Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Na tehnicki mi kazaa deka e se koska ama ima nesto so ne e ok

На технички ги боли кур, тоа јас да ти кажам.
Мене ми беше дупнато ладњачето за масло, ако се пикнеш под канал, нема ТЕОРИЈА да излезеш од него а да не се намачкаш со масло ако незнаеш каде е. Колата моја на канал, капка масло, тој техничарот дојде чучкаше со една цевка, вика се е во ред вози, а масло што капе тоа во ред е се..:pos:
Го поправив тоа, сеа не капе, ама не им верувај на тие таму. Не се стручни механичари, туку техничари.

Jas najmnogu sumljam vo amortizerite. Ali pak ke gi proveram i tie so mi kaza. Znaes na nekoja vdlabnatina na pat ne e ic stabilna. Gazot i zashetuva malce i od prednata strana isto. Malku kako lotka hahaha[DOUBLEPOST=1519074071][/DOUBLEPOST]Fala ti za mislenjeto

Imam opel signum1.9cdti.pri vozenje 120 140 osekjam kako kolata malku da mi nishka levo desno. Kako da pliva samo shasijata a kolata si odi pravo. I na dupki e mnogu kruta. Kako kamen. Od sto moze da e taka

А дали кога после 120/130 км/ч и кога кочиш полека бега ли лево-десно?

Sent from my iPad using Tapatalk

Ne bre ne mrda. Samo osekjam i malku volanot mi vlece na levo ako go pustam slobodno[DOUBLEPOST=1519075794][/DOUBLEPOST]Mislam koga vozam[DOUBLEPOST=1519075923][/DOUBLEPOST]Ja zemav pred 6medeci. 150ks1.9cdti. Odi kako oluja . Ne trosi ulje.motorot e staklo. Od zena e zemena. Samo toa me nervira malce

Ne bre ne mrda. Samo osekjam i malku volanot mi vlece na levo ako go pustam slobodno[DOUBLEPOST=1519075794][/DOUBLEPOST]Mislam koga vozam[DOUBLEPOST=1519075923][/DOUBLEPOST]Ja zemav pred 6medeci. 150ks1.9cdti. Odi kako oluja . Ne trosi ulje.motorot e staklo. Od zena e zemena. Samo toa me nervira malce

Најпрвин безболно, балансирај ги уште еднаш предните тркала кај вулканизер (ако си балансирал)и ако може и задните тркала и пак пробај уште еднаш дали ќе прави. Си наведил дека кога налеташ дупка и осеќаш покрута е тогаш јас мислам дека е до ,,вилјушката” држачот или јаболчиците на таа тркало што оди налево

Mozno e .ke ja nosam na nekoj podobar mehanicar. Neka gi vidi ubavo.i ke mu ja dadam da ja izvozi. Taka e najubavo. Ovie na tehnicki velat koska e ama izgleda tolku razbiraat.
Fala ti za mislenje

Mozno e .ke ja nosam na nekoj podobar mehanicar. Neka gi vidi ubavo.i ke mu ja dadam da ja izvozi. Taka e najubavo. Ovie na tehnicki velat koska e ama izgleda tolku razbiraat.
Fala ti za mislenje

И предницата дали е добро штелуван и тоа да се провери

Мислења и искуства со Сеат Ибица 1.9 СДИ и 1.9 ТДИ, 2005 одржување ова она
Ке земам Ибица само незнам каква
Друже мој совет ти е да земеш бензинец и да го возиш на плин. Земи некоја што градска би трошела од 8-9л градска и немаш гајле во зависност колку ја возиш просек согурно не даваш над 1500денари ти гарантирам.Јас за месец и една недела возам 400км( в град) со фиат пунто 1(1.1 55k) за 850-900денари.
A да бев дизел сигурно 3000ка не ми бега....[DOUBLEPOST=1519112151][/DOUBLEPOST]
е тоа кај нас се гледа да се купи кола со што помалку делови за помалку шанси да има нешто да се расипе
најдобро купите некоја од 80тите ни турбо ни абс ни компјутери ни разни глупости
а уште подобро купите бензинец на плин уште помалку делови за сервис

земи 1.9сди и вози си ја само низ град оти на автопат со такво автомобилче ни камион нема да може да престигнеш
Не се сложувам до тебе во делот со кола од 80тите и без абс да е катастрофа..а иначе да е бенз со плин и без турбина да...

Последно уредено:
Кај пежо 407 2.0 од 2005 г. дисплејот заебава и се затемнува нешто како на сликава:
maxresdefault.jpg
Сакам да прашам дали може ова да се поправи или мора да се менува? И дали би можело да се стави нпр. ова:
b24336e07aeb4d7196217ac92077c8ee
Ваква е моменталната ситуација. На интернет најдов некои имаат ставано и таблети во тој сектор (над радиото).
Picture005-12.jpg
Имал некој искуство со ова?

Види да не треба центрирање. Мојата не ја имав центрирно и така ми влечеше налево кога возев на автопат.

Кај пежо 407 2.0 од 2005 г. дисплејот заебава и се затемнува нешто како на сликава:
maxresdefault.jpg
Сакам да прашам дали може ова да се поправи или мора да се менува? И дали би можело да се стави нпр. ова:
b24336e07aeb4d7196217ac92077c8ee
Ваква е моменталната ситуација. На интернет најдов некои имаат ставано и таблети во тој сектор (над радиото).
Picture005-12.jpg
Имал некој искуство со ова?
Се менува дисплејот ... не ми текнува точна цена ама околу 5000 мислам беше

Со екран ти е најдобро ама ќе те чини околу 400 евра на тач со андроид ... види во дог секјурити

левиот прекидач за прозор не работи, треба да го лупнам малце за да можам отворам/затворам прозор...
цитроен ц4,
незнам дали е до прекидачот само да нарачам од алиекпрес? или мора на мајстор?

левиот прекидач за прозор не работи, треба да го лупнам малце за да можам отворам/затворам прозор...
цитроен ц4,
незнам дали е до прекидачот само да нарачам од алиекпрес? или мора на мајстор?

Отвори го тапацирот и прсни ги жиците со ВД-40.

Здраво. Купив комбе пред некое време киа беста 2.2 обичен дизел и забележав голема потрошувачка на гориво некаде 12-13. Мислам дека е премногу за комбето зошто не е големо. А и ваѓа црн чад кога ќе го туражирам или во возење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom