Имам и позитивен и негативен. Првично јас мислев дека ќе излезе пак со Караско како “лажен“ бек, знаеш и сам како го играше на првенствово. Е арно ама направи две клучни промени, едната е Чадли а другата е Фелаини. Ај Чадли ок, ама Фелаини му беше клучната промена, зашо со Мертенс ќе беше човек мање во одбрана, а и во напад Мертенс покрај животињине Миранда и Тиаго Силва нема што да бара многу многу. Вака Фелаини кој како што рече Фрос е доста дисциплиниран и исполнителен играч кога ќе му се даде одредена задача им заврши огромна работа и одлично беше покриен Нејмар кој изигра очајна партија.
Негативната страна е огромното повлекување после водството од 2-0, лесно можеше да се случи Бразил порано да даде гол за 1-2 и да им учукаат уште некој гол и да ги победат. Пази, водиш 2-0, се браниш ко пичка а пак ти дува промаја од сите страни во одбрана, впрочем виде и сам оној Аугусто каква шанса имаше за 2-2.
Трета ствар, мислам дека ова повеќе е заслуга на Анри отколку на Мартинез али ајде, сепак Роберто е главен тренер и на него ќе му бидат препишани сите заслуги.
Бразил ме разочараа вчера, не толку ради поразот него ради пристапот на клучните играчи. Нејмар и Кутињо изиграа криминална партија. Нарочито овој вториов такозвани само на десно знам да одам, све да му ебам ограничено. Ако до сега имавме 2-3 криминални изданија на одредени играчи на првенствово, знам едното беше на Вилијан, другото не ми текнува на кој играч беше, али она вчера на Фернандињо беше

. Нека дојдат тие што викаа дека Каземиро бил преценет, копач, ваков, онаков. Ликот за Фернандињо е Пол Сколс, да му ебам тоа преценетото ќумбе.
Ќе биде многу јак дуелот меѓу Белгија и Франција, само што Белгија ако го повтори истиот пристап од мечот со Бразил нема баш лесно да пројде, Канте како што рече некој не е црепот Фернандињо, башка што Белгијците оставаат доста дупки позади, а знаеме за што се способни Гризман и Мбапе.