СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Пиев Прилепска газоза, која за малку ке завршеше врз лап топот... :pos:

"Roy Hodgson will ban Asians from attending England's World Cup base in Brazil..."

Па и реално Холаѓаните немаат извадено асолни играчи после генерацијата Снајдер,Ван Перси,Робен,Кујт,Ван дер Варт,Де Јонг....е сега овие играчи сите имаат 30+ години и му треба малце свежина а други играчи освен од нивното првенство немаат и затоа изгледаат како анонимци .

Единствен поасолен играч кој е продаден надвор од Холандија е Стротман но тој се повреди и си еба мајката,затоа ова првенство можеби ќе биди отскочна даска за многу млади поединци из састава Низоземске

Popis 30 kandidata:

Vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Oliver Zelenika

Obrana: Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Dejan Lovren, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Danijel Pranjić, Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Igor Bubnjić

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Niko Kranjčar, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Ognjen Vukojević, Sammir, Ivan Močinić, Mario Pašalić

Napad: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Nikica Jelavić, Eduardo da Silva, Ante Rebić, Duje Čop, Ivan Perišić, Ivo Iličević

ко да не знаеш дека ќе ти крашне сејвот за краток период @Ѓорче 1932 :icon_lol:

:pos::pos::pos::pos:

najdov mal trik ako ne saka da mu naprai pak crash dump.Neka ja stavi igrata vo windowed mode i neka si tera,nit crash dump ni butur :D

Realno,reprezentacijata na Holandija za mnogumina e nepoznata bidejki se raboti za mladi igraci od domasnoto prvenstvo.No De Vrij,Martins Indi,Blind,Clasie,Vilhena i Depay se nadezni mladi igraci so svetla idnina pred niv i ova im e prvata moznost da pokazat deka mozat da uspeat vo ovoj sport,da napravat transfer vo pojak klub i da prerasnat vo klasa igraci.

Van Gal mislam deka znae sto pravi,iako jas sum pesimist.Mladost i iskustvo sklopeni vo edna reprezentacija,De Jong i Clasie ke pomagaat vo odbrana,neumorni se tie dvajca kopaci,Sneijder ke deli topki kon napagacite.Vo odbranata bi bile Jaanmat,Blind,Martins Indi i najverojatno De Vrij koj imase odlicna sezona vo Feenord.

Popis 30 kandidata:

Vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Oliver Zelenika

Obrana: Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Dejan Lovren, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Danijel Pranjić, Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Igor Bubnjić

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Niko Kranjčar, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Ognjen Vukojević, Sammir, Ivan Močinić, Mario Pašalić

Napad: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Nikica Jelavić, Eduardo da Silva, Ante Rebić, Duje Čop, Ivan Perišić, Ivo Iličević

Овие ќе идат според мене.
Голманите се само тројца и мора да бидат толку.Мада не би го земал јас Зеленика,се гледа дека ова е за адет на Мамиќ. Каде каде подобро бранeше Варгиќ од Ријека оваа сезона.Човекот им донесе ЛЕ на неговите и таму ги држеше да се покажат достојно во јака група.

Во одбраната се знае дека Бубњиќ ќе отпадне. Тој е единствениот што не игра редовно и има 2-3 настапи забележано само. Другиве сите се стартери во своите екипи и со години дел од репрезентацијата.

Во средината е веќе повеќе гужва,но и тука се знае што и како. Крањчар во 2 англиска доминира до 60 минута кога почнува да изгледа како да ќе добие инфаркт,но како џокер е одличен и доста ја има задолжено екипата.Може да отиде на стара слава. Вукојевиќ ќе се протне верувам само ради тоа што ќе биде единствен чист дефанзивен везњак. Другиве или се премлади (Пашалиќ), или земени реда ради (Мочиниќ, Брозовиќ - додуше рака на срце дечково игра добро,но нема што да бара уз ваква конкуренција) или со врски и премалку играат (Самир).

За во нападот не верувам дека ќе има срце да избаци некој од Олиќ,Јелавиќ и Едуардо за да иде Чоп.Сите тројца играат доста добро оваа сезона и имаат голем удел зашто Хрватска е воопшто на СП. Јест да е во страшна форма Чоп,но не е некој квалитет. Треба да се случи чудо за да отиде на СП (читај Мамиќ да направи ненормален притисок). Перишиќ и Иличевиќ се во добра форма и се единствени 2 чисти крила и сигурни патници се.
Манџо не мора ни да го спомнувам, иако и он дупи у Баерн последниов месец и е единствен од репрезентативците што не игра во одлична форма последните месец-два.

халилович?

Абе ај и некој од 15 години нека земат, шо ќе им го сеа?

Или пошто Барса го зема па мора сеа да го викнат. :icon_lol:

Едно класа крило им фали на Хрвативе и има да бидат бомба.

Абе ај и некој од 15 години нека земат, шо ќе им го сеа?

Или пошто Барса го зема па мора сеа да го викнат. :icon_lol:

Едно класа крило им фали на Хрвативе и има да бидат бомба.

Перишиќ е во многу добра форма последно време, но им фали добар офанзивец по десната страна. Иличевиќ ја игра таа позиција, но не е добар за стартниот состав. Со такви играчи би требало да играат вака нешто:

-----Модриќ--------Ковачиќ

--------------Ракитиќ-----------

Олич ---------------Перишиќ

-------------Манџукиќ------------

Перишиќ е во многу добра форма последно време, но им фали добар офанзивец по десната страна. Иличевиќ ја игра таа позиција, но не е добар за стартниот состав. Со такви играчи би требало да играат вака нешто:

-----Модриќ--------Ковачиќ

--------------Ракитиќ-----------

Олич ---------------Перишиќ

-------------Манџукиќ------------

Да, ама не е од класата на Модриќ, Ковачиќ и Манџо, тоа ми е зборот. Мислам дека обратно Ракитиќ и Кова ќе бидат поставени, а не ме чуди ни да оди со 4-3-1-2 формација. Како и да е, ги имаат моите симпатии да стигнат далеку. :D

Да, ама не е од класата на Модриќ, Ковачиќ и Манџо, тоа ми е зборот. Мислам дека обратно Ракитиќ и Кова ќе бидат поставени, а не ме чуди ни да оди со 4-3-1-2 формација. Како и да е, ги имаат моите симпатии да стигнат далеку. :D

Или како мојата формација ќе биде или како што рече ти 4-3-1-2.

И не го ставај Ковачич на исто ниво со Модрич и Манџукич молим те, не додека е во таков Интер.

Mladost i iskustvo sklopeni vo edna reprezentacija,De Jong i Clasie ke pomagaat vo odbrana,neumorni se tie dvajca kopaci,Sneijder ke deli topki kon napagacite.Vo odbranata bi bile Jaanmat,Blind,Martins Indi i najverojatno De Vrij koj imase odlicna sezona vo Feenord.
Блинд и Инди ти се леви бекови. Влар и Де Фрај штопери, десно Јанмат лево Блинд.

Крул.

Јанмат - Де Фрај - Влар - Блинд.

Де Јонг - Класи.

Робен - Снајдер - Депај.

Ван Перси.

Блинд и Инди ти се леви бекови. Влар и Де Фрај штопери, десно Јанмат лево Блинд.

Крул.

Јанмат - Де Фрај - Влар - Блинд.

Де Јонг - Класи.

Робен - Снајдер - Депај.

Ван Перси.
Ја мислам Ленс ќе игра прва постава место Депај, така играа и во квалификациите кога ги мелеа противниците

И не го ставај Ковачич на исто ниво со Модрич и Манџукич молим те, не додека е во таков Интер.
Да да....Кова е многу подобар :D
Срамота е со Модриќ и Манџукиќ да биде на исто рамниште. Тие на 20 години играа на позајмици во ХНЛ :cool:

Да да....Кова е многу подобар :D
Срамота е со Модриќ и Манџукиќ да биде на исто рамниште. Тие на 20 години играа на позајмици во ХНЛ :cool:

Моментално збориме, не минатото како било или како ќе биде во иднина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom