- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.348
- Поени од реакции
- 15.630
Гоце не беше на претходното првенство, а Манасков немаше скоро никаква улога во резултатот. Види го постот на кој реплицирав.Е сега и ти кажа.....
Кире е нашиот најдобар ракометар лично мене желба ми е до 40 да игра за репрезентацијава и после да стане селектор.....ама тоа не значи дека само тој е носител на успесите на репрезентацијава.
Никој не вика дека Наумче,Алуш или Борко станале тоа што се во Метелург,ама Миркуловски,Гоце и Манасков ДА.
Сега нормално дека тие што навиваат за Вардар ќе го дисаат Минчо,ама факт е дека човекот работи 100 попрофесионално од кој било моментално во македонскиов ракомет и да,во одлична насока го развива мк ракометот(таму кај што може нормално во Металург)......едиствена надеж дека ќе излезат нови добри играчи се залагаат во Металург Јуниор и повеќе играчи од Пелистер.
А и најјакиот муабет во Металург не добивале шанса Македонцитекај добиваат бе брат во Вардар ?
П.С. Кој било голман на Балканов и пошироко а не па Митревски ќе му биде резерва на Станиќ,бар уште 3-4 години. Ете сега втор голман е,добива повеќе шанса.
За мене е носител, без Кире ќе бевме просечна селекција која ќе се пласираше еднаш во 10 години на некое натпреварување. Имаме и други солидни играчи, али Кире ја прави разликата.
Не го разбра муабетот за добивање шанса, ниту пак имам замерки за тоа што си ги форсираат Станиќ и остали странци, муабетот беше дека одредени играчи ќе играа стандардно во Вардар наместо да греат клупа во Металург. Ова ти е вооедно и одговор за тоа дали добивале или не добивале шанса во Вардар. Муабетот е правен 100 пати, само глупо е некој да се прави луд со сила и да ги препишува успесите на Минчо, или пак само на Михајло(Сајбер мислам дека се зезаше со него, а овој се попали и не успеа да не го спомене Минчо). Факт е дека треба повеќе такви да ги има во ракометот како Минчо и Михајло, но голем дел од овие играчи потекнуваат од други школи кои сега не се баш во сјајна состојба.