СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Вие најубаво си знаете за вашите играчи :P

Блинд и Инди ти се леви бекови. Влар и Де Фрај штопери, десно Јанмат лево Блинд.

Крул.

Јанмат - Де Фрај - Влар - Блинд.

Де Јонг - Класи.

Робен - Снајдер - Депај.

Ван Перси.

Не,Инди е класичен штопер и по потреба игра лев бек.Блинд игра лево,но може и централно по потреба.Имаат многу разновидни дефанзивци кои можат да покриваат по две позиции лалињата.

Составот горе доле би требало да е како што го пиша

Не,Инди е класичен штопер и по потреба игра лев бек.Блинд игра лево,но може и централно по потреба.Имаат многу разновидни дефанзивци кои можат да покриваат по две позиции лалињата.

Не, Инди е бек, по потреба и многу многу ретко игра штопер.
Блинд никад не играл централно.

Може само да прашам кога се термините да ми каже некој ? може има поназат ама ме мрзеше да барам...

Блинд централен? он игра лев бек по потреба, додека доста често игра и лево крило а менува позиција некогаш нешто понапред како полушпиц.

Блинд централен? он игра лев бек по потреба, додека доста често игра и лево крило а менува позиција некогаш нешто понапред како полушпиц.

не пишав дека е централен,туку дека МОЖЕ ДА ИГРА И КАКО ЦЕНТРАЛЕН.Неколку пати за Ајакс оваа сезона играше на таа позиција,на небитните утакмици.

А Мартинс Инди е класичен штопер и по потреба игра лево,бидејќи Феенорд на таа позиција беше тенок сезонава.

Последниве 2-3 страни се коментира за играчи и тимови не се враќав многу назад за да видам дали се дебатира за организацијата на првенствово и социјалниот живот во Бразил, кој очигледно е на многу лошо ниво и луѓето не го сакаат ова првнство и слоганот "Бразил живее за фудбалот" пропаѓа.

http://ekipa.mk/ekipa-vo-rio-nepodgotvenite-stadioni-se-najgolemata-bolka-na-fifa/
http://ekipa.mk/ekipa-vo-rio-brazil...i-za-mundijalot-koga-siromashtijata-gi-machi/
http://ekipa.mk/ekipa-vo-rio-makedonija-ne-uchestvuva-poveke-sreka-sledniot-pat/
http://ekipa.mk/ekipa-vo-rio-brazil...i-za-mundijalot-koga-siromashtijata-gi-machi/

Еве од екипа.мк извештајот од Рио.[DOUBLEPOST=1400153566][/DOUBLEPOST]И нема да ме чуди во минус да отиде Бразил за светсково, и стадионите да изгледаат како вчера на натпреварот Севиља - Бенфика - со над 8000 места празни, почнувајќи од мене да ми биде се платено не би тргнал :D мил ми е животот[DOUBLEPOST=1400153753][/DOUBLEPOST]
brazil1.jpg

brazil-protests-1791021.jpg

brazil-world-cup-prot-640.jpg

2014-01-26T043739Z_1740519400_GM1EA1Q0YZY01_RTRMADP_3_BRAZIL-WORLDCUP-PROTESTS.jpg

Последно уредено:
^имаше исто дека полицијава иселила голем број бездомници близу до еден од стадионите што биле сместени само за да остават добар впечаток пред ФИФА и фановите што ќе гледаат.

не може да отиде во минус зошто посекако и ЛОИ ќе ги организираат за две години, огромен revenue носат вакви настани од туристи. Тоа што Бразил ко земја има погрешни приоритети (слично како кај нас) на трошење на тие пари е сосема друга работа.

Светсково може да има само финансиски бенефит за државата, али проста раја, толку им сече.

Светсково може да има само финансиски бенефит за државата, али проста раја, толку им сече.

Погрешно се распределени парите и буџетот тоа е проблемот..треба првин да се инвестира во економијата,стопанството,индустријата и секако социјалните случаеви кои се во безброј во Бразил, а потоа да мислам како да фрлаат милиони односно милијарди за стадиони,хотели,инфраструктура...ај барем овие ќе организираат СП..а овие кај нас шо ќе организираат ?..првенство на мртовците?

дали е во ред насилно да се иселува народ само за да се остави добар впечаток на светот и туристите ?

Погрешно се распределени парите и буџетот тоа е проблемот..треба првин да се инвестира во економијата,стопанството,индустријата и секако социјалните случаеви кои се во безброј во Бразил, а потоа да мислам како да фрлаат милиони односно милијарди за стадиони,хотели,инфраструктура...ај барем овие ќе организираат СП..а овие кај нас шо ќе организираат ?..првенство на мртовците?
Не го мења фактот дека ова може да е само плус за државата.[DOUBLEPOST=1400162625][/DOUBLEPOST]
дали е во ред насилно да се иселува народ само за да се остави добар впечаток на светот и туристите ?
Не се остава добар впечаток, се прават пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom