СП 2014 Бразил - генерална дискусија

se znae sostavot na argentina, ili uste ne e iznesen
Сигурно е само дека прв голман на Аргентина ќе биде вториот голман на Монако, а еден од најдобрите голмани во Примера(Кабаљеро) нема да биде ни повикан.
Исто така, Мусачо и Фазио нема да бидат повикани. Можно е Отаменди да биде прв избор за стопер, а Рохо лев бек.

Ромеро
Забалета - Гарај - Отаменди - Рохо
Банега - Маскерано - Ди Марија
Меси
Агуеро - Игуаин

Последно уредено:
Колку се за никаде Аргентина тоа чудо нешто..со ваков тим очекувам да отпаднат од првата посериозна екипа..
Средината му е:pos::pos::pos:..јбг немаат други играчи а со Банега како организатор нема што да бараат...јас да бев Рикелме ќе го вратев , чоекот и покрај тоа што е престар сепак за Маскерано и Банега го измисли фудбалот ..ќе се спремеше физички цела полусезона и ќе го ставев само за битните натпревари[DOUBLEPOST=1399638417][/DOUBLEPOST]
Ромеро
Меси
Агуеро - Игуаин

Плус па ако извадат ваков тим тогаш испод два гола нема да има во нивната мрежа макар и против Босна..ниту Агуеро,ниту Игуаин па најмалку Меси ќе се враќаат назад и ќе покриваат..исто како со 9 души да играат

Ако јас се прашувам тогаш би сакал Италија да го освои ова СП,но од секогаш ми биле поинтересни за следење оние репрезентации кои горе-доле имаат доста силни постави и се потценети од сите.Искрено се надевам дека на првенствово некои од Хрватска,Босна,Белгија и посебно Уругвај и Колумбија ќе направат некој позначаен резултат и ќе изненадат некоја од оние репрезентации што се фаворити за освојување на ова СП.На последниве две репрезентации ако им се сложат коцките како што треба мисалм дека се кадарни да стигнат и до бронза,но за тоа има уште доста време и рано е да се дискутира на таа тема.Се на се мислам дека ќе следиме едно доста интересно првенство со утакмици за памтење. :)

Сеа ми текна, читав пред некој месец дека Маркињос од ПСЖ влече португалски корени и дека не би му било проблем да настапува за Португалија. :icon_mrgr:
Цел Бразил влече Португалски корени уште од 16 век. ;)

Цел Бразил влече Португалски корени уште од 16 век. ;)
Добро тоа, ако идеме така и ние на просториве којзнае што влечеме, зборев овој апла мајка или татко имал Португалци

Сакам или Аргентина или Италија да освои !! За првите секогаш сум на Светско, за вторите секогаш сум на Европско ! Но, доколку испаднат првите, со драго срце ќе навивам за вторите !!

Сакам или Аргентина или Италија да освои !! За првите секогаш сум на Светско, за вторите секогаш сум на Европско ! Но, доколку испаднат првите, со драго срце ќе навивам за вторите !!
Честитај им титула на сите останати 30 тимови и може и ќе освојат. :D

Со оглед на тоа дека Т.Силва и Д.Луиз ќе го сочинуваат стоперскиот тандем веројатно на сите натпревари, нема ни Данте да се изнаигра, а не пак Енрике, ама Маркињос е Лусио во најбољи дани за Енрике.
Коа ќе размислиш дека сезонава единствен играч кој покрај Тиаго Силва е најдобар бразилски штопер а уопште не е повикан :facepalm: Миранда.

Ај да не те цитирам и за составот на Аргентина ама ќе видиш коа ќе заигра Федерико Фернандез од Наполи на местото на Отаменди. :tapp:

Сигурно е само дека прв голман на Аргентина ќе биде вториот голман на Монако, а еден од најдобрите голмани во Примера(Кабаљеро) нема да биде ни повикан.
Исто така, Мусачо и Фазио нема да бидат повикани. Можно е Отаменди да биде прв избор за стопер, а Рохо лев бек.

Ромеро
Меси
Агуеро - Игуаин
Сигурно Банега ке игра прва постава ?!?!?!?!? :eek: Со него истиот муабет е ко со Пато (нов овој,нов оној) .
Бтв кај се 2-3 аргентинци од Бенфика шо газеа !??!

Сигурно Банега ке игра прва постава ?!?!?!?!? :eek: Со него истиот муабет е ко со Пато (нов овој,нов оној) .
Бтв кај се 2-3 аргентинци од Бенфика шо газеа !??!
Има минимум 6-7 играчи што заслужуваат да идат на Светско ама некои чудни работи се дешаваат.

Кабаљеро, Мусачо, Фацио, Ансалди, Јакоб, Гаитан, Салвио, Енцо Перез.

Колку се за никаде Аргентина тоа чудо нешто..со ваков тим очекувам да отпаднат од првата посериозна екипа..
Средината му е:pos::pos::pos:..јбг немаат други играчи а со Банега како организатор нема што да бараат...јас да бев Рикелме ќе го вратев , чоекот и покрај тоа што е престар сепак за Маскерано и Банега го измисли фудбалот ..ќе се спремеше физички цела полусезона и ќе го ставев само за битните натпревари
Плус па ако извадат ваков тим тогаш испод два гола нема да има во нивната мрежа макар и против Босна..ниту Агуеро,ниту Игуаин па најмалку Меси ќе се враќаат назад и ќе покриваат..исто како со 9 души да играат
Ги немаш многу гледано, затоа така зборуваш. Растурија на квалификациите, и тие имаат слаби точки како и сите други, а го имаат и Меси. Имаат уиграно дуо на стопери - Гарај - Федерико Фернандез, а грешка е што не се повикуваат уште двајца играчи на тоа ниво како што се Фазио и Мусачо. Проблемот во одбраната е голманот кој е склон на киксови плус беше замена цела сезона и левиот бек Рохо кој и не е така лош во одбрана, ама во офанзива не можи многу да помогни. Забалета е во форма, Маскерано ќе кини на средина (човек не поминува покрај него кога игра ДМФ, а неговите долги топки му се специјалност), Банега ќе биди многу важен играч, направи трансфер во Њуелс за да се спреми целосно за СП и останува уште Ди Мариа кој во Реал сезонава игра феноменално и тоа на буквално истата позиција со исти задачи. Ако се врати Гаго од повреда, ќе биди уште еден адут. Меси, Агуеро и Игуаин сигурно нема да чекаат ти да им кажиш да се враќаат назад, желни се за триумф во Бразил и доволно паметни и искусни за да знаат како да се движат на СП, а имаат и тренер. На клупа се Отаменди, Кампањаро, Биља, Макси Родригез, Лавеци, Паласио... Сабеља практикува фудбал на контранапади, Аргентина моментално е како измислена за тоа.
Во последниве години редат победи на скоро сите пријателски што ги одиграа (а играа и со прва класа репрезентации), први се пласираа од Јужна Америка и не се за потценување. Ќе зборуваме тогаш, многу работи можат да се променат до почетокот на СП, мада имам големи очекувања за нив.

Ги немаш многу гледано, затоа така зборуваш. Растурија на квалификациите, и тие имаат слаби точки како и сите други, а го имаат и Меси. Имаат уиграно дуо на стопери - Гарај - Федерико Фернандез, а грешка е што не се повикуваат уште двајца играчи на тоа ниво како што се Фазио и Мусачо. Проблемот во одбраната е голманот кој е склон на киксови плус беше замена цела сезона и левиот бек Рохо кој и не е така лош во одбрана, ама во офанзива не можи многу да помогни. Забалета е во форма, Маскерано ќе кини на средина (човек не поминува покрај него кога игра ДМФ, а неговите долги топки му се специјалност), Банега ќе биди многу важен играч, направи трансфер во Њуелс за да се спреми целосно за СП и останува уште Ди Мариа кој во Реал сезонава игра феноменално и тоа на буквално истата позиција со исти задачи. Ако се врати Гаго од повреда, ќе биди уште еден адут. Меси, Агуеро и Игуаин сигурно нема да чекаат ти да им кажиш да се враќаат назад, желни се за триумф во Бразил и доволно паметни и искусни за да знаат како да се движат на СП, а имаат и тренер. На клупа се Отаменди, Кампањаро, Биља, Макси Родригез, Лавеци, Паласио... Сабеља практикува фудбал на контранапади, Аргентина моментално е како измислена за тоа.
Во последниве години редат победи на скоро сите пријателски што ги одиграа (а играа и со прва класа репрезентации), први се пласираа од Јужна Америка и не се за потценување. Ќе зборуваме тогаш, многу работи можат да се променат до почетокот на СП, мада имам големи очекувања за нив.

Види..реално ако гледаме Аргентина според овој состав треба да игра идентично како стистемот на Роџерс шо го практикува со Ливерпул т.е. да влегва на "ура" или на напад секоја можна утакмица бидејќи реално нема играчи за поинаква игра но ќе видиме тренерот што ќе смисли..
Ди Мариа треба да игра како Стерлинг, а Агуеро треба да биди Суарез..е сега тука Меси кој е две класи над Кутињо треба да го мрдни газот и да почни да трча ако сака да постигни некаков успех...е сега проблемот е тоа што го немаат Џерард да ја држи средината со некаква визија и да ја контролира играта туку го имаат Банега и Енцо Перез кој не се некаков квалитет за таа позиција и копачот Маскерано кој е навикнат да игра дефанзивец и неможи да ора по теренот како тоа што го прави Хендерсон..одбраната можеб му е подобра од таа на Ливерпул за дефанзивни задачи, но во нападот бекојте му се очајни и тешко дека просечните Банега и Енцо Перез можат да изградат акција освен ако Меси не се враќа да напрај нешто..па така ќе има се помалце простор за Агуеро или Игуаин..

Кога ќе размислиш поарно Аргентина дури има и послаби односно понеквалитетни играчи од Ливерпул и тешко ќе му биди со било која Европска екипа па посебно на еден натпревар

^
Кажи ми те молам дека се заебаваш за споредбава. Иначе ги победи и Италија и Германија на пријателски утакмици (Аргентина два пати играше на гости) и не е исто тоа ко на светско првенство, знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom