Совршенство

• Креатор на темата Креатор на темата devojcence
  • Време на започнување Време на започнување
Сум ја запознал совршената

од што е совршена ми е страв да не трипам и затоа не ја пипам :)

Чисто процедурално, дефиниција на совршенство ако може?

Ајдее...Не заборавајте да ги вметнете и ИСО Стандардите за убавина за една жена ил маж кои Лоботомираат многу раја,па затоа некои се фрустритаат,некои одат под нож,други шибаат стероиди...абе таа е..а да и модната колекција на Кајли Миног + на И Беј Влакно се продава влакно од косата На Бритни(кога се остриже лустер) за САМО 1000 долари.

Овие стандарди се наметнати од Тин магазините,Филмојте и Фешн Тв + Крибс на МТВ и др...фактори

На кои верувам рокот на траење ќе им истече па амбалажата ќе ја сменат:wink:

Ајдее...Не заборавајте да ги вметнете и ИСО Стандардите за убавина за една жена ил маж кои Лоботомираат многу раја,па затоа некои се фрустритаат,некои одат под нож,други шибаат стероиди...абе таа е..а да и модната колекција на Кајли Миног + на И Беј Влакно се продава влакно од косата На Бритни(кога се остриже лустер) за САМО 1000 долари.

Овие стандарди се наметнати од Тин магазините,Филмојте и Фешн Тв + Крибс на МТВ и др...фактори

На кои верувам рокот на траење ќе им истече па амбалажата ќе ја сменат:wink:

А ХАСАП стандардите?!Заборави да ги спомнеш и тие стандарди.Не за друго џабе е девојката ако ја носи најновата колекција на Гилдо Хорн, а има нокти кои треба со шмишајбна да ги спаструваш и заби кои треба со бонсек да ги сечеш..

On topic:

Совршенство нема, ниту ќе има али бидејќи си "devojcence" сеуште со тек на време ќе ти станат јасни некои работи.Така да премногу рано е да дадам оценка за тоа каков карактер си, но ако се држиш и во иднина според тие критериуми, тогаш верувај дека никој нема да најдеш, ќе станеш крајно арогантна личност, егоистична и сите ќе те одбегнуваат па и пријателите.
За пари е најмал проблем, сите ние денеска сакаме пари, кој не сака само да знаеш дека не е се во парите.Мој совет: немој да гледаш низ призмата на парите, ако е некој убав, паметен а нема пари тогаш прифати го каков што е, а парите со малку труд и трпение и време ќе си дојдат.Само надеж и борба ти се потребни како и верба малку. :)

eden nastan od pred nekoe vreme mi dade idea da ja otvoram ovaa tema>znaci do pred nekoj den postojano naogjav mani i vikav ovoj ne e ubav ovoj ne e visok ovoj ne e bogat ovoj nema fakultet ovoj ne e od mojot grad ovoj e pomal isl. a karakterno se super. pa se zamisliv postoi li sovrsetnstvo treba li da se bara? postojat li eden princ ili povekje princovi? koe e poblisku do vas ??spored mene sovrsen/a ne postoi. a sovrsenstvo e nekoj sto ke go napravis da bide za tebe.
Најдобронамерен совет. Не барај совршенство. Битно да е симпатичен барем малку физички и нека ти биде забавен. А ако се ебе добро....задржи го! Совршен нема. Инаку да постои повеќе принцови.
Принцот Чарлс, Принцот Хари, Принцот од Шпанија, Принц пејачот! :)

И што ако има некој совршен(а нема) нема да биде интересно и нема да има жар меѓу парот.

И што ако има некој совршен(а нема) нема да биде интересно и нема да има жар меѓу парот.

И мене ми се чини дека не можам ни пријател да бидам со девојки што се исти ко мене, по темперамент и однесување... мање више :)
Ама затоа одам во други крајности, со големи меѓусебни разлики.

Љубовта бара жртва на некој начин, да го сакаш оној покрај тебе со сите мани и недостатоци. Ама и тој да те сака тебе со твоите мани.

Тоа би било совршено. :)

eden nastan od pred nekoe vreme mi dade idea da ja otvoram ovaa tema>znaci do pred nekoj den postojano naogjav mani i vikav ovoj ne e ubav ovoj ne e visok ovoj ne e bogat ovoj nema fakultet ovoj ne e od mojot grad ovoj e pomal isl. a karakterno se super. pa se zamisliv postoi li sovrsetnstvo treba li da se bara? postojat li eden princ ili povekje princovi? koe e poblisku do vas ??spored mene sovrsen/a ne postoi. a sovrsenstvo e nekoj sto ke go napravis da bide za tebe.

Совршени се најчесто оние луѓе со кои што човек не е. Затоа, ако човек *не* е со некого, смета дека тој е совршен.

Според ова, за човек да биде со совршениот човек, треба да биде сам. :smir:

Постои совршенство , како може да не постои???
Кога ќе се заљубиш се губат сите граници и мерила , во нашите очи тогаш постојат само совршенството и љубовта за оној кој го сакаме,тогаш не ги гледаме маните ,па дури и ако ги има ги гледаме како да се нешто совршено , нешто убаво , нешто што привлекува... Тоа и е љубовта - сакаш некој безусловно и тој некој секогаш ќе биде совршениот ...

Совршенството е ептен субјективно.
Нормално е кога ќе се заљубиш во некој да биде совршен истиот за тебе и да го сакаш со сите маани и недостатоци, а од друга страна другарка ти да се чуди како може да идеш со тој од икс причини...
Што значи совршенството, секој различно си го доживува и дефинира.
Нам ни преостанува само да чекаме да го најдеме,пошто eventualy секој ќе си го најде:pipi:

Извини а ти совршена си?:uvo:
Пошто ако си совршена, ондак си ФЕНОМЕН.Човек без мани не постои.Сите имаме мала или голема мана.Никого и никогаш не можеш да го смениш, но можеш да се прилагодиш на таа особа.
Да сакаш некого поради неговите секојдневни несовршености, поради неговите мани и доблести не ограничувајќи го, оставајќи му простор за неговиот сопствен свет и слобода - тоа е врвната умешност и мудрост, тоа е љубов.
Се додека бараш совршенство, уживај гледајќи ја сликава
WaitingForPerfectMan.gif

А да ве прашам вака, вие си немате некој идеал поставено?
Или така со кој ќе стигнете се фаќате?
Што е лошо у тоа да бара совршенство некој?
Од кај знаете дека ете нема да најде некој според нејзини критериуми, што за нејзе претставува совршенство?
Си кажа девојчето убаво на почеток дека се освестила дека не може да најде, не мора одма сите да се фрлате како совршенство не постои, бла бла, па дури и бедотија била, вие душичиња безгрешни сте ...

Јас мислам дека треба да се има од прилика претстава за совршенство, ако не може да се најде совршеното, барем нешто приближно на тоа, а не што има некои распердашени со кој ќе стигнат започнуваат врска, или барем нешто слично на тоа, без разлика дали чини или не чини човекот, па после ке рипаат од врска у врска. И на крај кој ќе видиш, и они бараат совршенство, затоа рипаат од еден/една на друг/а.
Сеа не дека треба баш строго според сите критериуми да се бара слепо, ама па и критериумите со тек на време се менуваат, или намалуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom