СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Аргентина е страхотна репрезентација, на пријателска ја победиле Германија
wieherndessmiley.gif

^
Кажи ми те молам дека се заебаваш за споредбава. Иначе ги победи и Италија и Германија на пријателски утакмици (Аргентина два пати играше на гости) и не е исто тоа ко на светско првенство, знам.

Зошто да се заебавам?..што ви е на вас бе луѓе еве вие како тренери и менаџери на тој тим како ќе ја поставите играта со оние играчи?..зарем можи Аргентина да игра посесивен фудбал со Банега,Ди Мариа,Маскерано и со смешни бекој како Отаменди и Забалета?..не ме заебавајте бе луѓе гледајте малце реално и пошироко не бидете како екстрим кој си црта на пејнт..

Реално Аргентина според мене ако сака да постигне успех треба да игра на тој начин како што објаснав..сега не сум јас некаков стручњак или експерт но тоа е мое мислење и ако некој мисли дека не е така комотно нека ме демантира со аргумент па да видиме до кај сме..ако мислите дека Аргентина е во можност да игра пресинг или тики-така со оние играчи тогаш не знам зошто гледате фудбал.

Зошто да се заебавам?..што ви е на вас бе луѓе еве вие како тренери и менаџери на тој тим како ќе ја поставите играта со оние играчи?..зарем можи Аргентина да игра посесивен фудбал со Банега,Ди Мариа,Маскерано и со смешни бекој како Отаменди и Забалета?..не ме заебавајте бе луѓе гледајте малце реално и пошироко не бидете како екстрим кој си црта на пејнт..

Реално Аргентина според мене ако сака да постигне успех треба да игра на тој начин како што објаснав..сега не сум јас некаков стручњак или експерт но тоа е мое мислење и ако некој мисли дека не е така комотно нека ме демантира со аргумент па да видиме до кај сме..ако мислите дека Аргентина е во можност да игра пресинг или тики-така со оние играчи тогаш не знам зошто гледате фудбал.
Јас би рекол дека Сабеља ја темпира репрезентацијата по теркот на Реал Мадрид. Ди Марија ќе биде клучниот играч, убаво рече Пепито, со убиствени контранапади играат.

Еве една споредба, одбраната навидум слични играчи, офанзивни бекови но и со одлични дефанзивни карактеристики Забалета-Рохо(иако ја би го играл Ансалди лево) (Карвахал-Марсело).
Високи штопери Гарај-Фернандез, едниот технички добро поткован (Гарај, Рамос) другиот чистач (Фернандез, Пепе).
Средината, задњи везни играч со добар пас Маскерано (сериозен сум, Маске има одлични долги пасови, ама во Барса е лимитиран поради тоа што игра штопер) иако на оваа позиција добро би дошол и Јакоб од ВБА ама сигурно од федерација не го ни знаат. Во Реал тоа го игра Алонсо.
До него Банега класичен б2б играч со одлични офанзивни карактеристики (Лука Модриќ).
Пред нив двајца, либеро, Анхел Ди Марија, клучот на екипата.

Нападот, извонредни играчишта, по страните најверојатно (доколку се согласи Меси) ќе играат Кун и Меси (КР, Бејл) и во шпицот Игуаин (Бензема).

Реков доколку се согласи Меси, пошто нели лиглето е алфа и омега, он како ќе каже така ќе играат, ако сака да игра како класичен шпиц тогаш пиши пропало на потенцијален триумф, ќе треба да игра Лавеци.
Но од тоа што го видов во квалификациите, Игуаин беше стандарден на таа позиција класичен напаѓач. Така да 90% вака би изгледал тимот.

Ромеро

Забалета-Гарај-Фернандез-Рохо.

Банега - Маскерано - Ди Марија

Меси - Игуаин - Кун.

Па, баш Роџерс се обидува да го имплементира тој систем со посед во Ливерпул само што играат со подиректен фудбал. Аргентина игра слично во смисла дека форсираат напаѓачки фудбал и играат многу вертикално. Го спомнуваш Енцо Перез што нема врска дека ќе игра, не знам кај го сретна. Друга работа, ако веќе споредуваш така подобро е да го кажиш Реал како пример, оти ќе играат потполно иста формација, Ди Мариа и во Реал и во Аргентина е клучен играч и многу работи зависат од него. Уште претходно веќе пишав дека овие играчи на Аргентина се идеални за контранапади. Брзи играчи како Меси, Агуеро и Ди Мариа со финишер Игуаин и играчи со квалитетен долг пас (читај Маскерано и Банега) - имаат се за јак тим што ќе игра на таков начин. Значи се согласуваме дека ќе играат така, јас претходно веќе го пишав тоа, не знам ни дали ме читаш.

Тој погоре што ја постирал утакмицата од 2010 :tapp::tapp::tapp: и овие се малце. Марадона беше тренер тогаш ебаго, Демикелис и Хајнце стопери, Жонас Гутиерез десен бек, со престарен Верон како плејмејкер и Меси што немаше ич среќа уште од стартот, освен Филе сите знаевме што ќе се случи со Аргентина тогаш.

Еве ја утакмицата, разгледајте малце мајка му стара.

Едит
ете го и @Џонтра Волта ја прател Аргентина. (y)

Па, баш Роџерс се обидува да го имплементира тој систем со посед во Ливерпул само што играат со подиректен фудбал. Аргентина игра слично во смисла дека форсираат напаѓачки фудбал и играат многу вертикално. Го спомнуваш Енцо Перез што нема врска дека ќе игра, не знам кај го сретна. Друга работа, ако веќе споредуваш така подобро е да го кажиш Реал како пример, оти ќе играат потполно иста формација, Ди Мариа и во Реал и во Аргентина е клучен играч и многу работи зависат од него. Уште претходно веќе пишав дека овие играчи на Аргентина се идеални за контранапади. Брзи играчи како Меси, Агуеро и Ди Мариа со финишер Игуаин и играчи со квалитетен долг пас (читај Маскерано и Банега) - имаат се за јак тим што ќе игра на таков начин. Значи се согласуваме дека ќе играат така, јас претходно веќе го пишав тоа, не знам ни дали ме читаш.

Во ред тоа..но вие не му обрнувате внимание на бекојте како сеуште да не свативте дека дефанзивните бекој се премногу важни во денешниот фудбал и дека Забалета и онај Рохо или кој да му е лев бек се ужасни и не вервам дека ќе можат да одговорат на било какви задачи бидејќи се лимитирани..тие треба да ораат по теренот и да создаваат играч вишок на двете страни за да му ја одмалат работата на средниот ред..

Голема штета е тоа што Пасторе стагнира веќе 3 сезони во ПСЖ и нема никаков напредок а кога беше во Палермо изгледаше како Кака, Лавеци е во добра форма и сигурно подобро ќе се снајди од Агуеро како крило, Енцо Перез игра добра сезона во Бенфика и мислам дека заслужува повик..Гајтан ќе изигра сто пати подобро од Меси како крило и мислам дека треба да му се даде шанса, за разлика од Меси кој скоро цела сезона се влечка по теренот и не вервам дека одеднаш туку така ќе се растрча и ќе игра пресинг...затоа најдобро е Меси да игра како помошен напаѓач со Агуеро бидејќи колку толку Агуеро притиска и ќе покрива за разлика од Меси и Игуаин кои се статичари..

Ди Мариа е ѕвер и е многу битен играч, ја игра најдобрата сезона во неговата кариера со тоа што му се погоди повредата на Кедира и Анџелоти го стави на негово место (box to box) и игра во страшна форма цела сезона , Салвио е добар играч но мислам нема да има место за него бидејќи ѕверот Паласио ќе биди земен кој лично сметам дека е подобар играч од Игуаин

Се на се за Аргентина за освои светско или да стигни до самата завршница треба цела одбрана сосе Банега и Маскерано да се повампират и да имаат страшно многу среќа..во друг случај пак ќе јадат 2-3 парчиња од некоја Европска репрезентација

Mexico squad
Goalkeepers: Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (AC Ajaccio/FRA)

Defenders: Paul Aguilar, Miguel Layun (both Club America), Hector Moreno (Espanyol/ESP), Diego Reyes (FC Porto/POR), Francisco Rodriguez (Club America), Rafael Marquez (Leon), Carlos Salcido (Tigres)

Midfielders: Hector Herrera (FC Porto/POR), Jose Juan Vazquez (Leon), Juan Carlos Medina (Club America), Carlos Pena (Leon), Isaac Brizuela (Toluca), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Cruz Azul), Andres Guardado (Bayer Leverkusen/GER)

Forwards: Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United/ENG), Raul Jimenez (Club America), Alan Pulido (Tigres), Giovani dos Santos (Villarreal/ESP)

Тие суспендираните за курвите гледам се вратиле :D

Абе вие заебавајте се али Уругвај ќе гази .. Да не се повтори историјата, кога во Бразил се одржуваше светското и Уругвај го победи во финале :D

Абе вие заебавајте се али Уругвај ќе гази .. Да не се повтори историјата, кога во Бразил се одржуваше светското и Уругвај го победи во финале :D

Па Уругвај има солидни играчи и плус скоро сите поединци играат во одлична форма оваа сезона и моментално најдобриот играч во светот Луис Суарез кој знај од ништо да направи нешто(пенал)..
Ги имаат Годин,Переира,Рамирез,Родригез,Кавани,Касерес,Хернанес итн..кои се одлични играчи и можат да му ги поматат сметките на било која екипа и мислам дека ќе имаат подобар пласман од Колумбија и Чиле каде реално се за нијанса поквалитетни од Уругвај но немаат мадиња колку нив за да постигнат успех..
Нешто слично како Белгија и Холандија каде Белгијците можеби имаат и подобар тим но едноставно немаат менталитет и мадиња за да се рамнат со Холаѓаните

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom