СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Незнам дали некој се пријавил или какви се правилата за отварање тема, али изразувам желба доколку финалето е Холандија - Германија да го отворам јас.

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2

Копилињава цигански барале да биде поништен картонот на Тијаго Силва... истотака барале и казна за Ѕунига поради тоа што стартот над Нејмар не бил санкционирал.
Нормално добиле негативен одговор од ФИФА.
ццц :facepalm:

Суарез доби драконска казна за гризење небаре месо му скина , а Зунига удира со колено по 'рбет можеше инвалид да го остави и очекувате бразилската федерација да си ќути за тоа ???
А за картонот се обиделе да издејствуваат поништување ама не успеаа.

Суарез доби драконска казна за гризење небаре месо му скина , а Зунига удира со колено по 'рбет можеше инвалид да го остави и очекувате бразилската федерација да си ќути за тоа ???
А за картонот се обиделе да издејствуваат поништување ама не успеаа.
Ама џабе ти објаснував јас на тебе а? :)

зашо ФИФА да преземе нешто кога судијата го виде стартот и ја прекина играта? Судијата убаво виде и ја прекина играта, даде жут мислам. Кај Суарез не виде судијата и ФИФА презеде преку ретроспективна функција (видео материјал). Просто како грав, ова што го прави бразилската федерација е фаќање за сламки кога се давиш, гребење со нокти по карпа кога се лизгаш, ју нејм ит, не бираат оружја, се пробуваат.

зашо ФИФА да преземе нешто кога судијата го виде стартот и ја прекина играта? Судијата убаво виде и ја прекина играта, даде жут мислам.

Не даде жолт картон , дали беше прекината играта не сум сигурен , но знам дека Марсело интервенираше да влезе лекарот бидејќи играта не беше прекината .
Ниту жолт не доби.
Untitled.png

Еве ти и видео дека играта не беше прекината .

http://www.soccer-blogger.com/2014/...mar-fractures-back-vertebra-zuniga-challenge/

http://rutube.ru/video/f2092bceb2b27570c4b9c156af34d1a2/?ref=logo

Значи кога треба да поткрепиш некој став треба да употребиш аргументи а не претпоставки.

Последно уредено од модератор:

зашо ФИФА да преземе нешто кога судијата го виде стартот и ја прекина играта? Судијата убаво виде и ја прекина играта, даде жут мислам. Кај Суарез не виде судијата и ФИФА презеде преку ретроспективна функција (видео материјал). Просто како грав, ова што го прави бразилската федерација е фаќање за сламки кога се давиш, гребење со нокти по карпа кога се лизгаш, ју нејм ит, не бираат оружја, се пробуваат.

Поентата е што некогаш поише ти се исплати да те види судијата него да не те види :icon_lol:, што е дебилно. Ја може да се кладам да го видеше судијата Суарез поише од 5-6 утакмици немаше да биде казнет, а за Ливерпул ќе можеше комотно да си игра од старт на сезона.

Дебилен концепт на ФИФА е али јебига.

Да бидеме реални стартот врз Нејмар е многу по опасен него тоа што го направаи Суаерез али Зунига е у предност затоа што го виде судијата :icon_lol:

Рас тас тас ! :D Ѕверки се Колумбијциве. :)

Малава на 1:00 во сенка ги фрли и Армеро и Хамес и Запата. :icon_lol:

Јепес колку пензионерски им се убаци. :D

Не даде жолт картон , дали беше прекината играта не сум сигурен , но знам дека Марсело интервенираше да влезе лекарот бидејќи играта не беше прекината .
Ниту жолт не доби.
Прегледај го приврзокот 97114

Еве ти и видео дека играта не беше прекината .

http://www.soccer-blogger.com/2014/...mar-fractures-back-vertebra-zuniga-challenge/

http://rutube.ru/video/f2092bceb2b27570c4b9c156af34d1a2/?ref=logo

Значи кога треба да поткрепиш некој став треба да употребиш аргументи а не претпоставки.
Абе друже, не значи дека ако не прекинал игра, не видел. Може мислел дека дајва ко и увек и ја оставил играта. Мислиш не можел да се заштити себеси и да кажел не видов? Видел, сто посто мислел дека е дајв тоа. Затоа не чини да имаш таква репутација.

@Down тоа е парадоксот друже :)

Абе друже, не значи дека ако не прекинал игра, не видел. Може мислел дека дајва ко и увек и ја оставил играта. Мислиш не можел да се заштити себеси и да кажел не видов? Видел, сто посто мислел дека е дајв тоа. Затоа не чини да имаш таква репутација.

Нели аргументот беше дека видел и санкционирал , епа не санкционирал и Бразилската Федерација бара санкција , многу просто и едноставно.:)[DOUBLEPOST=1404766189][/DOUBLEPOST]
Да бидеме реални стартот врз Нејмар е многу по опасен него тоа што го направи Суарез али Зунига е у предност затоа што го виде судијата :icon_lol:
Не го ни виде , тоа е лошото , тоа се двојните стандарди на ФИФА.

Ја може да се кладам да го видеше судијата Суарез поише од 5-6 утакмици немаше да биде казнет, а за Ливерпул ќе можеше комотно да си игра од старт на сезона.

Мислам дека ќе му ја намалат казната на Суарез.
Веќе излегоа шпекулации дека ќе ја намалат на 5 утакмици.

Мислам дека ќе му ја намалат казната на Суарез.
Веќе излегоа шпекулации дека ќе ја намалат на 5 утакмици.

Нема шанса да си го погазат егото овие од ФИФА , ако има намалување нема да биде до толку драстично само на 5 натпревари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom