Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
така само..локал мајстори, ама со препорака... овластените сервизи ДЕРАТ со цени... за ова што го наброја, во пежо сервиз не ти гине 100-че за работна рака... или ај да речеме дека се ставиле на диета па цената ке им биде 4.000 денари... а на локал мајстор ке иде 1000 максимум... до душа зависи од кола до кола за ребрастиот... цената за мењање на ребраст каиш иде од 500 до 1500... на пикапот мој му е 1200 затоа што уствари има 2 ребрасти и скоро трипати повеќе одколку да речеме на застава... додека стигнеш до ребрастиот, има да се окозиш... ја не плаќам нормално, ама дошле со фиести дизели и толку се наплаќа за тоа... има околу 3 саати заебанција минимум за да се сменат, и тоа ако сите штрафови пуштат, а ако се закочени неколку си го обрал бостанот цел ден...

Имам Seat Ibiza 1995 и стандард имам вакви фарови, оние старите со црти по пластиката

images

Е сега, земав Xenon цел сет, и не ги личи во вакви фарови, па барам некои “чисти“ фарови т.е. напред пластиката да е само проѕирна, како стакло, да нема вакви рецки како на сликава.
Барам некои да не се скапи (не Angel Eyes)

Веројатно ме свативте што сакам да кажам...
Има некој некоја препорака?

zdravo!!! Ako nekoj znae da mi kaze kako moze da go smenam radioto vo kola jas probav no ne se fajka dzekot sto treba da se povrzi so radioto mi treba pomossss!!! TOA RADIO STO MI E STAVENO E (SONY) A TOA STO TREBA DA GO STAVAM E (PIONEER)

dali ima ISO konektor kolata za koja kola stanuva zbor? sekoja marka na radio si ima svoj konektor ama obicno koga ke kupis novo radio davaat konektor(adapter) na primer kaj pioneer toa e pioneer od ednata strana od drugata ISO

zdravo!!! Ako nekoj znae da mi kaze kako moze da go smenam radioto vo kola jas probav no ne se fajka dzekot sto treba da se povrzi so radioto mi treba pomossss!!! TOA RADIO STO MI E STAVENO E (SONY) A TOA STO TREBA DA GO STAVAM E (PIONEER)

евроџек ке си земеш за поновите типови плеерчиња мора да се фати , види по некоа продавница за аудио/видео опрема до 200/300 ден треба да е или отиди у дог секјурити ке ти го наместат за ефтино профи се момците :)

Сеат Толедо 1.9Д

Ме интересира карактеристики најчести дефекти, потрошувачка на гориво дали е евтина за оджуванје и дали има резервни делови во МК?

заборави да напишеш која година е, а и подобро ќе беше кога прашањево би го поставил во соодветната тема.

Да не знае некој колку ќе ме чини да ми монтираат XENON светла? Ги имам цел сет (значи не само сијалички).

На Seat Ibiza 1995

car_HID_Xenon_Kit_H7_hid_hid_kit.jpg

Ме интересира карактеристики најчести дефекти, потрошувачка на гориво дали е евтина за оджуванје и дали има резервни делови во МК?

значи: seat toledo, 1.9d, `97 година. бензинец или дизел? доста важно прашање, за да се најде потрошувачката.
претпоставувам дека е дизелаш. :)

одговор: најчести дефекти зависно по какви патишта ја возиш, ако си ја возиш домакински, поефтино ќе те фати одржувањето. потрошувачката на гориво е околу 7-8 комбинирано. резервни делови има.

7-8 за 1.9D ? Тоа е многу бе. Треба да имаше ептен тешка нога за 1.9 мотор со толкава потрошувачка или нешто не во ред.

Реално 1.9 моторите трошат од 6-6,5 литри (нормално возење). Ако притискаш ќе кренат 7-7,5 преку сила (силни стартови и сл.)

Ако троши 7-8 по 60 денари 450 денари не ти бегаат во просек. 450/30 = 15 литри плин. 14 нека бидат еве. 2000 бензинец ќе зеам. Нема споредба за одржување со дизел.

^^ да, старо е над 10 години, сигурно е извозено повеќе, па затоа ваква проденка давам. За поновите се согласувам со тоа што го напиша 6-7/100

**станува збор за комбинирана потрошувачка сепак.

Да не знае некој колку ќе ме чини да ми монтираат XENON светла? Ги имам цел сет (значи не само сијалички).

На Seat Ibiza 1995

car_HID_Xenon_Kit_H7_hid_hid_kit.jpg
u dog security mislam deka e 20evra mestenje. nemozes li sam da gi namestis? ova na slikava e H7 seatot H7 sijalica nosi?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom