Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Не, ако ти е за колење каури. Сепак, треба да докажеш.
А овој шетал низ населба кај што сите каури веќе сте ги избркале, па власта колку и да сакала да му прогледа низ прсти, морала да го приведе. Но, немај гајле, кој одговарал од вас за било што, па сега овој да одговара...
Сопот одговорија, за дело што не го сторија, ти текнува?
Автоматски споено мислење:

да. да не љупи јабуки со него
Не, само прашував, веројатно е и големитата и формата на ножот, ако го привеле сигурно не бил швајцарски нож, туку некој Рамбо нож.

Ete vidi kako ja osvojvte Struga za 20 godini, sea gleam pocnavte so Ohrid. Uste 20-30 godini i ke bide Ohri. Toa e sistemska raota, sekoj Albanec vo maqedonia si gi podrzuva lugete i go pocituvaa se sto e Albansko. A maqedonite odsekogas se bile predavnicki picki.
Kolku maqedoni begaat og Gazi baba, Butel i Gjorce, vo Cair kolku ostanaa?!

Toa e prosecniot maqedon vo Skopje, ostanatite se poinakvi.

Kako se gradi pravna drzava so zaju, micku, gvuju i ko.???
Тој регион секогаш имало албанци, у доцен среден век веќе локални албанци владеат со тој регион, не се во Македонија албанците нешто ново во последните години дојдени, не се лажете и себеси и вашите деца.

Еве Албанците јавно што ни посакуваат

.....и нивната популарна песна каде што се пее УМРЕТЕ МАКЕДОНЦИ
На толку популарна социјална мрежа се шири говор на омраза и се повикува на смрт, каде некој намерно посветува време да го направи тоа видео и нема реакција од Маричиќ, Заев, Груби. Не ми сметаат мене видеата, смешни ми се дури зошто сами ја покажуваат сликата за обичниот Албанец, ова се тие луѓе со кои живееме, ама ми е криво што некој тргнува да напаѓа навивачка група, која на таква утакмица и онака ќе пее песни во тој контекст а овие немаат последици. А да не заборавиме дека за едно пцуење на Заев апсеа луѓе кога ќе слетаа на аеродром, пишуваат кривични пријави.

ПС:Го најде некој бе она нусето, изгледа го избришала профилот?
Нема каде да ја прашам за дејт на по еден чај.

Таму полски војници загинаа и уште еден, мислам наш Албанец.
Тоа беше поентата, нато војници да гинат, а невини албанци да гнијат во затвор, после протестот можеш да замислиш како ќе се претстави.

На толку популарна социјална мрежа се шири говор на омраза и се повикува на смрт, каде некој намерно посветува време да го направи тоа видео и нема реакција од Маричиќ, Заев, Груби. Не ми сметаат мене видеата, смешни ми се дури зошто сами ја покажуваат сликата за обичниот Албанец, ова се тие луѓе со кои живееме, ама ми е криво што некој тргнува да напаѓа навивачка група, која на таква утакмица и онака ќе пее песни во тој контекст а овие немаат последици. А да не заборавиме дека за едно пцуење на Заев апсеа луѓе кога ќе слетаа на аеродром, пишуваат кривични пријави.

Каде според тебе полошо е некој да ја завее мапата на Голема Албанија, на плоштад или на тикток. Или не мапата туку ете тоа песна што се пееше на тикток, дали потешко ќе ти паднеше ако во плоштад една група ќе ја пеееше?

Тоа беше поентата, нато војници да гинат, а невини албанци да гнијат во затвор, после протестот можеш да замислиш како ќе се претстави.

