат да направат повеќе од две „рокади“ во ростерот на својата репрезентација. Ние првата ја искористивме...

Е вака може.

Манасков: Имав трема колегите ми помогнаа да се соземам на полувремето

Фала курцу!
Али Манасков вчера имаше 59 минути одиграно. Непотребно го цица по цел наптревар со Чиле и Катар... Што ќе му се три пикери, само тие знаат... :tapp:

Еден од Ванчо и Марковски треба да се исфрли а да се уфрли ојле дојле.

Ќе нема сила Манасков за мечовите кога највеќе ќе ни треба со Исланд и Русија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom