- Член од
- 25 февруари 2018
- Мислења
- 104
- Поени од реакции
- 26
Може да е држач на мотор или замаец...Во последно време колата почна да тресе повеќе кога работе во место.Некој да имал слични искуства пред да ја носам на мајстор?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може да е држач на мотор или замаец...Во последно време колата почна да тресе повеќе кога работе во место.Некој да имал слични искуства пред да ја носам на мајстор?
Во последно време колата почна да тресе повеќе кога работе во место.Некој да имал слични искуства пред да ја носам на мајстор?
Незнам другар некако за околу 5ооо€ ептен ми влезе во око 159ката а спрема неа сите други ми се мики маус у споредба со дизајн ако не и у перформанс али јбг ако е тоа забранетото овошје во цела градина![]()
Да да тоа е,баш таков сличен звук ваде.Ако е пежото 306, може да е десниот држач на моторот, особено ако вади и звуци како грготење.
Лани ставиви акумулатор Black Horse 75ка на колата (голф 3 дизел), а веќе ми прави проблем кога е ладно, едвај верглаше колата, 2-3 пати пробав и се испразни.
Прв пат пред 1 недела ми направи така, втор пат денес..
Да го ставам на полнач дали мора да го одвртам тие капачињата, и дали ке ми прават проблем со гаранцијата ако го полнам сам? (не знам ни колку прознаваат и вака)
Ако не го полни алтернаторот неамше да ми прави и кога беше потопло?Мора да го решиш проблемот околу полначот за акумулаторот алтернаторот да смениш четкици туку најубаво оди кај авто електричар и тој ќе го испитува за причинителот , инаку сум имал блек хорс акумулатор и никогаш веќе бидејќи квалитетот не е баш ни на солидно ниво си требал МонБат да земеш
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Ако не го полни алтернаторот неамше да ми прави и кога беше потопло?
До сега сум немал проблем, на првиот студ јави.
Исто и приметив дека и минатито пат и денес ја немав возено колата тие дена, тогаш ми направи проблем...
За Exide размислував јас ако ен може со овај да средам...
Како ти е среќата, јас блек хорс на бензинец 7 години го имав, варта пак за 2 пушти душа.Мора да го решиш проблемот околу полначот за акумулаторот алтернаторот да смениш четкици туку најубаво оди кај авто електричар и тој ќе го испитува за причинителот , инаку сум имал блек хорс акумулатор и никогаш веќе бидејќи квалитетот не е баш ни на солидно ниво си требал МонБат да земеш патем најубаво оди и кажи им дека акумулаторот не држи преку ноќ и имаш гаранција и смени го друг и потоа реши го тој проблем што ти троши струја и не го полни акумулаторот кога работи моторот
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Да да тоа е,баш таков сличен звук ваде.
Не се забагира, се рестартира така да кажеме системот после промена на акумулаторот и не функционира она автоматското кревање и спуштање со еден клик туку треба да го држиш копчето. Решение е повторно да се програмира кревањето/спуштањето, тоа се правеше некако даваш контакт, па го креваш до крај, па уште еднаш кратко стиснуваш итн... али појма немам искрено точно како се правеше, на мојата кога правев видов негде на интернет. Ако овде некој не знае, прогуглај, ќе најдеш сигурно. Или ако имаш упатство од колата, во него сигурно пишува како се прави.Отако имав проблем со акумулаторот и ставив нов, нешто ми забагира електрониката на стаклата, не се отвараат со клик, па морам да го држам копчето.
Држачот е, 90%. Види на крената рачна, со отворена хауба пробај да тргнеш напред и назад, ако мрда моторот ептен држачот е сигурно. Не е скап ама за да се смени треба дигалка под моторот да се стави да го крепи кога држачот ќе се менува.
тоа се прави со мењачот во брзина и на изгаснат мотор. отвораш хауба и ја затуркуваш колата напред назад и гледаш дали и која страна на моторот се померува. таму е оштетен држачот.
ако го правиш ова со запален мотор и седнат зад воланот....неможиш добро да видиш што се случува кај моторот