Каде според тебе полошо е некој да ја завее мапата на Голема Албанија, на плоштад или на тикток. Или не мапата туку ете тоа песна што се пееше на тикток, дали потешко ќе ти паднеше ако во плоштад една група ќе ја пеееше?
Мене нема да ми падне тешко некој да дојде сега кај мене пред куќата да ми ја пее оваа песна, нели мене ми ја води државата Груби, вакви работи повеќе не можат да ми паднат тешко а ниту пак можат да ме навредат, кога си видел да реагирам на нешто такво освен да дадам пример со одреден ситуација, мене ми е јасно кои сте и како размислувате, како размислува и вашата младина и нема што да ме чудат овие појави. Јас виде за што реагирав, министерот за правда и двајцата премиер заземаа став за скандирање на навивачи на утакмица на која секако ќе се извикуваат такви работи, поготово на тоа што се случи помеѓу тие два клуба а од друга страна немаш реакција за тоа што веќе досега 50-тина млади луѓе на социјални мрежи ја напаѓаат државата и државотворниот народ на РМ.

Тој регион секогаш имало албанци, у доцен среден век веќе локални албанци владеат со тој регион, не се во Македонија албанците нешто ново во последните години дојдени, не се лажете и себеси и вашите деца.
Ete koj e rekol so ste nesto novo? Dokazano e so prvite Albanci doagat 17-18 vek. Posle toa sistematicki za odreden period do 2001 ja osvojvte Zapadna maqedonia. Sea vo red e celata maqedonia e veriut. Toa e celosen proces koj so pickive (maqedonite) ne mozaat da zaprat!
Egzodusot kaj maqedonite veke e katastrofalen, natalitetot visto. Denes kolku se maqedonite zemjava? 800-900 iljadi... Po 30-40 godini kolku kje bidat? Brnjarci toa e idninata na maqedonia e veriut!

Нема соживот, maqedonise se veruit е третата албанска држава, каурското население е должно само да плаќа даноци и да ќути.
Треба да си идиот за да не видиш дека веќе одамна сме во периодот на пусто турско од пред еден век.

Najgolemiot problem kon tokvirite i kaurite maqedoni - kolku komentari kje se izbrisaat...

Последно уредено:
Ме трогна статијата за нашиот манастир Св. Богородица кој постои од XIV век.....навистина жално.
Со оглед на тоа дека се наоѓа во чиста Албанска средина.....сосема нормално и очекувано.....према последниот попис извршен во далечната 2002 од 3394 жители.....само 17 Македонци.....многу одамна не се ни тие таму, иселени се......биле протерани од страна на Албанците.

За нив е сосема нормално да уринираат во наши цркви, да ги потпалуваат, рушат, да ги демолираат конаците и уништуваат светите фрески.....како и да копаат во средиштето на манастирот. Сигурно нашиот свет храм они го употребуваат како дувло на наркомани, место за секс, отпад за пцовисани животни и останати гнасотии......но кармата ќе ги стигне....се ќе им се врати и покрај тоа што они не веруваат во тоа.....ако не лично на нив, на нивните поколенија.
Во 2018 некои Македонци дошле и се потрудиле нешто да сторат барем вратите ги поправиле.....но Албанците по брза постапка ги уништиле.

Хипотетички кажано.....целиот манастир да се реставрира 100%.......за некој месец ќе биде повторно потполно уништен. Албанците уживаат кога уништуваат нешто свето за нас.....наш манастир. Албанците општо уживаат да уништуваат се што е наше, секако многу се горди и кога ќе претепаат некој Македонец.....тогаш се чуствуваат како вистински херои.

Разбиена голема албанска нарко-група

ајде зајко, реагирај, како смее медиумите од Европа да се користат терминот за нација и да се поврзува со тежок кримиинал, шверц на дрога и убиства... ако ништо друго забрани им на нашите медиуми :cool: да користат таков термин

..
нусето не е муџахединка, нема комплетна Бурка, башка СЕГА со К19 Бурка е ОК :cool:

Последно уредено:

Од раководни лица на СДСМ Куманово, баш таму во тој манастир одеа во 2018 и 2019 година и се сликаа ама надвор пред манастирот се сликаа и фалеа дека биле во Матејче.

Очигледно дворот на манастирот и внатрешноста на манастирот се разликуваат.
Отишле само за да се сликаат од таа партија.

Uste eden dokaz so egzodusot kon maqedonite - tokviri e katastrofalen. Pa nekoi zboruvaat deka Albancite ne bile poveke od 15%... maqedoni socuvajte se so realnosta.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom