СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Со Тунис нерешено ќе заврши. Иран ќе го тепаме и една од Австрија или Босна, може и тие две. Хрватска не отвора како паштетче.
Груба анализа шо очекувам од натпреварите.

Селекторот на „црвено-жолтите“ од вкупно 21 ракометар кои му беа на располагање во подготовките реши од списокот да отпаднат Гоце Ојлески, Филип Талески и Никола Стојчевски.

Патници за СП во Катар:

Ангелов, Ристовски, Митревски, Манасков, Недановски, Мојсоски З, Георгиевски, Димовски, Стоилов, Марковски Н, Лазаров К, Вугринец, Лазаров Ф, Мојсовски Н, Миркуловски, Прибак, Јоноски, Маркоски В.

Колку што гледав со Израел, кога играше Недановски остануваше Мојсоски во одбрана и се префрлаше на крило, ваљда таа опција ќе сака да ја има Обрван, ама пак ми е глупа одлукава пошто е подобар Ојлески. Пред некој ден пак имаше баш тој изјава ако го победиме Тунис, ако биди вака, ако биди онака. Кизнај колку е западнат сега.

Искрено, разочаран сум за Ојлески, заслужува да се најде во репрезентацијата. Но уште поразочаран сум за Никола Стојчевски. Игра во Шведска лига(не којзнае колку е јака лигата), но гарантирам дека во репрезентација би дал поголем придонес од Вилипче.

Искрено, разочаран сум за Ојлески, заслужува да се најде во репрезентацијата. Но уште поразочаран сум за Никола Стојчевски. Игра во Шведска лига(не којзнае колку е јака лигата), но гарантирам дека во репрезентација би дал поголем придонес од Вилипче.

:eek:

Брат, си го глеал Стојчевски како игра?

Море требаше и Јовчевски да го земат место Георгиевски, ама штета повреден беше.

1 Kristiansta 18 16 0 2 506-418 32
2 Guif 19 12 0 7 535-483 24
3 Alingsås 19 11 2 6 504-464 24
4 Ystads IF 18 12 0 6 461-435 24
5 Lugi 18 11 1 6 458-459 23
6 Sävehof 19 10 0 9 495-482 20
7 Redbergslid 19 8 2 9 478-474 18
8 Hammarby 18 8 1 9 467-489 17
9 Drott 19 8 1 10 479-521 17
10 Malmö 19 7 1 11 465-454 15
11 Ricoh 18 6 3 9 434-449 15
12 IFK Skövde 19 7 1 11 517-550 15
13 Önnered 19 2 0 17 446-507 4
Екипата на Стојчески е 7 место а Шведската лига е боранија затоа што сите добри ракометари од Шведска играат во Данска и Германија,

Искрено не сум го гледал... Но некако хејтот кон Вилипче ми е голем :D

Очигледно е. :)

Стојче во ништо не е поарен од Филип. Као плејмејкер барем у асистирање треба да е подобар али ни во тоа не е. Шут па ич, одбрана и двајцата се дупе.

Реално, моментално, освен Кире и Борко ( и овој Димитриевски можеби) неаме ракометар што игра у странство а е поквалитетен од овие што се во Металург и Вардар. Таков беше Темелков, али и он задњиве година-две игра полуаматерски. Стојчески, Митков, Бранче и компанија ни под разно. :D

Очигледно е. :)

Стојче во ништо не е поарен од Филип. Као плејмејкер барем у асистирање треба да е подобар али ни во тоа не е. Шут па ич, одбрана и двајцата се дупе.

Реално, моментално, освен Кире и Борко ( и овој Димитриевски можеби) неаме ракометар што игра у странство а е поквалитетен од овие што се во Металург и Вардар. Таков беше Темелков, али и он задњиве година-две игра полуаматерски. Стојчески, Митков, Бранче и компанија ни под разно. :D
A Раде?!?!

Ај за Неданоски може има некоја тактичка природа па и Ојлески не е нешто подобар ама што кур му се три голмана,три пикера Златко и Филип.Ај ова со голманите не е до толку трагичнo ама мислам дека може и покасно во случај на повреда да се замени некој играч,Маркоски на пикер немој да ме јебеш тука за сметка на уште еден бек можеа да го исфрлат овој во случај Ванчо и Столе да неможат може тука и брат му Велко да покрие во напад.Филип не го пуштаа гревов ни во Сеха да играт ај барем за одбрана да го биваше овој за ништо па и во една форма шо е сезонава упм.За Златко сувишни се зборови ако ме прашате мене Темлков пред него во секој момент затоа шо и во одбрабна е подобар едино во шо е послаб е правењето престапи.
Али се знае тука кој го крои составот Обрван е само за плата да зема и колку да не се рече нема селектор

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom