СП Ракомет: 13.01.2013 Македонија - Катар 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е сега и ти кажа.....:oops:

Кире е нашиот најдобар ракометар лично мене желба ми е до 40 да игра за репрезентацијава и после да стане селектор.....ама тоа не значи дека само тој е носител на успесите на репрезентацијава.

Никој не вика дека Наумче,Алуш или Борко станале тоа што се во Метелург,ама Миркуловски,Гоце и Манасков ДА.

Сега нормално дека тие што навиваат за Вардар ќе го дисаат Минчо,ама факт е дека човекот работи 100 попрофесионално од кој било моментално во македонскиов ракомет и да,во одлична насока го развива мк ракометот(таму кај што може нормално во Металург)......едиствена надеж дека ќе излезат нови добри играчи се залагаат во Металург Јуниор и повеќе играчи од Пелистер.

А и најјакиот муабет во Металург не добивале шанса Македонците :pos: кај добиваат бе брат во Вардар ? ;)

П.С. Кој било голман на Балканов и пошироко а не па Митревски ќе му биде резерва на Станиќ,бар уште 3-4 години. Ете сега втор голман е,добива повеќе шанса.
Гоце не беше на претходното првенство, а Манасков немаше скоро никаква улога во резултатот. Види го постот на кој реплицирав.

За мене е носител, без Кире ќе бевме просечна селекција која ќе се пласираше еднаш во 10 години на некое натпреварување. Имаме и други солидни играчи, али Кире ја прави разликата.
Не го разбра муабетот за добивање шанса, ниту пак имам замерки за тоа што си ги форсираат Станиќ и остали странци, муабетот беше дека одредени играчи ќе играа стандардно во Вардар наместо да греат клупа во Металург. Ова ти е вооедно и одговор за тоа дали добивале или не добивале шанса во Вардар. Муабетот е правен 100 пати, само глупо е некој да се прави луд со сила и да ги препишува успесите на Минчо, или пак само на Михајло(Сајбер мислам дека се зезаше со него, а овој се попали и не успеа да не го спомене Минчо). Факт е дека треба повеќе такви да ги има во ракометот како Минчо и Михајло, но голем дел од овие играчи потекнуваат од други школи кои сега не се баш во сјајна состојба.

Еден од Ванчо и Марковски треба да се исфрли а да се уфрли ојле дојле.

Ќе нема сила Манасков за мечовите кога највеќе ќе ни треба со Исланд и Русија.
По логиката на Шунде да игра со 2 пикери кога имама играч повеќе, сигурно ќе играме со 3 пикери ако се најдеме во ситуација на 2 играчи повеќе...:vozbud:

Минчо е најзаслужен, може комотно споменик да му се крене. Само истиов муабет дојди да го правиш кога ќе имаме смена на генерација и кога ќе нема да играме на големо натпреварување.

Кире да не научи ракомет во Металург? Или Наумче? Или Алушевски? Или Борко? Или пак Столе да не доби шанса во Металург?

Рече Кире дека немаме иднина во ракометот, ако мислиш дека Минчо и помага на македонската национална селекција со греењето клупа на еднаш перспективниот Митревски, или пак исфрлањето на Столе, и греењето на клупата на оние кои моментално играат за нашата репрезентација се лажеш.
Кире е најзаслужен за секој успех на македонската национална селекција, ниту Минчо, ниту Михајло...
е сеа со постов се избламира и то скроз!
1 болд... јас одамна зборувам дека за 2-3 години немаме ракометари кои ќе бидат достојна замена за овие кои се тука. само ајде еве одговори ми ти, пошто се јави. кој е крив за то? минчо? начевци? не бе. крив е МИХАЈЛОСКИ и само тој. до пред 2-3 години упропастуваше млади и надежни наши деца за во тимот да играат некакви си тетокласни странци. годинава почна поинкау, но тој е цел живот во ракометот, па доволно време имаше да направи нешто, но за жал, истото не го стори, па зато се наведува како единствен кривец. ФАКТ! лино има муда да стави играч од 19-20 години да биде прво лево крило на тимот во ЛШ, а вујо сеа почна да ги игра нашите играчи и то ко че биди решена утакмицата во СЕХА :tapp:
2 болд... а вардар да не ги направи овие играчи? вардар ги зеде само како готов производ.
3 болд... а како михајлоски и помага на репрезентацијата? кој појак играч има излезено од вардар во последните 10 години?
4. јес да! тука си во право. кире е нашиот лидер и тој е најзаслужен за успесите на репрезентацијата. само условувањето и форсирањето на неговото братче, го намалува неговиот севкупен придонес, а со тоа и ја спречува МАКЕДОНИЈА да постигне поголем успех, со то шо заради неговото условување не се повикуваа(т) играчите кои се подобри од филипче. ако кире ја сака толку македонија, на сите овие проблеми кои им ги прави рфм, секако дека ќе се јавеше со критика и изјава, само и тој и наумче се во ла.на до гуша и немаат право за зборуваат.
то е...
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 12:35 ---
Гоце не беше на претходното првенство, а Манасков немаше скоро никаква улога во резултатот. Види го постот на кој реплицирав.

За мене е носител, без Кире ќе бевме просечна селекција која ќе се пласираше еднаш во 10 години на некое натпреварување. Имаме и други солидни играчи, али Кире ја прави разликата.
Не го разбра муабетот за добивање шанса, ниту пак имам замерки за тоа што си ги форсираат Станиќ и остали странци, муабетот беше дека одредени играчи ќе играа стандардно во Вардар наместо да греат клупа во Металург. Ова ти е вооедно и одговор за тоа дали добивале или не добивале шанса во Вардар. Муабетот е правен 100 пати, само глупо е некој да се прави луд со сила и да ги препишува успесите на Минчо, или пак само на Михајло(Сајбер мислам дека се зезаше со него, а овој се попали и не успеа да не го спомене Минчо). Факт е дека треба повеќе такви да ги има во ракометот како Минчо и Михајло, но голем дел од овие играчи потекнуваат од други школи кои сега не се баш во сјајна состојба.
кои играчи. ај пиши, баш ме интересира.

Овде може да ги следите сите натпревари од СП во живо со добар квалитет.

http://www.handball.livesport.tv/home

LIVESPORT.TV has been created in partnership with the IHF and is an official online broadcaster in your country. This means you can be confident of enjoying high quality streaming and official reliable content. Don't miss out on the live action!

За мене е носител, без Кире ќе бевме просечна селекција која ќе се пласираше еднаш во 10 години на некое натпреварување.

nemashe ni da se plasira. inaku dobar post

Додер :icon_mrgr:

Ај да не ја труеме темава...
имаш право не треба тука да се дискутира за ова прашање. работата е во то шо, јас немам никаква врска ни со михајлоски, ни со минчо, па ни навивам за вардар, ни за металург, АМА навистина ми е мило кога ќе направат успех на меѓународна сцена и искрено се радувам.
мојата, а и на сите прави македонци желба е да имаме јака репрезентација и да донесиме конечно медал од некој екипен спорт. најблиску до то бевме со ракометарите и кошаркарите, само сега и то е веќе невозможно :(.моментално, најголема пречка за развојот на ракометот се начевци и михајлоски, па колку сакаш и ти и останатите бунете се. да замини михајлоски, сигурен сум дека ќе биди многу подобро.
позз

му текна па за денеска го врати Темелков додека Козла оди на трибини..треба и Ојлевски да му најде место пошто Манасков нема замена..

jaooo. kolku beshe teshko da se pogodi koj kje rotira...ama epten kje beshe blamazha da ne potrchashe uopshte na prvenstvovo. poshto, zoshto on da odi na ekskurzija u Spanija, a ne ja ili nekoj drug od forumov. 15 dena na 15 stepeni temperatura...m m m neraci. A ne ovde da se seksam so radijatori

Се знаело тикви.......пријатно изненади Шундо со изменава,мислев ќе го гледаме глушецот до крај на првентсво. :facepalm:

Иначе јас незнам како не му е срам и глупо,ама најозбилно,на Златко ко влечуга некоја,ко паразит покрај брат му да оди и да загадува насекаде......а и народот и соиграчите знаат дека е камен.
Истово и за филипче Л. важи.
Многу глупа работа со привилегии во репрезентација,и како да не ги мразат после,ко во основно едно дете со привилегии кај наставничката и нормално дека ќе го јаде хејтот.

jaooo. kolku beshe teshko da se pogodi koj kje rotira...ama epten kje beshe blamazha da ne potrchashe uopshte na prvenstvovo. poshto, zoshto on da odi na ekskurzija u Spanija, a ne ja ili nekoj drug od forumov. 15 dena na 15 stepeni temperatura...m m m neraci. A ne ovde da se seksam so radijatori

Од една страна е добро што изротира повеќе играчи но тоа не се прави како што Шундо го прави. Требаше да се пушти прва постава, па покасно да извади еден пример Стоилов па да го убаци Никола, ако функциониа така го остава вади друг пушта друг и така да проба.
Мислам дека и Димовски веќе треба да си замине од репрезентација. Човекот не игра одбрана а и спор е ко желка. Никола игра добро во напад, а игра и одбрана, е само што е спор и тој :confused: .... Јас незнам како не гледа дека е многу млитав што не се стави малку на некои диети и вежби за зацврстување сепак тоа е инвестиција за самиот него. И Стоилов е огромен но е брз и цврст.
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 13:06 ---
Се знаело тикви.......пријатно изненади Шундо со изменава,мислев ќе го гледаме глушецот до крај на првентсво. :facepalm:

Иначе јас незнам како не му е срам и глупо,ама најозбилно,на Златко ко влечуга некоја,ко паразит покрај брат му да оди и да загадува насекаде......а и народот и соиграчите знаат дека е камен.
Истово и за филипче Л. важи.
Многу глупа работа со привилегии во репрезентација,и како да не ги мразат после,ко во основно едно дете со привилегии кај наставничката и нормално дека ќе го јаде хејтот.

И јас искоментирав околу ова јас да сум Наум или Киро и да имам брат така не би му го правел тоа што тие им го прават на браќата, сите ќе ѓи помнеме како неспособните браќа на Киро и Наум, Козла и Фиќо :facepalm: Не им прават услуга, освен што ѓи шетаат по првенства.

Она што им се направи овие години на некои играчи е злосторство во спортот:

Горан Кузмановски
Раде Стојанович
Лазо Мајнов
Никола Стојчевски
Митко Стоилов (го издриблаа и за оваа првенство бил повреден к*ров мој)

Мојата порака до ракометарите е иста како и вчера.

Малце мотивирачка музика.

olaf Гледам да ја избегнувам оваа тема на муабет пошто нормално другиве несакаат да не читаат али ај да ти објаснам некои работи.

Викаш Минчо бил спонзор кога сме ги имале последниве два пласмани на СП и ЕП што ни се најдобри во историјата. Минчо делумно е спонзор и сега, спонзор беше и кога се посравме во Шедска.
Зошто ондак неуспехот од Шведска не му го препишеш нему???
Како ти одговара на тебе, Михајло секоаш ти е крив, за неуспесите е крив он, ама за успесите додека он е претседател кри бил твојот миленик ЛОЛ
Епа ајде ако се му препишуваш на Михајло само затоа што е претседател ондак зошто не му ги препишеш и нјголемите услови?

Втора работа кој дел од тоа дека сите конци ги имаат Начевци не го сваќаш? :D
Кој дел од тоа дека на Чокрев му е дадена машката репрезентација не го сваќаш?
Шундо е селектор. Дали тој е крив за неуспесите?
НЕ, пошто човекот е се освен селектор, му одговара да си зема парички и никому ништо. Исто важи и за Михајло во РФМ :D
Го правевме муабетот сто пати да не се навраќам.

Колку е моќен доволно можеш да видиш од тоа ЧИВИ ИГРАЧИ СЕ ИЗОСТАВУВААТ ОД СОСТАВОТ ( За Ојлески и Кукоски никогаш нема место, па и за Даскаловски кој ќе биде наш тазе играч), и ОД СУДЕЊЕТО НА ДЕРБИЊАТА СО МЕТАЛУРГ :)

olaf Гледам да ја избегнувам оваа тема на муабет пошто нормално другиве несакаат да не читаат али ај да ти објаснам некои работи.

Колку е моќен доволно можеш да видиш од тоа ЧИВИ ИГРАЧИ СЕ ИЗОСТАВУВААТ ОД СОСТАВОТ ( За Ојлески и Кукоски никогаш нема место, па и за Даскаловски кој ќе биде наш тазе играч), и ОД СУДЕЊЕТО НА ДЕРБИЊАТА СО МЕТАЛУРГ :)

Даскаловски мислам дека е поквалитетен од Митревски, ќе го покаже тоа ако му се даде шанса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom