Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Прашај во амсм имаат дежурна скужба 24/7

Прашај во амсм имаат дежурна скужба 24/7

Nemaat 24/7 za vakvi prasanja, tuku za pomos na pat :D a i povekje ke me kosta telefonskiot povik otkolku polisata :D. Malku mi e cudno od tolku vozaci na temava nikoj da ne znae dali nosat original ili kopija u kola, i dali baraat original ili kopija. Kaj mene tuka mozam i na telefon da im pokazam polisa,ili kopija poso u princip neame original poso ne ni prakjaat, ali pojma neam dolu u Mk kako e :D.
U sekoj slucaj fala na pomosta.

Nemaat 24/7 za vakvi prasanja, tuku za pomos na pat :D a i povekje ke me kosta telefonskiot povik otkolku polisata :D. Malku mi e cudno od tolku vozaci na temava nikoj da ne znae dali nosat original ili kopija u kola, i dali baraat original ili kopija. Kaj mene tuka mozam i na telefon da im pokazam polisa,ili kopija poso u princip neame original poso ne ni prakjaat, ali pojma neam dolu u Mk kako e :D.
U sekoj slucaj fala na pomosta.
7 години возам и никој никогаш не ми побарал да му покажам осигурителна полиса. Вајда никој не знае, затоа не доби одговор :)

Dali rebrest kais se menuva na 50-60 iladi ili posle 5 godini pominati , eve veke ima pominato 48000 ili 4 god

Dali rebrest kais se menuva na 50-60 iladi ili posle 5 godini pominati , eve veke ima pominato 48000 ili 4 god
менувај....се крши све во моторот ако се скини каишот. плус е стоен во продавница некој месец или година, и тоа плус го исушува каишот

Некој да има ваков сет за Mitsubishi Lancer >2008 за продавање? Немора да е целосен.

слика: https://drive.google.com/open?id=1K7gPeuT0iDCLbJL_q0s4_IUXc1RbCwca
open

Mislenje za opel vectra b 2.0 benzinec i opel tigra 1.6 benzinec? Vredat ili da baram dizel.....

За вектрата не знам, а тиграта тешко дека некоја ќе најдеш зачувана. Прво, доста стар модел е второ скоро сите се осакатени со сељо тјунинг зафати од типот 10 000 келвини ксенон кој свети накај месечина нагоре, глупи спојлери и браници, лед траки и сл. Да не зборам дека се возени доста бесно и слабо одржувани оти обично таков тип на луѓе ги возат.

Лично мене и на изглед не ми се допаѓаат и никогаш само ради тоа не би купил тигра, макар да прашање на вкус е тоа.

Последно уредено:
За вектрата не знам, а тиграта тешко дека некоја ќе најдеш зачувана. Прво, доста стар модел е второ скоро сите се осакатени со сељо тјунинг зафати од типот 10 000 келвини ксенон кој свети накај месечина нагоре, глупи спојлери и браници, лед траки и сл. Да не зборам дека се возени доста бесно и слабо одржувани оти обично таков тип на луѓе ги возат.

Л:pos:ично мене и на изглед не ми се допаѓаат и никогаш само ради тоа не би купил тигра, макар да прашање на вкус е тоа.
Vo pravosi za tigra. Site so gi vidov site se so spojler, spustani so bandasi i so e naj tragicno stavat JDM lepenki na opel :pos:
Definotvo ostanva vectra da baram.

Во мкд ниеден полицаец НИКАДЕ нема да ти направи проблем, нормално во сообраќајна ќе ти стои атест и тоа е тоа.

Предните ми се скоро колку и задните затемнати па никому ништо. Ниту на граница не ми направиле проблем, само за странство не знам... меч со две острици е.

Мака ќе имаш ноќе при врнежи од дожд... јбг ќе си пазиш повеќе во такви услови на вожња.
Фала ви на сите за одговорите.
Не возам многу ноќе. Прочитав по други форуми демек на мој ризик е за предните... Законот важи за мене или за некој друг со постара кола, а за некој со кола од 30к еура неважи, вчера видов еден дечко со Ауди имаше ќумур црни фолии ама полицијата се правеше како мавната по глава.
И ако ги видам со палката, ќе си ги спуштам предните, па и нема да ми опнат казна баш мене, а и неам пари за фрлање или пак ги берам на дрво... :P :)

Последно уредено:
Не возам многу ноќе. Прочитав по други форуми демек на мој ризик е за предните... Законот важи за мене или за некој друг со постара кола, а за некој со кола од 30к еура неважи, вчера видов еден дечко со Ауди имаше ќумур црни фолии ама полицијата се правеше како мавната по глава.
И ако ги видам со палката, ќе си ги спуштам предните, па и нема да ми опнат казна баш мене, а и неам пари за фрлање или пак ги берам на дрво... :P :)

никој нема пари за фрлање во мкд. немој самиот да си прајш малери и инкери :D размислувај позитивно.

полиција ме има застанувано во неколку наврати, рутински контроли повеќето... секогаш беше проверена сообраќајна дозвола. таму стои атест и не ми направле проблем.

а напред се затемнати скоро колку и назад, црно па се не види :D :D :D :D :D

зависи на кое гомно ќе налеташ, но немој да се грижиш, а за твое добро ако си возач почетник не претервај со затемнување напред пошто навистина ќе ти е отежнато при возење кога врни дожд.

за паркирање ноќе и слично лесно ќе се снајдиш ;)

Друже па нормално нови не застануваат, и онака ако им пишат казна, нема да им помине а може и уште да соберат “негативни поени“ зошто малтретирале некој шо не требало да го малтретираат. Тоа е, сепак во Македонија живееме.

Инаку како сакаш ама се живее и без фолии напред. Земи поарно тоа наполни резерваро провози се некаде него да полниш буџет со казни.

Koga sme kaj zatemneti stakla dali istovo vazi i za stranski vozila? Ja imam zatemneti zadni i predni ali prednite se samo malku. Nemam nikakov atest bidejki tuka ne ni baraat. Dali ke mi pravat problem?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom