СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Блинд и Инди ти се леви бекови. Влар и Де Фрај штопери, десно Јанмат лево Блинд.

Крул.

Јанмат - Де Фрај - Влар - Блинд.

Де Јонг - Класи.

Робен - Снајдер - Депај.

Ван Перси.

Пол Верхаг сите го отпишувате, но добро не го знаете играчот бидејќи не следите Бундес. Мислам дека тој ќе биде стартер на десната бековска позиција. Инаку игра за Аугзбург.[DOUBLEPOST=1400089038][/DOUBLEPOST]
Ама не, Перишиќ игра во Бундес лигата, со самото тоа е подобар од Ковачиќ.

Зошто се правиш глуп?

Не зборуваме за Перишич. За Кова, Модрич и Манџукич се збори. Тоа што спомнав за Перишич претходно беше друга тема со Ел Нињо.

Абе ај и некој од 15 години нека земат, шо ќе им го сеа?

Или пошто Барса го зема па мора сеа да го викнат. :icon_lol:

Едно класа крило им фали на Хрвативе и има да бидат бомба.
и онака 7ми, 8ми играч од средниот ред тешко да добие шанса.. ама ќе му поможи на играчот искуството.. види еден куп примери низ историјата како млади ги земале а не играле многу ( Р9 во 1994 пример).. освен модрич, ракитич и ковачич немат некој важен играч во средината.. овај Самир не само шо појма нема туку и 27 годишен бразилец е шо нема никаква иднина..
исто и младиот голман на Удинезе Скуфет требаше Италијанците за трет голман да го земат..

Пол Верхаг сите го отпишувате, но добро не го знаете играчот бидејќи не следите Бундес. Мислам дека тој ќе биде стартер на десната бековска позиција. Инаку игра за Аугзбург.
Абе пратам Бундес, ама не сум обратил пажња на десниот бек на Аугзбург, не заебавај. :D

Иначе од квалификацииве што можев да видам, Јанмат е стандарден таму а и за Фејнорд.

Иначе од квалификацииве што можев да видам, Јанмат е стандарден таму а и за Фејнорд.

Добро, Верхаг не е многу добар офанзивно, Јанмат сигурно е подобар офанзивно, но дефанзивно Верхаг е подобар. А кога немаат многу искусни играчи во дефанзивата бар треба Верхаг да го стави и заедно со Влар да имаат двајца поискусни дефанзивци во стартниот состав. Не знам, со ЛВГ никогаш ништо не се знае.

Добро, Верхаг не е многу добар офанзивно, Јанмат сигурно е подобар офанзивно, но дефанзивно Верхаг е подобар. А кога немаат многу искусни играчи во дефанзивата бар треба Верхаг да го стави и заедно со Влар да имаат двајца поискусни дефанзивци во стартниот состав. Не знам, со ЛВГ никогаш ништо не се знае.
Епа баш поради тоа лев бек е дефанзивно ориентираниот Дејли Блинд.
Десно Јанмат офанзивен крилен бек, лево дефанзивен Блинд.
Ако игра со Верхаг за кој викаш дека е добар у дефанзива тогаш лево би требало да игра Бруно Мартинс Инди кој е одличен у офанзива.

Барем јас така мислам.

и онака 7ми, 8ми играч од средниот ред тешко да добие шанса.. ама ќе му поможи на играчот искуството.. види еден куп примери низ историјата како млади ги земале а не играле многу ( Р9 во 1994 пример).. освен модрич, ракитич и ковачич немат некој важен играч во средината.. овај Самир не само шо појма нема туку и 27 годишен бразилец е шо нема никаква иднина..
исто и младиот голман на Удинезе Скуфет требаше Италијанците за трет голман да го земат..
Pa Halilovic e krilo,a ne sreden igrac.
Malce li e Rakitic,Modric Kovacici ? Baska tuka se i Badelj,pa i Brozovic. Momentalno Haliovic ne e nesto mnogu jak igrac i e krilo.
I Kranjcar i Sammir vo momentov se podobi igraci od nego.

Baska sto Kovac ic ne go saka i retko dava nekoi pozitivni komentari za maliot.Sekogas e toj onoj sto ja spusta topkata na zemja koga e vo prasanje halil.

Edinstvena pricina zasto voopsto on nekogas bil vo kombinacij za reprezentacijata e za da ne otide da igra za Bosna. I dve strani so igranje za prva ekipa probuvaa da go "kupat". Koga se odluci za Hrvatska padna se toa vo vtor plan....

10371935_769005893117719_1975906459846283598_n.jpg

Не е лошо за тим што нема да игра во Лига на Шампиони. :coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom