СП 2018- Финале: Франција Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
^^
Брат, формациската поставеност и концептот на игра беше билдан за напаѓач од негов профил. Да имаше Франција некој поквалитетен сличен профил на играч ќе го играше него. Во улога на дефанзивен напаѓач кој приоритетните задачи повеќе му се во креирањето на нападите со влечење еден стопер за него и отварање игра на Гризман и Мбапе отколку самата завршниица

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

И која е задачата на Фелаини во УТД? Да влезе во 70-та минута кога Јунајтед има 1-1 со Форест Грин и пробаат преку центаршутеви да дадат гол. Абе дајте што ви е со оправдувањава на Жиру, спуштал топки еј :pos: 600 минути нема шут во голот ама тој спуштал топки... Топ 3 најслаби напаѓачи на првенствово беше Жиру, среќа негова што се најде во добар тим па недостатокот на квалитет на неговата позиција беше покриен со Мбапе и Гризман. Франција да игра со Гризман на 9-ка и со Мбапе и уште некое крило пример Дембеле ќе даваат по 20 гола на меч.
Па не е само да даде голови од центаршутеви, навлекува други играчи на него кога е топката, ја спушта за Лукаку и Санчез, отвора простор. Вака беше исмеван Фелаини со сезони, требаше суперкупот да дојде во Скопје, да видат во живо што му е играта, па да пишат еј абе стварно откако влезе Фелаини покомотни беа другите :(

Тоа е замислата на Дешамп едноставно, да биле Лаказет, Марсијал што сте ги спомнале, тоа се друг тип на напаѓачи кои само ќе се подудараа со Гризман и Мбапе со ова што сакаше Франција да го игра. Тие не се робусни, физички силни напаѓачи.

Значи јас а верувам ни @Peja989 не велиме дека оваа смисла на игра е паметна или дава успеси на долг рок или па дека Жиру е Кавани ама Дешамп со замисленото во нападот освои СП, барање причини зошто Жиру немал шут кон гол е барање влакно во јајцето.

^^
Брат, формациската поставеност и концептот на игра беше билдан за напаѓач од негов профил. Да имаше Франција некој поквалитетен сличен профил на играч ќе го играше него. Во улога на дефанзивен напаѓач кој приоритетните задачи повеќе му се во креирањето на нападите со влечење еден стопер за него и отварање игра на Гризман и Мбапе отколку самата завршниица

Дефанзивен напаѓач :pos:алал да ти е, ме изнасмеа.:zver:

Како бе станал четврти најдобар стрелец за репрезентација ако не го бивало ја не знам, поставеноста на играта беше таква, до израз да дојде пред се Мбапе и Гризман, не беше играта со страна со центаршутеви за Жиру, ја искрено очекував повеќе од него во прекините и корнерите, ама ете некако дефанзивците по се истакнаа во тие ситуации.

Да не се правиме наудрени сега за Жиру, Франција освои и ајде сега еден тон оправдувања. Да изгубеа повеќето што го браните први ќе фрлавте со дрва и камења против него.

Ај го видовме податокот дека нема шут на голот и да претпоставиме дека тоа е така бидејќи не му била улогата да дава голови?! Ама дајте да видиме колку удари упати воопшто, па тогаш да судиме. Мене одма ми текнува на полуконтра против Белгија на 1-0 резултат, кога доби идеална топка на шеснаесетникот на посилната лева нога и... и истата заврши 10 метри над голот. Исто и на другите мечеви, не само што директно прокоцка многу шанси туку и забави многу напади кога и да добиеше ниска топка, односно топка по земја. Ќе се сопне, ќе прими лошо и пропадна акцијата, дајте друга. Има среќа што прво Франција изгледа и немаат посалам напаѓач, а и друго дека имаат страшен тим позади него па ќе може да слави и тој. Срамота е на играчи како Мбапе, Погба и Канте кои искинаа за тимот цело првенство, ние овде за Жиру сме се фатиле. Па Матуиди со еден меч против Белгија направи повеќе од овој дефанзивниот напаѓач.

Како бе станал четврти најдобар стрелец за репрезентација ако не го бивало ја не знам, поставеноста на играта беше таква, до израз да дојде пред се Мбапе и Гризман, не беше играта со страна со центаршутеви за Жиру, ја искрено очекував повеќе од него во прекините и корнерите, ама ете некако дефанзивците по се истакнаа во тие ситуации.
Ни за контри не е ама па и во тој сегмент предничат Гризман и Мбапе.

Што вика @Mondonico да не освоеа со дрва и камења ќе се фрлаше по него, најслаб поединец убедливо, којзнае колку напади заеба. Како сега јас да го правдам Гомеш, ама види колку додавања има на метар од него.

Никој не вика дека Жиру беше х факторот туку дека имаше значаен придонес во концептот на Франција. Нека се сети некој на првиот меч се до неговото влегување која разлика имаше во нападот на Франција од аспект на создавање поголема разновидност во вид на отварање простор за Мбапе и Гризман и супериорност во воздушните дуели во нападот.

Што вика @Mondonico да не освоеа со дрва и камења ќе се фрлаше по него, најслаб поединец убедливо, којзнае колку напади заеба. Како сега јас да го правдам Гомеш, ама види колку додавања има на метар од него.
по Дешамп ќе требаше да се фрла со камења зошто го играл Жиру и ја склопил тактиката таква каква што беше. Не знам колку пратевте на квалификациите и пријателските, Дешамп има две формации, едната е без Жиру, со Гризман како 9 а Дембеле десно а другата оваа на првенството. И ако добро памтам така без Жиру и почнаа против Австралија и видоа дека не иде па ја врати другата тактика.

По мене жиру једина мана му е што има не лоша завршница туку катастрофална завршница, а е напаѓач, но за сметка на тоа е страшно тимски играч, трча се блро, спушти денеска милион топки за гризман и мбапе, секоја топка оди преку него, за разлика од Бензема што има лоша завршница истипт треба да му наместат 10 топки да даде еден гол, така да жиру што тррбаше да одигра си заврши максимално работа , мада тоа не ги прави добар напаѓач туку само добар тимски играч.

стигнавсо читање до тимски играч и прекинав...
дава гол за израмнувањена крај и наместо да иде на центар одма, братов се радува пола саат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да не се правиме наудрени сега за Жиру, Франција освои и ајде сега еден тон оправдувања. Да изгубеа повеќето што го браните први ќе фрлавте со дрва и камења против него.

Ај го видовме податокот дека нема шут на голот и да претпоставиме дека тоа е така бидејќи не му била улогата да дава голови?! Ама дајте да видиме колку удари упати воопшто, па тогаш да судиме. Мене одма ми текнува на полуконтра против Белгија на 1-0 резултат, кога доби идеална топка на шеснаесетникот на посилната лева нога и... и истата заврши 10 метри над голот. Исто и на другите мечеви, не само што директно прокоцка многу шанси туку и забави многу напади кога и да добиеше ниска топка, односно топка по земја. Ќе се сопне, ќе прими лошо и пропадна акцијата, дајте друга. Има среќа што прво Франција изгледа и немаат посалам напаѓач, а и друго дека имаат страшен тим позади него па ќе може да слави и тој. Срамота е на играчи како Мбапе, Погба и Канте кои искинаа за тимот цело првенство, ние овде за Жиру сме се фатиле. Па Матуиди со еден меч против Белгија направи повеќе од овој дефанзивниот напаѓач.
Leading striker Olivier Giroud meanwhile failed to find the back of the net... or even register a single shot on target.

In fact, Chelsea's former Arsenal forward took 13 shots during this summer's World Cup and failed to trouble the goalkeeper with any of them.

All-in-all, Giroud played each of France's seven matches, totalling 564 minutes of action.

Yet he still failed to register a single shot on target.

Баш сакам некој да направи компилација од неговите шутеви, но и од акциите што ги има заебено поради лош прием/прв контакт/глупа финта...

Им фалеше Ибра напаѓач, од средина да шутира, секоја утакмица по 15 шута, а Дешамп глуп го зима Жиру да се тепа со дефанзивци цело светско, па и пасер изиграва, за тимот ќе играл.

Да ве контактирал вас од фк меси фанклубот друго ќе беше, вака со злато ќе мора да си идат.

Сто години е Житу во ПЛ, истиот стил на игра го играше и во Арсрнал, и сега во Челзи и не ми е јасно како уште не разбирате.
Заслужено титула, липа наша солидни бевте

еве вчера Жиру на пример ги скапа Вида и Ловрен во воздушни дуели особено во второ полувреме, успеа некоја акција да направи и да додај пас од гризман или мбапе. Гол не даде ама имаше некаков импакт во играта на Франција, каков таков. Знам че речите не е негова задача да брани корнери ама како играч на теренот бркаше каква таква работа и трчаше горе долу се трудеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom