СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Гана:

Goalkeepers: Stephen Adams (Aduana Stars), Fatau Dauda (Orlando Pirates), Adam Kwarasey (Stromsgodset)

Defenders: Harrison Afful (Esperance), Jerry Akaminko (Eskisehirspor), John Boye (Stade Rennes), Samuel Inkoom (Platanias), Jonathan Mensah (Evian Thonon Gaillard), Daniel Opare (Standard Liege), Jeffrey Schluup (Leicester City), Rashid Sumaila (Mamelodi Sundowns)

Midfielders: David Accam (Helsingborg), Afriyie Acquah (Parma), Albert Adomah (Middlesbrough), Emmanuel Agyemang Badu (Udinese), Kwadwo Asamoah (Juventus), Christian Atsu (Vitesse Arnhem), Andre Ayew (Olympique Marseille), Michael Essien (AC Milan), Rabiu Mohammed (Kuban Krasnodar), Sulley Muntari (AC Milan), Mubarak Wakaso (Rubin Kazan)

Forwards: Jordan Ayew (Sochaux), Kevin Prince Boateng (Schalke 04), Asamoah Gyan (Al Ain), Abdul Majeed Waris (Valenciennes).

Според мене стартниот состав ќе бидат болдираните :)
Без Атсу и со Есиен и Мунтари пред Вакасо !?!? :cautious:

Без Атсу и со Есиен и Мунтари пред Вакасо !?!? :cautious:
Мубарак треба да замени еден од Боатенг или Ају, не гледам како тоа ќе се случи. Али до душа не ја знам формацијата на Гана, можда и него ќе го пуштат, само сумњам дека туку-така ќе ги пернат сите офанзивни играчи. Глеј ја групата, ако почнат агресивно, ќе ги напунат. Сигурно ќе играат претпазливо ко што играа претходното светско. A Атсу треба уште бајаги леб за прва постава, он дури е избор после Мубарак.

Инаку Есиен и Мунтари не се нешто сјајни, али пак им се најдобрите везни. Аква нема доволно искуство, едино Баду може да влезе.

Ѓупциве од Франција одвај со Платини и Уефа ја поминаа Украина во баражот ,ти викаш финале ....:ROFLMAO:
А Португалциве ке испаднат порано заради егото и себичењето на Роналдо . ;)
А за Аргентинциве иако ги болдирав ке искоментирам само " ако им се погодат противниците".

Ако не ги напишев па ќе ме цитирааше и ќе ме караа зошто ги потценувам и никако не е погодено.

Сеа ми текна, можда Квадво Азамоа да игра и лев бек, па на негово место Мубарак

Ја и Италија би ја вклопил во репрезентации фаворити за освајање не знам зошто секогаш таква класа репрезентација однапред се отпишува, имаат многу добар тим поготово напад со Бало, Имобиле, Черчи, Дестро, Берарди, Џилардино.. би ги спомнал и Тони и Ди Натале, али за овие двајца Прандели се изјасни дека нема да патуваат у Бразил
Италија е репрезентација која никогаш не треба да се отпише. Знаат секогаш да им ги замрсат сметките на другите и од никаде да изненадат. Најнезгодна репрезентација според мене.

Муабетите за Италија дека не треба никогаш да се отпише ќе станат вечни. :facepalm:

Овој Џефри Шлап од Гана беше лани на проба во Манчестер Јунајтед. Игра сегде по левата страна а може и напаѓач. Само не верувам да ќе биде стартер, нов е во составов.

Ако не ги напишев па ќе ме цитирааше и ќе ме караа зошто ги потценувам и никако не е погодено.
Toa e со аргентинците,а ако почнат и тие ко Португалија ( подади до Меси/Роналдо и гледај дали ке даде гол)да играат ,тешко дека Босна ке ја победат.

20-30 коефицинет на Италија, со 100че и не е така лош Бизнис. :D

Овој Џефри Шлап од Гана беше лани на проба во Манчестер Јунајтед. Игра сегде по левата страна а може и напаѓач. Само не верувам да ќе биде стартер, нов е во составов.
Викаат имал топ сезона у Лестер, веројатно затоа е земен. А освен он и Квадво, нема некој друг кадарен за лев бек.

Луѓе ок и за Гана и за Костарика и за Бразил,него има ли состави од поранешниве братски републики ?? и шо мислите до каде може најдалеку да догураат !??!?
П.С. Гејциве имаат ли капацитет за да поминат група барем (битребало да можат по 1-0 да ги победат Јапан и Бреговача :cautious:

Јас како што знам и памтам, Италија е отпишана од Нов Зеланд, факинг Нов Зеланд, повторувам НОВ ЗЕЛАНД, на Мундијалот во Јужна Африка.

Не зафркавај тој состав со Јакинта и овој на Прандели се многу различни, Чезаре направи револуција во репрезентацијата, можеби најдобри играчи му се 4цата што беа шампиони 2006 но се добро искомбинирани со помладите играчи. Сепак дискутираме за европскиот вице-првак кој ги изгази и Германија и Англија на ЕП, оставете не да се надеваме на полуфинале. :)

Составот на Јапонија:

日本は23人でワールドカップの代表メンバーを発表す
る最新の国家である。
アルベルト·ザッケローニは月曜日に彼の側を発表し、
ブルーサムライは自社開発の才能の大スラブと一緒に
12のヨーロッパベースの選手たちのブレンドを持って
います。
日本のチームでの2最大の名は、マンチェスター·ユナイ
テッドのMF香川真司とACミランの司令塔本田圭佑で
す。
日本はグループCのコートジボワール、ギリシャ、コロ
ンビアに直面