СП 2018 - Елиминациона фаза (1/8, 1/4 и 1/2 финале)

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Или Словенија со 2 милиони жители е моментален европски шампион во кошарка, имаат и голема доминација во зимските спортови.
Ние сме единствени во светот кои спортските неуспеси ги правдаат со мала држава и неможноста за пронаоѓење таленти за било кој спорт, со малиот број на жители. Од друга страна муабетот е едноставен, или те бива за спорт или не тебива.

Модриќ е страшен играч, ама мислам дека не му е зорт да шутира пенали по секоја цена.

Последниве 3 пенали му:
- Лош пенал против Данска, одбранет
- Лош пенал што се брани против Данска
- Лош пенал сега против Русија во кој го посака среќата.

Во ред е, најдобар играч е скоро на турниров, ама ако не си добар пеналџија, не форсај. Искрено, не знам зошто Ракитиќ не го шутираше пеналот што го фати Шмајхел, братов е ладен како шприцер при изведување.

Навивам за Барса од 1994, и отсекогаш ,од принцип, сум бил против било каков успех на играч на Реал. Ќе излажам ако кажам дека не навивам за Модриќ како да е дете на Вардар а не фудбалер на Реал. :oops::oops:

Толку уживам во неговата игра изминативе години што вклопено со лидерството и срцето што го покажува на првенството ми го направи цело првенство максимално возбудливо затоа што имам за кого да навивам. Фудбалот може да биде уживање и кога си неутрален како вчера Бразил Белгија, ама кога некој игра со таква пасија и умешност, не можам да останам неутрален.

Мадридисти, секоја чест за магионичарот што го имате во среден ред. :cool::aplauz::aplauz:

Навивам за Барса од 1994, и отсекогаш ,од принцип, сум бил против било каков успех на играч на Реал. Ќе излажам ако кажам дека не навивам за Модриќ како да е дете на Вардар а не фудбалер на Реал. :oops::oops:

Толку уживам во неговата игра изминативе години што вклопено со лидерството и срцето што го покажува на првенството ми го направи цело првенство максимално возбудливо затоа што имам за кого да навивам. Фудбалот може да биде уживање и кога си неутрален како вчера Бразил Белгија, ама кога некој игра со таква пасија и умешност, не можам да останам неутрален.

Мадридисти, секоја чест за магионичарот што го имате во среден ред. :cool::aplauz::aplauz:
Исти случај сме. И ја не можам да смислам играч на Реал, после Касиљас, ама Лука е вонсериско нешто.
Десетина сезони е меѓу топ 5 везњаци, ако не и најдобар, влезе ли у финале тука, и златна топка и МВП на турниров и се нека му дадат.

Ве читам тука сите Англија ја гледате како фаворит, ве читам и се чудам, отварам лајвскор гледам и букмејкерите го делат истото мислење [emoji848]
Јас мислам дека Хрватска има поквалитетен состав од Англичаните и дека ќе бидат финалисти, не знам можеби грешам ама моето мислење е тоа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Модриќ е страшен играч, ама мислам дека не му е зорт да шутира пенали по секоја цена.

Последниве 3 пенали му:
- Лош пенал против Данска, одбранет
- Лош пенал што се брани против Данска
- Лош пенал сега против Русија во кој го посака среќата.

Во ред е, најдобар играч е скоро на турниров, ама ако не си добар пеналџија, не форсај. Искрено, не знам зошто Ракитиќ не го шутираше пеналот што го фати Шмајхел, братов е ладен како шприцер при изведување.
Види статистика, и ќе сфатиш зошто шутира Модрич, а не Ракитич. Заборави ги пеналите на Светсково. Статистикава е пред дуелот со Данска.

Модрич (цела кариера) - 14 пенали, 13 дадени
Ракитич (цела кариера) - 22 пенали, 17 дадени

Ти да си Далич кого би ставил, при ваква статистика? :D Плус и капитен и лидер и се.
Тоа со форсирањето воопшто не ти држи вода, зашто после промашениот пенал сам стана свесен дека е подобро да не шутира он, и како последен шутер и со Данска и со Русија го ставија Ракитич. Така да нз кај виде дека форсира..

'Glory to Ukraine,' Croatian footballer shouts in jarring 'joke' after win over Russia (VIDEO)
8 Jul, 2018 00:07

• 6

Croatia's Domagoj Vida celebrates their second goal against Russia, Sochi, July 7, 2018 © Christian Hartmann / Reuters
Domagoj Vida, the Croatian player who scored twice in his team's World Cup quarterfinal win against Russia, has recorded a video with his former squadmate Ognjen Vukojevic, in which they dedicate the victory to Ukraine.

"Glory to Ukraine!" defender Domagoj Vida shouts in the nine-second video, using the controversial phrase that has come to be seen as a slogan of anti-Russian Ukrainian nationalists during and after the 2014 Maidan coup. Vida played for Dynamo Kyiv from 2012 to 2018 before moving to Besiktas.

"This victory is for Dynamo and for Ukraine," adds Vukojevic, also a former member of the Croatian national squad. Vukojevic is now a scout for Dynamo Kyiv in the Balkans.

Vida later explained that his shout-out, which is certain to jar many Russian supporters, wasn't an attempt to drag politics into sport. He said it was a 'joke' that Russians will understand.

"This victory is for Croatia. No politics," he told Sports.ru. "It's a joke. I've got friends there [in Ukraine] since Dynamo Kyiv, I didn't mean anything else." When asked if he was worried that Russian fans might not get the joke, he said, "Why wouldn't they?"

"I like Russian people. It was just a joke."

^Имаше едно „Непријателот на мојот непријател е мој пријател“, ова му искача како “Непријателот на пријателот на мојот непријател е мој пријател„

Види статистика, и ќе сфатиш зошто шутира Модрич, а не Ракитич. Заборави ги пеналите на Светсково. Статистикава е пред дуелот со Данска.

Модрич (цела кариера) - 14 пенали, 13 дадени
Ракитич (цела кариера) - 22 пенали, 17 дадени

Ти да си Далич кого би ставил, при ваква статистика? :D Плус и капитен и лидер и се.
Тоа со форсирањето воопшто не ти држи вода, зашто после промашениот пенал сам стана свесен дека е подобро да не шутира он, и како последен шутер и со Данска и со Русија го ставија Ракитич. Така да нз кај виде дека форсира..

Имаш право, гледано во целата слика. Не знаев дека Лука има подобар скор. Но, зборев за првенството, невобичаено лоши пенали има засега.

Бразил нема победено европска репрезентација во елиминациона фаза од СП 2002. Германија во финалето е последна. Од тогаш па наваму 5 утакмици 5 порази. Франција, Холандија, Германија, Холандија, Белгија.
А во групи два пати ја имаат Хрватска тепано и еднаш Србија. Нерешени со Португалија и Швајцарија. Ужасен биланс.

Кога ќе се погледа подобро, Хрватска има можеби поостварливи врски со Русија отколку една Србија. А од екс-ју републиките дефинитивно најмногу врски Русите имаат со Словенија.
Сепак ова не е политичка тема, па не би сакал да се распишам.

Мило ми е за Хрватска, ама англичаните имаат пенал каков што немале во последниве 50 години. Во среда ќе играат против Хрватска, која во нокаут мечевите ама апсолутно со ништо не ме импресионираше (со оглед на тоа што играше против противници по мерка), Субашич, Манџукич и Врсаљко, сите се жалеа на повреди, двата мечеви ги играа по 120 минути, што значи дека заморот може да е исклучителен фактор.
Англичаните ова мора да го добијат, па во евентуалното финале против Белгија или Франција што биде нека биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom