Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Grandeto e malku poskapo....gledav na Pazar 3....dosta se skapi. Ipsilonot e Punto so desetina cm skratena šasija....drugo sve e isto
Granicata e stavena na 3500 stegnati evrei
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=2850439
Не го знам човекот, не ја знам колата и не му правам реклама, ама со ценкање може да ти намали..
Ептен се симпатични количиња, плус 1.3 дизелче..
Еве една група што ќе проба да те разубеди и насмееБарам кандидати што ќе ме разубедат да не купувам Алфа 147
Имам кола, немам толку потреба(постара и помала)....но сепак некако сум решил да земам Алфа. ј..га, првата детска љубов не се заборава![]()
Барам кандидати што ќе ме разубедат да не купувам Алфа 147
Имам кола, немам толку потреба(постара и помала)....но сепак некако сум решил да земам Алфа. ј..га, првата детска љубов не се заборава![]()
Ја ќе те убедувам. Не се мисли,супер е.
Ја имам 120 ка дизел,ама мислам дека згрешив што не земав 150.Единствено малце поскапа регистрација..
ламја е
Од сите глупости што се изначитав пред да купам,едино што беше точно е дека се потрошачи.Друго си нема врска,али ако земеш канта,ќе си имаш работа..Барај добар примерок и гајле немај.
Грешно сфаќаш. Не ти да едуцираш туку ти да се едуцираш многу глупости трескаш, турбото не работело така се штедело на гориво на 70км/h само лаик може да каже нешто вакво. Па уште и совети дели човекот тука.![]()
Ako ima višok na ulje samiot motor ke go isfrli. Probaj orvo meri go nivoto so šipkata...a ako e dobro smeni go senzorot.Ај да прашам и јас нешто ако може.имам пежо 307 цц од 2004 та бензин плин.па сакам да прашам што е за улјето во моторот што го покажува на таблата.кога колата ја палам си е на нула уллјето.како колата загрева тоа треба да застане на средина на 100.а тоа кажува дека оди уште две полинја.ако крене уште едно или две беше ке одожи на максимум на 150.порано ми одеше до 100.дали е ојден сензорот за улје па покажува лажно?кога возам ни мириса колата ни ништо и си влече убаво само намерно не ја стискам многу викам да не напраам белја.мајсторите незнаат што е.чаре?
i so smeneto ulje taka pravi.jas se sumnjam na senzorot nestoTurboto sekogaš raboti...no na poniski vrtezi poradi eksponencijalbata karakteristika motorot e poslab
Ako na nekoja kola i fali snaga na niski vrtezi...prvo neka go proveri EGR ventilot. Toj e zadolzen da pravi povrat na izduvnite gasovi na niski vrtezi...a so toa i zgolemuvanjeto na vrtežniot moment
Ako ima višok na ulje samiot motor ke go isfrli. Probaj orvo meri go nivoto so šipkata...a ako e dobro smeni go senzorot.
Problem e mal pritisok na uljeto...a ne povisok
Mora na kanal....najverovatno dihton na karter ili polumesecite na radilica( gumeni se ili eventualno semering)Колата кога ја зњдов не капеше масло, откако и менавме филтри ова она почна да капит, ја вративме на мајстор рече дека било од ремонтот тоа што останало настрана(!?).
Од тогаш има 3 недели и возена е можеби 10 километри, повеќе седи во гража, денеска ја извадив и видов дека капи по малце, само неможам да видам од каде е, ме интересира дали би можеле да погодите што има сјебано мајсторот.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Нaјмaлку 50 рaбoти мoже дa бидaт,нa кoпјутер нa дијaгнoстикa нoси дa јa прикључaт првичнo.Имам рено меган 1,5 dci ко ќе кренам 80-90 на угорници ми светнува check injection, застанвам ја гасам колата палам нема ништо, некој со сличен проблем да имал искуство?
Ја однесов, најдоја неколку грешки ми рекоја ништо страшно направив и сервис сменав филтри масло каиши и се, вчера ја зедов колата од сервис денес ја пробав пак истото го јавува.Нaјмaлку 50 рaбoти мoже дa бидaт,нa кoпјутер нa дијaгнoстикa нoси дa јa прикључaт првичнo.