Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
А дали можат овие да се купат некаде кај нас?

Да, за клипен мотор прашував.
Иначе каква примена имаат тие парни мотори, Sajsiga?

Невервам дека ги има да се купат кај нас. Колку што знам моделариве од надвор ги земаат, најчесто од грција.

1) Менувачот ми е ептен лабав. Толку е лабав што не можам да разликувам 1ва од 3та, и 2ра од 4та. Може да се затегне некако? Возев Тико, се привикнав на тој менувач, сега возам Застава 128, и ми е пеколно тешко да манипулирам со менувачот.

2) Отприлика од колку до колку се движат цените на паркинг сензорите, каде се продаваат, и дали треба да одам некаде посебно за да ми ги инсталираат, или можам сам да го направам тоа? Се работи за Голф 4, инаку.

за сензорите....
за каде да најдеш еве линк уште еден линк и уште еден линк

за начин на местење... некој поискусен :)

NE go mesti sam odnesi veruvaj vredi za parite a lesno e da utnes da ne bide dobro namesten.
Za shalterot kupin nova racka odnosno cel shalter montiraj stegni se ubavo, so tek na vreme dole toa plastikata se jade i dobiva lufta

1) Менувачот ми е ептен лабав. Толку е лабав што не можам да разликувам 1ва од 3та, и 2ра од 4та. Може да се затегне некако? Возев Тико, се привикнав на тој менувач, сега возам Застава 128, и ми е пеколно тешко да манипулирам со менувачот.
.

Долу кај шалтерот има еден држач да речам. Имаат тенка гума и многу краток и мал осигурач. Стави подебела гума и шајка има да шалтова како спортско количе. Имам 128 сеа ми е средено.

Имам Форд Фиеста бела но браници, лајсни, кваки и ретровизори не се во боја со каросерија. Дали е паметно да одам на лимар да ми ги исфарбаат бели и колку ќе ми земат за тоа? Многу поубава ќе биде така колата.

Имам Форд Фиеста бела но браници, лајсни, кваки и ретровизори не се во боја со каросерија. Дали е паметно да одам на лимар да ми ги исфарбаат бели и колку ќе ми земат за тоа? Многу поубава ќе биде така колата.

Можеш само обавезно пластик прајмер, шприц кит и тие ствари пред да се шприцне бојата ... за да не се излупи за брзо време

Можеш само обавезно пластик прајмер, шприц кит и тие ствари пред да се шприцне бојата ... за да не се излупи за брзо време
А колку ќе ме фати од прилика таквиот луксуз? :) Ќе префрли 100 евра?

А колку ќе ме фати од прилика таквиот луксуз? :) Ќе префрли 100 евра?

Е тоа незнам ... порано зборев со другарчето он е мајстор и ми кажа мора да има тие прајмери прво за да не се испука и излупи бојата, правевме математики мислам дека околу 2000 ден излегуваше за цели браници, за лајсни мали се не е проблем, кваки не би ти препорачал за фарбаш според мене

значи околу 50-тина евра и више сигурно ќе те фати

Од кои причини се врши промена на регистрација на кола ? (нови таблички, друг број)
И дали во сообраќајна е логички од надвор да ти ја пишува новата, а од внатре старата бројка на таблици ?

и уште нешто... мора да се измери количество антифриз или може да се додаде онака од тепка ?
за форд мајстор во скопје некој да препорача ?

зошто во мкд не се полага на автоматски менувач?
оти нема и таква можност?

зошто во мкд не се полага на автоматски менувач?
оти нема и таква можност?

Што “вештина“ ти треба за тоа? Ако научиш на мануелен мењач, ќе знаеш и на тоа лајното.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom