СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Vugrinec i kire da bidat na 100% ke napravime partal od avstrijcite. Pa neli se sekjavate pred edna godina so kakov rastiman orkestar gi pobedivme? Sega sme dosta posilni. Ke go primat nemien i bosancite i tunizanite.

Како и да е имаме силен тим, ама без добар тренер ништо не правиме

Да имавме и еден Докузовски и во ракометов и таман.

Каде бе без Ојлески ?
Па во последните неколку настапи на Манасков во репрезентацијата беа :гомце: ако продолжи со исто темпо треба солидна замена за таму, Ојлески беше во далеку подобра форма од Манасков тоа се виде и во Металург, сега Обрван зеде Недановски пред Ојлески :sramezliv:
Па Ојлески за двата е Уве Геншајмер :D
Овај барем добива шанса во Металург го гледаме како игра, Бутино во 2 лига кој ти знај шо прај :D
Точно кажа Коњаникот, Бутинот ја нема таа брзина за крило како Манасков и Ојлески кои летаат на контри, ама овај има подобра финта и од двајцата, во права смисла македонскиот Дибиров :D Дури беше во Пелистер ми беше омилен играч, како и да е ова мислам е мал ризик од Обрван, а голем предизвик за Бутино, јас пример никогаш не би го зел пред Манасков и Ојлески тек дури 3 резерва ми е :kezec:
Другите играчи се добри, тука е и Злате престап од ЖИТО ПРИЛЕП :lolzz:

Искрено преку тасета од Манасков колку Еп Сп треба да ебе и пак да игра пред Ојлески,ич да не почнувам да му ги бројам зицерите кој не коштаа богами многу.

Искрено преку тасета од Манасков колку Еп Сп треба да ебе и пак да игра пред Ојлески,ич да не почнувам да му ги бројам зицерите кој не коштаа богами многу.
Забораваш кој му е татко . :)
Ојлески дефинитивно требаше и мораше да биде повикан место голманот Николче кој што ќе нема никаква улога во тимот на СП покрај Диви и Борко.
Да беше повикан Ојлески ќе имаше многу повеќе ротации и многу поголем избор во ростерот за левата крилна позиција ама тоа е, немам ништо против Недановски, секоја новајлија и промена во репрезентацијата е добредојдена , и така со години ништо не е сменето во екипата, но жално е што за сметка на добар играч кој што заслужува да биде прв избор на левата крилна позиција воопшто не е ни повикан.
А и Димовски требаше да отпадне од списокот, сепак е веќе 36 години, без разлика колку време е член на репрезентацијата и какви успеси има поминато со неа, заради него не му се даде шанса на најперспективниот млад играч Филип Талески. Талески МОРАШЕ да добие шанса на ова првенство, да осети како е да се игра на големи натпреварувања за во иднина да го имаме спремен, а не на 25-26 години да го правиме сеуште талент.. па нема асален лев бек како прво, ќе фалат овие удари на Талески многу на првенството, барем ја има висината..
Сега ќе си го гледаме дрвото Мојсо на лев бек која што не е негова природна позиција и ќе кинеме нерви..

Селекторов наш има рбет на црв.

Стварно ли мислете дека Талевски треба да биде земен на 18 години?...па и ја да му стартувам поостро ќе го скинам...нема сила момчето да се носе...треба бар уште 2-3 години да поминат..
Какви 2-3 години бе, на 25 минимуН!

абе дечки не знам за вас, ама мене Тунис и Австрија многу ме плашат, поготово овие вториве, ги гледав и некако многу како машини ми изгледаат, ептен ги потценуваме ама ќе изненадат јас мислам а се плашам тоа да не биде ама ми изгледа Австрија ќе биде 2 место во групата зад Хрватска.. Со Тунис до сега сме немале позитивен резултат, ептен ќе биде и против нив тешко, јас сметам дека 3ти ќе бидеме во групата пред Тунис и Босна, ма да ќе се јадеме со Тунис за 3то место така да се ќе се знае од првиот меч со Тунис.. Босна без разлика што го елиминираше Исланд, сметам дека ќе ги победиме како и Иран.. За 2 победи сум сигурен, за повеќе тешко..

абе дечки не знам за вас, ама мене Тунис и Австрија многу ме плашат, поготово овие вториве, ги гледав и некако многу како машини ми изгледаат, ептен ги потценуваме ама ќе изненадат јас мислам а се плашам тоа да не биде ама ми изгледа Австрија ќе биде 2 место во групата зад Хрватска.. Со Тунис до сега сме немале позитивен резултат, ептен ќе биде и против нив тешко, јас сметам дека 3ти ќе бидеме во групата пред Тунис и Босна, ма да ќе се јадеме со Тунис за 3то место така да се ќе се знае од првиот меч со Тунис.. Босна без разлика што го елиминираше Исланд, сметам дека ќе ги победиме како и Иран.. За 2 победи сум сигурен, за повеќе тешко..
Во ништо немој да бидеш сигурен друже, едвај ги победивме Грција а што останува на СП каде што играат многу сериозни екипи :)

Во ништо немој да бидеш сигурен друже, едвај ги победивме Грција а што останува на СП каде што играат многу сериозни екипи :)

Не би рекол дека едвај ги победивме грците... Но сепак тоа е реалноста на македонскиот ракомет ..:( Сите наши најголеми успеси и плсмани на големи натпреварувања се само поради еден човек, а тоа е Кире. По некоја добра партија на Борко и толку.. Самиот факт што Кире е најдобар или во најдобрите стрелци на секое првенство кажува колку зависиме од него. Погледни ја една Данска, во која Хансен е убедливо најдобар играч, но целиот товар е рамномерно распространет на целиот тим, покриени се со класа играчи на секоја позиција. Нашиот ракомет е премногу лимитиран зависи од 2,3 играчи. Фластер на Кире- автоматски пораз.:unsure:

Можеби паметна работа е шо се изостави Ојлески....
Не знам Бутино во каква форма е во МРК,ама ако е здрав дечкото е доста солидно лево крило....
Јас не знам толку шо се крена толкава прашина,не го зеле Ојлески,леле...:)
Прво дечкото нема појма од играње одбрана,исто како и Манасков,двата заедно нема да изиграат како Бутино во одбрана...
Е сега шо се форсирани двата то е друга работа..
Бутино на времето беше нашето најнадежно лево крило,ама повредите,неспортскиот живот си го напраја своето...
Јак,техничар,брз,набиен шо е најважно за игра во одбрана,доста пргав,знае да истрча контра..и шо е најважно има јајца дечкото,не бега од дуел....
Ко беше Вујо во Вардар го форсираше доста,покрај Аљушот,и доста добро се покажа,после тргна надолу,се шеташе по екипите....
Затоа многумина го заборавија,одамна не го давале на пренос на ТВ,за разлика од Гоце Ојлески кој беше ИН...:pos:
Според мене добра одлука на Ивица,сепак ни требаа два различни типа играчи на таа позиција,премногу слични се во играта Манасков и Гоцката,посебно во одбрана...(со мала разлика шо Манасков има подобра техника и е побрз,ама е несериозен)...
Ама и така освен Борко ако не фрли контра тешко дека топка ќе фатат нашите леви крила,посебно ако игра Вилипче...па и Мојсо,сепак не сме ние некои Скандинавци па да имаме брзи напади,и доста да ги користиме крилата,кај нас крилата се користат кога имаме играч плус,или ако фатат некоја контра...нашиот стил е БУШИ ПО СРЕДИНА...:oleee:
Ако веќе се бараат замерки за изборот на Обрван,тогаш мора да му се замери зошто не го зеде Димитриевски од Леон,да ги одработеше подоготовките па после да одлучуваа..
Вака не дај боже да се повреди Мојсо,или да нема ден,и отиде цела лева страна јабана...
Прибак тешко може да одговори таму,исто и Миркуловски...
Подобро нека оди со поголема минутажа на Вилипче,барем ако ништо друго можеби ќе опали некоја на ќоро...
И така Мојсо повеќе од 30ина(добри)минути тешко дека ќе даде....
Тунижаните се брзи,ќе бидат доста агресивни,посебно над Мојсо и Кире,а овие двата не се толку брзи да ги избегнуваат,па можеби ќе биди добро со висината на Вилипче да пробаме нешто...
Ама шо викаат Србите џаба широка рамена,када су муда малена...
Вилипче кутриот шутира само кога се скриени другите,најчесто без некоја изработена акција,ќе треба добро да изработат некои акции за него...
Јас да сум на место на Ивица,ќе ја базирам играта баш кај шо не очекува никој,кон левата страна...
Да се прават акции за удари за играчи кои сите ги имаат потценето,како Вилипче,Прибак...(нормално овие нема да бидат стартери ама пак ќе имаат некоја минутажа,а можеби и од нивниот учинок ќе се решаваат утакмиците)...
Зошто ако си одиме со нашата стара позната тактика ДАЈ МУ ЈА НА КИРЕ И НЕКА СЕ БОРИ САМ(или пикер или да шутка од кај стигни тешко нас)...:kuracc:
Мора да ги разиграме сите,зошто веќе не научија сите...
Ни ги знаат слабите точки,и мора нешто да се менува..
Сите научија дека Миркуловски не е шутер,па ќе обрнуваат внимание на него,знаат за повредата на Мојсо,знаат за кризата во Металург,за слабостите на Ренато,и ред други работи..
Јас сум сигурен дека не знаат во детали,не сме повеќе анонимуси...
Ова се за некој мали работи,шпиунирање на противник,но не ретко решавачки за победникот,мора да се анализираат сите аспекти од играта...
Друга работа,одбраната,мора да се среди играта таму,не смееме да имаме црни дупки како првото полувреме со Чешка..
Зошто ако се случи таква работа нема да имаме ниедна победа,не се овие селекции кои ќе ти дозволат од минус 7 да се вратиш во игра...
Таа приказна нема реприза..
Посебно ќе за мачиме со Тунис и Австрија....
Затоа од круцијално значење е да се тепа Тунис,да се изигра добра одбрана против Жалуз..
Многу незгодна екипа се,брза,атлетски градена,не ни одговаат во никој случај таквите селекции..
Мора да забавиме,да не се впуштиме во трка со нив,ние да го диктираме темпото,ако дозволиме нивни стил на игра лошо ќе биди...
Ако с етепа Тунис би требало да поминиме понатаму и да имаме добра позиција за нокаут фазата....
Има време,да видиме сега како ќе поминиме во Франција на турнирот,најважно е да нема повреди...
П.С.
Хрватска...:kafence:
http://makrakomet.com/?p=1465

Годината кога Вардар ја освои последната шампионска титула на чело со Вујо, на левата крилна позиција беа Добривоје, Недановски и Ојлески.
Многу ротации имаше во играта на Вујо, играа сите, но од овие 3 крила најмала минутажа имаше Ојлески. Токму во тој период Недановски беше повикуван во репрезентација а Ојлески не беше .
Ојлески во тој период беше послаб од Недановски и изигра паметно и си замина во Металург, а овој остана во Вардар каде немаше голема минутажа.
И ден денес тврдам дека Ојлески не е ништо поквалитетен од Недановски, ама само затоа што игра во Металург а овој во втора лига се дигна толку прашина околу изоставањето на Ојлески.
Може донекаде е и така бидејќи Ојлески има каде каде поквалитетни натпревари ама Обрван убаво си кажа дека Недановски доби предност ради играта во одбрана, најверојатно ќе покрива на позиција 5 во одбрана а колку тоа ќе е успешно ке видиме :)

Јас да сум на место на Ивица,ќе ја базирам играта баш кај шо не очекува никој,кон левата страна...
Да се прават акции за удари за играчи кои сите ги имаат потценето,како Вилипче,Прибак...(нормално овие нема да бидат стартери ама пак ќе имаат некоја минутажа,а можеби и од нивниот учинок ќе се решаваат утакмиците)...
:lolzz::aplauz::ojeaa::bravobe::zver:
Па и лајкој си собра бе....какво само изненадување ќе бидат шутевите на Филипче за противничката одбрана и голман, се разбира под услов да одат во рамките на голот....уште он ако ги решава утакмиците ќе изгубиме и против иран :pos:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom