СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Се пријавувам да отворам тема за Match 59 каде ќе играат Холандија/Мексико против Коста Рика/Грција!

Јас се знае која ќе ја отворам.
Чекајте малце другари, @RickyLFC9 има ексклузивно право прв да одбере за кој меч ќе отвара тема. :P

@KembaW ти отварај ја темата побрзо оти за 18 часа почнува мечот, да не останеме без тема на крај. :D Јас утре ќе ја отворам мојата. :)[DOUBLEPOST=1404078320][/DOUBLEPOST]
@KembaW ти не лајкувај многу многу, гласај за тоа музичкото такмичење да не јадеш бан. :D
Овој ептен неодговорен, тема не отвара, не гласа за музичкиот натпревар....ццц (n)

Кога сме веќе тука и тебе да те потсетам оти имаш тема за отварање. :D

Немој ти да потсеќаш многу многу, не сум ја багра, одговорен човек сум!

Ја ќе ја отворам за победникот од Франција - Нигерија и Германија - Алжир.

Епа тогаш @Донев и @Бомбастичен Дрогираш имаат дозвола да отворат за Бразил и Холандија теми. Ти ќе ја имаш третата, а четвртата претпоставувам дека ќе сака да ја земе @Џонтра Волта со оглед на тоа што ќе игра Аргентина. Ако има некој друг заинтересиран, бујрум.

Поздрав.

Мене лично (и знам дека ова не е популарно мислење) не ми прави ептен мерак светсково.
Немаме блокбастер мечеви.
Костарика-Грција, Франција-Нигерија,Аргентина-Швицарска,Германија-Алжир....ајде добро 1/8 финале...и ти следи 1/4 финале Бразил-Колумбија што не е светска веле сила и игра без најдобар играч.
Костарика-Холандија бе.. Едино Франција-Германија ќе биде единствен меч што е атрактивен пред 1/2 финале.
А у 1/2 финале Бразил и Аргентина тепаат и тоа што го реков од пред Светсково станува реалност Бразил-Аргентина финале. Predictable и не забавно.

Се надевам едно вакво финале нема да се случи али пак подобро ова да се случи него ли Колумбија-САД..

Колумбија / Коста Рика - САД / Франција

Ама ќе ги туркаат Бразилците и Германците далеку :(

Мене лично (и знам дека ова не е популарно мислење) не ми прави ептен мерак светсково.
Костарика-Грција, Франција-Нигерија,Аргентина-Швицарска,Германија-Алжир....ајде добро 1/8 финале...и ти следи 1/4 финале Бразил-Колумбија што не е светска веле сила и игра без најдобар играч.
Костарика-Холандија бе.. Едино Франција-Германија ќе биде единствен меч што е атрактивен пред 1/2 финале.
А у 1/2 финале Бразил и Аргентина тепаат и тоа што го реков од пред Светсково станува реалност Бразил-Аргентина финале. Predictable и не забавно.

Се надевам едно вакво финале нема да се случи али пак подобро ова да се случи него ли Колумбија-САД..
Се е океј и мене малце ми смета од таа страна. Но мора да се признае дека не играат имињата. Најсвежи примери последните 2 сезони, прво на Дортмунд, па на Атлетико. Реално појако ќе беше 1/2 финале Барса-Челзи од Атлетико-Челзи (на имиња нели) ама и тие и тие го лапнаа од тимот на ДИЕГО КОСТА. :D

Гледавме Холандија-Шпанија, вторите беа помочани. После тоа беа надиграни и од Чиле. Автоматски Чиле моментално е појак од Шпанија и без разлика што не е Шпанија, сепак пружеа достоен отпор против Бразил. Шпанците со таква форма пак лесно ќе го лапнеа. :)

Португалија не покажа апсолутно ништо, 4-0 пораз од Германците, се ваѓаа во последна секунда со САД. Костарика освои 7 поени во група со Англија, Италија и Уругва. Сите големи имиња нели, кои би гарантирале, како ги нарече...блокбастер утакмици..

Колумбија? Колумбија е најпријатното изненадување на првенството. Голем курац оти Бразил бил Бразил кога игра никаков фудбал. Колумбија за Бразил е...Бразил. :) Белгија не игра ништо посебно, ама еве има играчи, а и нив не ги сметаш. Навикни се Белгија да биде во последните фази на големите натпреварувања и пикни ја и неа во репрезентациите кои би правеле блокбастер мечеви, оти имаат инзвонреден и млад тим, кој тек ќе се развива и ќе оди се подалеку и подалеку, па зошто да не и до титула на некое СП/ЕП. :)

Никој не им е крив на умрените Италија, Англија, Шпанија што испаѓаат во групи.

@ManUtdChampions А бе да јасно ми е мене се тоа и така си е, ама џабе Атлетико и Дортмунд играа финале кога си го папнаа во последна минута.
Исто ќе биде и со другиве екипи.

"Ете Колумбија подобро одиграа,Бразилциве имаа помош од судии, од офсајд беше голот, морални победници се" ап џдрап шлап Бразил ќе си тепа. А да играше против поголема репрезентација на хартија би можеле да отпаднат и нас ни остана тука да си пишуваме " А бе подобри беа другиве ЗАСЛУЖИЈА да победат", а на крај Бразил-Аргентина ќе си испадне лагано финале.

Сепак ете се надевам дека Холандија и Франција/Германија ќе изненадат и ќе спречат да се случи репрезентативната верзија на Барса-Реал како што Челзи и Баерн тоа го сторија пред некоја год.[DOUBLEPOST=1404083814][/DOUBLEPOST]И да уште од сега се осмелувам да предвидувам како би завршил Колубимија-Бразил.

Истово можно е да важи и за Низоземска-Костарика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom