kako sto spomnav pogore kanalite gi proveriv dobro i se cisti, odolu nema dupnato a majstorite nesakat mnogu da se zamarat so ovaa problematika, na dozdot vcera nemase nikade mokro osven toa mesto kako na slikata pred nekoja strana si stoi konstanto ama ke odam pak do majstor da vidam sto ke rece.Изгледа најверојатно и двајцата делиме ист проблем. И јас на мојата Корса 1.2. бензинец (при секое заврнување) се соочувам со прокиснување во пределот на патосниците, но со разлика што кај мене проблемот е кај задното седиште од кај возачот. Причините за појава на ваков проблем (како што споменаа и колегите кајганџии погоре) може да бидат од различна природа, но најчесто, како што е во мојов случај, е токму поради прокиснувањето. Попрецизно кажано, тоа може да е заради запушување на „одводните канали“ каде што се собира и потоа испушта дождовната вода, со талози од прашина во комбинација со кал или со лисја. Но може да биде, исто така, и поради пробивање (одлепување) на дихтунзите каде што електрониката влегува во кабината на возилото, т.е. од левата страна на возачкото седиште. Во прилог на ова, повели линкови од потенцијални решенија за овој горлив проблем. Јас се уште го немам применето овој метод бидејќи немам време, но дефинитивно ќе го применам штом имам слободно време и секако сончеви денови.
The Corsa leak finally finished
Corsa Wet Footwell Fix - Project 1.8
inaku gledav videa eden ton na youtube ama koga neznaes sam zavisis od neintelektualni majstori.