Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е реков ја своето, ќе вадиме сега клипчиња на кој знае какви авта од јутуб. Сеедно.

Ти вака друже имаш загледано на пасати и мерцедеси од тие години...види кај браниците, кај крилата, долу на вратите...што фајде дека е поцинковано...слој од 0,1 милиметар тие цинкот, едно камче го гребе...друго се е прашање на квалитет на лим, некој лим и со изгребан цинк не скапува толку лесно, некој за една година дупка се отвора тука од рѓа.

друже. тераш само анти опел агенда тука беспотреба. Ја имам опел и сеа нема да лажам луѓе, а и не би ни ја купил ако не беше со 0 рѓа.

Не знам дали тераш агенда али си пристрасен у муабетиве, Mercedes и VW беа последни да воведат поцинкован лим и тоа мислам дека го направија 2005, 06. Додека Ауди и Опел многу пред нив имаат поцинкован лим, посебно Ауди. Ја ти гарантирам дека која и да сакаш Астра Х од 2005 годиште земи и донеси, ниедна сакапана нема да најдеш освен ако не е ударана, китирана и слично.
Помалку терај со пристрасни муабети затоа што работам со коли и колку Мазди имам видено скапани, толку ни Мерцедеси немам видено, без разлика на муабетот, или биди реален и кажуј како е, или не, твое е ама не се фаќај за Пасати и Мерцедеси од години во кои НЕМААТ ПОЦИНКОВАН ЛИМ.

Кога веќе ќе збориме за источен маркет, само Хонда и Тојота, ништо друго осим ако не сака да си има главоболки и тоа е тоа. Знам дека се ложите на источен пазар марки и дека се поевтини да се земат ама осим ако не се горе споменативе марки, никад, ни на душман не би му препорачал да зима Хјундаи, Мазда, Киа и слични, можда Хјуандаи ама дефинитивно зависи од модел/годиште, мотор.
Што мислиш за Нисан и Сузуки, а може и за Субару, гледам ги немаш спомнато.

Што мислиш за Нисан и Сузуки, а може и за Субару, гледам ги немаш спомнато.
Немам искуство со нив. Субару па ич затоа не ги ни спомнав.
Имам свртено две три Свифтчиња и се само апгрејдирана верзија на Тико, ништо посебно али добар бензин мотор имаат.

Ова лево е мојата ,,скапана Алфа,, а ова десно е безценето неговото Величество Мерцедес...:cool:

20210921_154005.jpg

Здраво....ме интересира мислење и искуства за тојота урбан крузер 1.4 дизел 4х4 .... Како се покажани кај нас ....со околу 170000км 2011год

Ова лево е мојата ,,скапана Алфа,, а ова десно е безценето неговото Величество Мерцедес...:cool:

Прегледај го приврзокот 316597

Алфите имаат најздрав лим, јас немам видено скапана 147-ка...дури и кај многу батал газди кој воопшто не ги одржаваат колите.
Автоматски споено мислење:

Здраво....ме интересира мислење и искуства за тојота урбан крузер 1.4 дизел 4х4 .... Како се покажани кај нас ....со околу 170000км 2011год

Многу мал мотор за релативно тешко возило па и уште 4х4. Поголем дизел мотор би бил посолиден избор.

Сум возел ама обична без 4 х 4. Многу солидна кола, но сепак плус два дифернцијала на така мал мотор е премногу. Трома ќе биди колата ако ти е за отворен пат

Изгледа и оваа Опел Астра Ј (2011) нема поцинкован лим, и баш ја удриле и тоа долу на вратата одвнатре, затоа вака рѓосала, ама астрите Х немале рѓа, смешки :pos:

Зависи каде е произведена колата во која фабрика.
Астра Ј е со полу поцинкована шасија (без таванот). Астра Х е целосно поцинкована.

Е сега зависи и за кој пазар е правена и во која фабрика. Ако е во полска или русија склопена астрава може да се појави ова. Мојата е склопена во Англија и нема никаде р'га. Иначе астра Ј во белиот свет :) има 12 години гаранција дека нема да се појави р'ѓа.

Хинт: на бројот на шасијата има една буква која кажува во која фабрика е склопена. Гуглај на нет, ќе најдеш ;)
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 316597
Тој мерцедес нема поцинкована шасија, исто и опелите од 1991 до 2000 година.

Опел си ја плати цената за таа глупост додека на мерцедес му помина све преку прсти со јак маркетинг.

Последно уредено:
Sto moze da bide, odvreme navreme pri voznja na otvoren pat od auspuhot mi izleguva dosta cad koe trae minuta dve i se smiruva posle.Inaku se raboti za Toyota Auris 2007.

Sto moze da bide, odvreme navreme pri voznja na otvoren pat od auspuhot mi izleguva dosta cad koe trae minuta dve i se smiruva posle.Inaku se raboti za Toyota Auris 2007.
На другар мој вака на Мазда му испадна дека е турбото, но тоа било со фабричка мана, и му го сменија за безпари. иначе све можи да биди

Ама неговиот Тојота е бензинец , инаку можно е егр вентил на бензинска варијанта е нешто заебано

Sent from my SM-N986U using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom