Совршенство

• Креатор на темата Креатор на темата devojcence
  • Време на започнување Време на започнување
D

devojcence

Гостин
eden nastan od pred nekoe vreme mi dade idea da ja otvoram ovaa tema>znaci do pred nekoj den postojano naogjav mani i vikav ovoj ne e ubav ovoj ne e visok ovoj ne e bogat ovoj nema fakultet ovoj ne e od mojot grad ovoj e pomal isl. a karakterno se super. pa se zamisliv postoi li sovrsetnstvo treba li da se bara? postojat li eden princ ili povekje princovi? koe e poblisku do vas ??spored mene sovrsen/a ne postoi. a sovrsenstvo e nekoj sto ke go napravis da bide za tebe.

тек сеа мислиш дека совршенство не постои....а си го барала...
е дур едните од вас (претежно убавите, незнам зошто ама така е) го барате совршенството, другите ви ѓи ќаруваат оние со “маните“....после барате некој за сериозна ама немааа....

ahahaah dobro taka e bedotija licnost sum , ajde sega odgovori sto mislis na temata a ne za mene poso ne te prasav toa :)

По кој пат и јас незнам тоа за жал(среќа) не постои. Постои само совршено прекривање на нашата несовршеност што е реткост.

нема совршенство помеѓу луѓето. има само блиску до поимот совршенство. :jaj:

шо отварате вакви теми кога на сите ви е јасно дека совршенство не постои :tapp:

Барај го совршениот,ќе останеш стара дама али тоа нема везе важно ќе бидеш Ха-Це!

Ние самите не сме совршени личности. Уште поглупо е да бараш друг да е совршен.
Додека ти го бараш Mr. Perfect, солидните момци ќе ги земат другите цури.
На крај ќе бараш помош на кајгана како да си најдеш дечко :pipa:
Љубовта бара жртва на некој начин, да го сакаш оној покрај тебе со сите мани и недостатоци. Ама и тој да те сака тебе со твоите мани.

Совршеноста е субјективна.
Некој што за мене е совршен, за тебе може да биде одвратен.
Нема универзална совршеност.

eden nastan od pred nekoe vreme mi dade idea da ja otvoram ovaa tema>znaci do pred nekoj den postojano naogjav mani i vikav ovoj ne e ubav ovoj ne e visok ovoj ne e bogat ovoj nema fakultet ovoj ne e od mojot grad ovoj e pomal isl. a karakterno se super. pa se zamisliv postoi li sovrsetnstvo treba li da se bara? postojat li eden princ ili povekje princovi? koe e poblisku do vas ??spored mene sovrsen/a ne postoi. a sovrsenstvo e nekoj sto ke go napravis da bide za tebe.

И сето ова да го има(од блондираното), пак нема да е совршен, од проста причина совршенство не постои.
Еден ќе е убав ама факлутет нема да има, другиот ќе ''грд''(секој е убав на свој начин:toe:) ама пак факлутет да ти имал, третиот богат ама на пример дрогираш(или пак факлутет има ама со врски го завршил:icon_mrgr),четвртиот висок ама кус со мозокот,петиот сиромав ама фин и тн.

Девојко, ако бараш некој според овие критериуми, никогаш никој нема да најдеш. Совршенство ќе постигнеш само ако ги прифатиш маните и недостатоците на партнерот. И многу ме нервираат вакви мислења:

- не е убав - секој е убав на свој начин
- не е висок - ти во него се заљубуваш или во висината?
- не е богат - ќе се мажиш за него па битно ти е колку има во банка?
- нема факултет - или се заљубуваш во дипломата?
- не е од твојот град - каква врска има ова?
- помал е - и што ако е?

Најди некој што стварно ќе го сакаш и што ќе ти ја возвраќа љубовта, зошто ако бараш некој кој е убав и богат и паметен и те сака, никогаш нема ништо да најдеш. Прифати го онаков каков што е, затоа што за разлика од оние кои навидум ти изгледаат совршени, тој некој би те сакал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom