СП 2018 - генерална дискусија

Дали сериозно мислите дека ќе се вратат темите?

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Види го овој Мората какво дебилче испадна. Отиде у Челзи, да биде првотимец затоа што сакал да биде сигурен во формата за СП. Кур по чело доби сеа. Да ти ебам глупиот цреп, сигурен сум дека ако останеше во Реал, од клупа или од стартер пак ќе имаше 15+ гола и сигурно ќе беше повикан пред Родриго. Шутрак.

Иначе не дека ќе го користи покрај Алба, ама тежок феил му е повикувањето на Начо Монреал место Маркос Алонсо, кој сезонава е во топ 5 леви бека во светот.

Јас лично и би го зел Серхи Роберто место бесполезниов Тиаго кој нема да го има импактот кој се очекува од него, но ај тоа не е толку глуп потег ко земањето на Монреал...

Заслужи Монреал, не заебавај, секако нема да биде стартер, беше еден од постабилните во отепаниот Арсенал сезонава

Види го овој Мората какво дебилче испадна. Отиде у Челзи, да биде првотимец затоа што сакал да биде сигурен во формата за СП. Кур по чело доби сеа. Да ти ебам глупиот цреп, сигурен сум дека ако останеше во Реал, од клупа или од стартер пак ќе имаше 15+ гола и сигурно ќе беше повикан пред Родриго. Шутрак.

Иначе не дека ќе го користи покрај Алба, ама тежок феил му е повикувањето на Начо Монреал место Маркос Алонсо, кој сезонава е во топ 5 леви бека во светот.

Јас лично и би го зел Серхи Роберто место бесполезниов Тиаго кој нема да го има импактот кој се очекува од него, но ај тоа не е толку глуп потег ко земањето на Монреал...
Се согласувам целосно за Мората. Во Реал да останеше, ќе имаше двоцифрен број на голови само во Лигата (со оглед на тоа каква сезона имаше Бензема, дури и Зидан го исфрли од прв состав во вториот дел од сезоната) и мислам дека 99% ќе беше повикан на свеЦкото.

Потпуно се согласувам и за второто, Алонсо>>>Монреал. Може не беше константен цела сезона Маркос Алонсо, ама имаше секако подобра сезона од Начо Монреал. Глуп му е изговорот на Лопетеги дека позицијата која ја игра Алонсо во Челзи не постоела во репрезентацијата. :facepalm: Ако не се лажам и Арсенал оваа сезона најчесто играше 3-4-3 или 3-5-2. Што значи и Начо Монреал и Маркос Алонсо играат иста позиција. На крај краева, како може да не постои позиција. Ако игра со 4ца во одбрана, стави го лев бек и готово. Според неговата логика, Маркос Алонсо никогаш во кариерата нема да може да направи трансфер во екипа која игра 4-3-3, 4-2-3-1 итн. (формација со 4ца во одбрана). На крај краева, се знае дека Алба е прв избор за лев бек, ама сепак глупа причина навел Лопетеги.

За третото, се согласувам дека требаше да го повика Серхи Роберто, ама не наместо играч во средината (во никој случај наместо Тиаго, кој очекувам да биде првотимец), туку наместо Одриозола, десниот бек на Сосиедад. Јасно е дека Карвахал ќе му биде прв избор за десен бек, ама Серхи Роберто му е одличен за замена, затоа што последните 2 сезони во Барселона играше на скоро сите можни позиции: десен и лев(!) бек, сите три позиции во средината во Барселона (деструктивец, лево и десно), како и десно крило (и тоа и во 4-4-2 и во 4-3-3).
Стварно е поливалентен играч Серхи Роберто, јас би рекол дека е и доста потценет (не дека игра во Барселона).

И на крај, малку антимадридистички став, ама мислам дека Начо и Лукас Васкез (посебно вториот) незаслужено се во составот. :D Можеше комотно да повика еден од Бартра или Хави Мартинез наместо Начо (и двајцата се првотимци во тимовите во кои играат, за разлика од Начо). А Лукас Васкез појма немам што бара овде.

Како бе Тиаго не би го зел? :LOL:
Абе пошекнат и од Мартинез си

Топ 5 ЦМ е а и НЕМА отепано чоек во Шпанија.. Поштено му ја скри топката на Крос и Модрич штета шо тие пред него беа отепани

Икарди не го обожуваат многу во Аргентина пошто му ја зема жената на Макси Лопез ако не се лажам, имаше нешто скандали со тетоважи (со имињата на децата на Макси Лопез? Нека кажат Сериа А фановите, тие се поупатени).
Алонсо исто не го сакаат поради сообраќајката, т.е. убиството. Серхи Роберто иако имаше послаба сезона од претходната, сепак беше стандарден во двојниот шампион на Шпанија и самата поливалентност е доволна причина да се стави во тим. Ваков играч на клупа што може да замени 5-6 позиции на достојно ниво секогаш е добродојден.
Наинголан немам појма зошто би бил изоставен, ваљда поради егото на Мартинез. Вакви селекции со селектори што во прв план го ставаат своето его а не доброто и успехот на репрезентацијата се однапред осудени на неуспех. Белгија и со Вилмотс како селектор ги имаше истите проблеми. Неспособна федерација, веројатно една од најдобрите репрезентации според имињата на фудбалерите, страшна генерација...на крај веројатно ќе остане без позначајни успеси.

Стварно бе, го нема Серхи Роберто. o_O Ц ц ц... се остава ли бе дома таков играч, може на сто позиции да игра. :neetaka:

Пишал за Тиаго зошто е земен, а ни збор два за Начо и Васкез демек заслужено добиле повик :icon_lol:, а Тиаго не требало кој си беше првотимец и во квалификациите.

Монреал е универзалец, а секако е едно 7 пати подобар БЕК од Алонсо. Алонсо е далеку од бек

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Лукас Васкез заслужено си е земен за репрезентација, зборите Серхи Роберто бил поливалентен и можел да игра на сите позиции, епа истото го може и Лукас Васкез само едно x10 пати подобро. Знам дека е Лукас Васкез и кога ќе му се прочита името не остава никакво значење во доба на денешниве ѕвезди, али дечкото сезонава си се избори за првотимски статус во Реал и заслужено си го седна Бејл на клупа. Имаше период кај што стартуваше и пред Бејл и пред Иско во позначајните натпревари на Реал, така што за него си е сосема заслужено.
За Начо се согласувам, можело место него да се земе Мартинез од Баерн, најверојатно пресудил факторот што е играч на Реал и што би имал подобра синергија на теренот со другите играчи, башка централен дефанзивец му е поприродна позиција на Начо отколку на Чави Мартинез.

Срамота е за Икарди. Дечкото имаше феноменална сезона. Едно е приватноста сосема друго е професионализмот и работата. Иако сум фан на Јувентус Икарди мораше да биде повикан, кога веќе Дибала е повикан. Тие двајца треба да се основица на оваа Аргентина за во иднина. Игуаин се разбира оти ќе оди, знаеме каков му е односот со Меси :D. Аргентина пак нема да направи ништо памтете ми го зборот. Кога еден играч сам си го составува тимот се знае кој е крајниот резултат. Ајде сега овој не ми се свиѓа нема да игра без разлика што дал 29 гола во Серија А и што е прв играч на Интер.

Заслужи Монреал, не заебавај, секако нема да биде стартер, беше еден од постабилните во отепаниот Арсенал сезонава

Дури и Гаја би го зел пред Монреал јас во тимот. Прочитав едно мислење од хрвативе или србиве беше не знам, ги имаа набројано Алекс Сандо, Алексис Телеес; Дињ, Курзава, Амави; Маркос Алонсо и Гаја и имаше пишано секој од овие кои сега се изоставени би биле прва опција во речиси сите репрезентации, освен во оние нивните ради кои се изоставени. Се согласувам со тоа јас.

Пишал за Тиаго зошто е земен, а ни збор два за Начо и Васкез демек заслужено добиле повик :icon_lol:, а Тиаго не требало кој си беше првотимец и во квалификациите.

Како бе Тиаго не би го зел? :LOL:
Абе пошекнат и од Мартинез си

Топ 5 ЦМ е а и НЕМА отепано чоек во Шпанија.. Поштено му ја скри топката на Крос и Модрич штета шо тие пред него беа отепани

Пишав да бев јас не би го зел, а не дека тоа е неоправдан потег од Лоптеги.

Фала богу дека он не би оставил стандарден играч на Баерн дома.

Да се вратам на моето субјективно мислење за Тиаго. Не е ни во топ10 ЦМ во светот. Добар играч е, но не е (и мислам дека и во репрезентацијава сега ќе се увиди тоа) она што се очекува да биде од него, лидер во средниот ред и некаков хибрид на Чавиниеста.

Од Начо немаат подобар избор како четврт стопер (Аспикуилета ќе биде третиот избор за стопер, не бек) освен Хави Мартинез, но неговата недефиниран статус веројатно е причината што не е повикан (не ме заебавајте со Бартра).

За Васкез се согласувам, но он и Аспас ги имаат најпотешно изборено местата за ова СП. Пред почетокот на сезонава никој не би ги ставил како сигурни патници, но веќе во март за нив се знаеше дека ќе ги земе, заради одличните сезони кои ги имаат двајцата.

Овде Васкез му е земен и ради тоа што немаат освен него класично крило во тимот, освен Асенсио.

Но да, тие двајца се земени и ради тимот во кој играат, како што бркото ги повикуваше порано играчите на Барса пред другите кои беа можеби индивидуално поквалитетни, се сврте тркалото.

Како и да ја вртиш, на првенставава во силниве репрезентации кои се фаворити се битни 14-15 играчи, останатите се само декор кои ќе го изиграат третото коло да ги одморат првотимците ако веќе имаат обезбедено пласман во полуфинале или ќе улетаат при случај на повреда на некој стандарден.

Иако од друга страна пак, некој таков потег со внесување на изненадувечки играч може да го сврти мечот.

Со оглед на офанзивниот квалитет на Алба и Карвахал, јас би играл 4-4-2 или 4-5-1 верзија без класични крила.

Де Геа
Карва - Пике - Рамос - Алба
Бускец
Коке - Силва
Иниеста/Иско
Коста - Асенсио/Аспас
Гледаме во Атлетико дека Коста подобро фунцкоинира кога има партнер во нападот, овде Асенсио може да го игра тоа што Гризман го игра, па дури и Аспас.

Но Тиаго веројатно и ќе биде прва опција па Лоптеги веројатно ќе игра:
Бускец - Тиаго
Иско - Силва - Иниеста
што му е фактички стандардната постава, иако и Коке и Саул ептен заслужуваат да играат, но конкуренцијата е многу силна.

Многу голем оптек на играчи има, а и овие како и Бразилците и Германците имаат играчи со кои можат да сменат формација а да нема голем квалитативен пад, што мислам дека го нема кај Белгија и Франција, каде што се знае дека ќе се игра 4321-4231 и играчите се компатибилни строго на таа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom