СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Закон се Уругвај за нив и Италија ќе си навивам на светско :cool:. Може тука и Англија да се стави која дешавка ќе биде они да земат.

Ја изгледа за Гана ќе навивам пак по трет пат, али ќе размислам уште малце.

Не заебавај бе, јас, што се вика, ја знам Марсељезата што врска немам со Франција а не па некој што игра за Франција.

да не го тупиме ама ме сфакаш шо сакам да кажам......дека пејачките способности на химната се нешто непотребно во животот на спортисите (може да пее за на евровизија а да биде дрво и да нема абер од химата а да растура)
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 21:20 ---
Од Европа за балканциве,Русија и можда Белгија, Африка -Бреговача (на Брегович родната држава :pos: ), Јужна Америка - сите остали освен фаворитиве Бразил и Аргентина ,али највеке Уругвај ;)
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 21:22 ---
@The Trooper - подетално запознаен си ?? http://report.ba/vijesti.php?id=22625

Tekst je bez intervencija preuzet sa satiričnog portala news-bar.hr i satiričnog je karaktera) hahaha al se to ne jebe ni dva posto kod nasi,

srsly dude. :)

uhhhhh jebo im pas mater,sada padnuo mi kamen iz srca .......... Nakon sve nepravde na Uefa ocekivao sam i ovakvo sranje. Al ipak moze da mu se fate za kita na Joe ;) NAPRED VATRENI !!!!

Кој,Меси и ? Нејмар случајно ? Рибери,Роналдо,Робен,Чави,Иниеста, Озил и други од Африка да не се ?

СП 2010 - од 16 екипи во 1/8 финалето 6 се европски (и тоа сите меѓусебно се избацуваат),затоа само 3 продужуваат даље од 4 полуфиналисти 3 европски на првите 3 места.

СП 2006 - 10 од 16 европски селекции во 1/8 финалето.Сите полуфиналисти европски.

СП 2002 - 9 од 16 европски земји во 1/8 финале.....пола од полуфиналистите се од Европа.

Европа ги има најдобрите играчи,најдобрите клубови,се важно околу фудбалот е во Европа.....другите тек сега фаќаат чекор.
Ти излгеда го заборави Роналдињо, Фалкао, Ѕунига, Кавани, Дрогба, Ето, Џорџ Веа, Марадона, Пеле (никогаш не играл во Европа, според многумина е најдобар играч во историјата, освоил 3 Светски првенства), Дјалма Сантос (никогаш не играл во Европа, а 2 пати освоил Светско), Гаринча (никогаш не играл во Европа, 2 пати освоил Светско), Зико, Диди, Дида, Роналдо, Цезар, Џунињо, Емертон, Кафу, Кака, Роберто Карлос, Креспо, Машерано, Камбијасо, Маркес, Тим Хауард, Кјуел, Ривалдо, Форлан, Игуаин, Агуеро, Тевез, Рикелме, Боатенг, Хонда, Туре... Изгледа си заборавил, исто така од кај доаѓаат француските репрезентативци и... И за крај.

FIFA World Player of the Year
Во однос на нациналност, кој освоил најмногу (мажи).
slika - fifa world player.png
(жени)
slika - fifa world player women.png

Тебе Бразил ти е европска држава? (не се вади ко божем дека е само Бразил, согледај ги убаво фактите)

Чекај бе пријател фудбалот е тимска игра, а не индивидуална. Според твојава листа Либерија е фудбалски великан за Шпанија и Англија. Незнам зошто некој воопшто се замара со наградиве за најдобар играч на светот.
Ти колку сакаш ставај награди за најдобар играч на светот, тоа не го менува фактот дека европскиот фудбал последниве 10 години комплетно доминира. Ти кажа трупер кои репрезентации владееле со фудбалот на последните 2 првенства.

пс. сериозно Боатенг, Хонда, Тевез и Игуаин ги ставаш во најдобри светски играчи ?

Jaс првин сум за Аргентина (секогаш на светско сум за нив) и нормално и за Италија (секогаш на Европско за нив)

Ти излгеда го заборави Роналдињо, Фалкао, Ѕунига, Кавани, Дрогба, Ето, Џорџ Веа, Марадона, Пеле (никогаш не играл во Европа, според многумина е најдобар играч во историјата, освоил 3 Светски првенства), Дјалма Сантос (никогаш не играл во Европа, а 2 пати освоил Светско), Гаринча (никогаш не играл во Европа, 2 пати освоил Светско), Зико, Диди, Дида, Роналдо, Цезар, Џунињо, Емертон, Кафу, Кака, Роберто Карлос, Креспо, Машерано, Камбијасо, Маркес, Тим Хауард, Кјуел, Ривалдо, Форлан, Игуаин, Агуеро, Тевез, Рикелме, Боатенг, Хонда, Туре... Изгледа си заборавил, исто така од кај доаѓаат француските репрезентативци и... И за крај.

Тебе Бразил ти е европска држава? (не се вади ко божем дека е само Бразил, согледај ги убаво фактите)

Играч на годината е врвна глупост веќе некое време.Ништо не покажува тоа....освен дека имало неколку Бразилци кои освиле по 2-3 пати наградата и биле главни ѕвезди.Обично најекспонираните,а не најдобрите ги прибираат тие награди.Ако е така на Пеле листата на 100 најдобри живи фудбалери од 100 85 или 84 се европски играчи.
Башка самиот факт што Европа која е после Австралија најмал континент може да се споредува сама против целиот свет говори многу за тоа чив е фудбалот.

Ете ти ги репрезентациите....цело време европските екипи зимаат најмногу титули,имаат најмногу квалитетни фудбалери,најјаки клубови и најдобри резултати.Доведени сме во ситуација често пати европските првенства да се поквалитетни и посилни од светските и до толку да е зголемена конкурнецијата во Европа да имаме во последните 20 години неколку проширувања на учесниците без губење на квалитетот.
Па побогу сите погранични земји кои имаат и 1% од својата територија во Европа или имаат некои политичко/историски врски со Европа се тепаат да бидат под капата на УЕФА (Казакстан,Турција,кавкаските земји,Кипар,Израел).

А фудбалериве што ги наброја у пм.....ако планираш да пумпаш листата и со чисто солидни играчи ја со такви европски ќе го исполнам целиот лимит на постов само со презимињата на фудбалери ко овие и ќе треба уште бар 2 да испишам такви.
Јас ти ги набројав покрај Меси моментално најнај играчите во светот.Иначе ајде бар дел да ги спомнам...денешни и некогашни светски класи (а не Кјуел,Маркес и слични)...Стоичков,Ван Бастен,Милер х2 :D, Бекенбауер, Вукас, Матеус, Кан, Буфон, Касиљас, Ноер, Зидан, Линекер, Баџо, Шукер, Видиќ, Савичевиќ, Клинсман, Малдини, Пушкаш, Јашин, Недвед, Швајнштајгер, Пирло, Бест, Кројф, Блохин, Џајиќ, Чарлтон, Киган, Румениге, Руни, Плати(м)ни, Џерард, Лампард, Канаваро, Ван Нистелрој, Гулит, Рајкард, Кантона, Беркамп, Хаџи, Папен, Шевченко, Бекам, Анри, Фиго, Раул, Овен, Ибрахимовиќ, Озил, Чави, Иниеста, Роналдо, Рибери, Робен, Пујол, Бејл, Ван Перси, Рамос, Пике, Кјелини, Балотели, Левандовски, Геце, Модриќ, Џеко, Лаудруп, Шмајхел, Ширер, Кин, Дел Пиеро, Тоти, Неста , Виери, Ѕоф, Руи Коста, Далглиш, Гигс и уште мноооогу други.

Најбољи ти е сепак фактот за тоа од кај доаѓаат француските репрезентативци (кои скоро сите се родени во Франција и се продукт на француските школи).....Ако е така од каде доаѓаат повеќето јужноамерички играчи кои се потомци на европските колонизатори (вклучувајќи ги и сите од мешани раси.....ретко кој во Ј. Америка нема никакво европско потекло) ?

The awkward moment, кога за време на ЕП во кошарка The Trooper ги „напаѓаше“ Французите, затоа што се странци (иако нели сите се родени и израснати во Франција), а сега истите ги користи како свој аргумент (y)

Иначе смешни се тие споредби што ги правите и никад не ми паднало на памет да размислувам на таа тема. Јасно ми е само дека најфудбалска нација е Бразил - јасно како ден. Нема потреба некој да пробува да ме контрува во ова, кога едноставно е така и не може да најде против аргументи.

The awkward moment, кога за време на ЕП во кошарка The Trooper ги „напаѓаше“ Французите, затоа што се странци (иако нели сите се родени и израснати во Франција), а сега истите ги користи како свој аргумент (y)

.

Па и понатаму не ги сметам за позитивна појава во Европа и сметам дека не им служи на чест на Французите што 80% бели французи се застапени со тек половина од екипата ако и толку.Во баскет стварно и ја имаат претерано,пола не ни им се ни родени таму....ај бар во фудбал е помалку екстремно тоа.И башка гледав таквите и да ги избегнувам и да ги именувам во листите (Еузебио,Десаи,Турам, Макелеле....)
Ама дека тие истите се продукт на европските школи на фудбал и дека да не дошле или да не се родиле во Европа најверојатно би биле герилци или продавачи на тезга тоа е вистина.

Група А: Бразил, Мексико, Англија, Франција
Ах вака барем ќе гледав пак како Англичаните си одат дома со 0 бодови. Сега и да е било вака ќе ги сменат. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom