СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Јас бев тој што тврдеше дека Ламела е подобар играч од Ел Шарави но Миланезите ретардирани ме направија..штета само што неможи да се вклопи во Тотенхем иначе во Рома растураше но ете
му треба време, не е лесно да се вклопиш во епл од одма. Не е научен на физички дуели, лета како партал. Од следната сезона би требало подобар да е.

Јоги и тактика, магаре и музика

Е не бе, Мојс, Мартино, Вилаш-Боаш се подобри...
Лев беше главниот тактичар уше коа Клинсман беше селектор, цела Германија го викаше тоа, Клинсман беше таму само за духовен план. Го видовме во Баерн со Будите, чакрите и остали работи шо праеше... Тактика 0

Некој погоре кажа Германија немала напаѓач. Го имаат Гомез кој е подобар стрелец од 80% од репрезентациите на Светското што имаат напаѓачи. Тоа што си отиде од Баерн не го прави послаб, туку на таа нивна игра последниве 2 години не пасуваше и тоа е тоа.

Клосе го заборавивте бе... додека не го сруши тој рекорд за најдобар стрелец на Светските првенства, не си оди од Германија... Како Матеус ќе биде, 40 години, а играше уште во репрезентацијата :cuc:

Не ја гледам Германија како главен фаворит, туку како фаворит од сенка, истото важи за Холанѓаните и Италијанците. Мислам дека Германците нема да се уклопат на играта од Гвардиола на Лев (нели повеќето играчи се од Баерн).Тоа ќе им биде најголемиот проблем, неможе цела сезона под водство на Гвардиола да ја играат неговата тактика, а за само месец дена, да почнаат онаа што Лев ја налага.
Италијанците претежно ќе играат според формацијата на Јувентус, ама не верувам дека многу ќе направат на ова Светско првенство.
Главната битка ќе биде помеѓу Бразил, Аргентина и Шпанија. Белгија може да им ги замрси сметките на поголемиве тимови.
А Англија.... ја ставам во ист кош со САД, Еквадор, Австралија.... Да кажеш дека Англија ќе го освои светското, ти е исто ко да кажеш дека Јунајтед ќе ја освои титулата сезонава :icon_lol: (Мала шала манчестеровци не се лутете)

Не знам дали некој друг го постирал ова во друга тема, ама мислам дека треба да се најде во темава. Страшно... http://eurosport.yahoo.com/news/sou...ed-dead-brazilian-stadium-210947574--sow.html
Да нема полиција на стадион?! Демек само со приватно осигурување ќе стават под ред десет илјади луѓе или колку и да се?! Знам дека вакво нешто нема шанси да се деси на СП (барем не на стадионите и во нивна близина) ама сепак е срамота за земја која е организатор на Светско првенство, а да не зборам и за ЛОИ 2016 во Рио.

Клосе го заборавивте бе... додека не го сруши тој рекорд за најдобар стрелец на Светските првенства, не си оди од Германија... Како Матеус ќе биде, 40 години, а играше уште во репрезентацијата :cuc:

Не ја гледам Германија како главен фаворит, туку како фаворит од сенка, истото важи за Холанѓаните и Италијанците. Мислам дека Германците нема да се уклопат на играта од Гвардиола на Лев (нели повеќето играчи се од Баерн).Тоа ќе им биде најголемиот проблем, неможе цела сезона под водство на Гвардиола да ја играат неговата тактика, а за само месец дена, да почнаат онаа што Лев ја налага.
Италијанците претежно ќе играат според формацијата на Јувентус, ама не верувам дека многу ќе направат на ова Светско првенство.
Главната битка ќе биде помеѓу Бразил, Аргентина и Шпанија. Белгија може да им ги замрси сметките на поголемиве тимови.
А Англија.... ја ставам во ист кош со САД, Еквадор, Австралија.... Да кажеш дека Англија ќе го освои светското, ти е исто ко да кажеш дека Јунајтед ќе ја освои титулата сезонава :icon_lol: (Мала шала манчестеровци не се лутете)

Поголеми се шансите тоа да се случи, верувај :icon_mrgr:

Најмногу шанси давам на Бразил. Играат дома, а знаеме каква подршка имаат. Друга работа, зошто сметам дека на европските репрезентации ќе им е тешко да дојдат до титула, различен континент, што повлекува различни временски зони и клима (иако ова не е пресудно, на телото му требаат 2-3 дена за да се привикне на новите околности), а и историски погледнато, секогаш кога СП се одржувало на друг континент освен Европа, секогаш победувала репрезентација од Јужна Америка (исклучок е 2010 во Ј.Африка, победи Шпанија).

На Хрватска, Бразил, на Босна, Аргентина. Некој не сака балканска репрезентација да освои.
Не, напротив.
Некој не сака јужноамериканска репрезентација да освои! :свиркам:

^Еве им материјал за :drk: на партизано-ѕвездашите
шо материјал бе деген глуп, деген, си пати од оној стандарден балкански синдром на ретардирано размислување кое го направи балканот дно у Европа, и сеа го јаде, последно големо натпреварување е ова за него ко играч, гарант плаче сеа у перница откако укапирал каква глупост направил, самиот на себе си нанесе енормна штета.

Уште тогаш ме накурчи зашто знаев дека ке го јаде дебело и на тв ќе прати СП, нема полошо нешто од ова за еден фудбалер, па уште нема ни да може таму да присуствува ц ц ц, кретенчина шугава.

^Абе простак си е тој не го негирам јас тоа

шо материјал бе деген глуп, деген, си пати од оној стандарден балкански синдром на ретардирано размислување кое го направи балканот дно у Европа, и сеа го јаде, последно големо натпреварување е ова за него ко играч, гарант плаче сеа у перница откако укапирал каква глупост направил, самиот на себе си нанесе енормна штета.

Уште тогаш ме накурчи зашто знаев дека ке го јаде дебело и на тв ќе прати СП, нема полошо нешто од ова за еден фудбалер, па уште нема ни да може таму да присуствува ц ц ц, кретенчина шугава.

Многу ми е драго и мене...

Со тој национализам на глава се качија и хрвати и срби па и ние у задње време не сме полоши..

Доста више со таа филозофија ние-против светот.Малце одговорност треба у тоа главите да имаат,што правата,што зборат и какви пораки праќаат.Имаат огромно влијание како спортиски,а они место позитивни пораки да пракаат,секој сака национален херој да искочи.

Епа со простаци,вака ќе си трпат сеа.Имаат среќа што е дрво он,па нема да им фали на светското.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom