Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа најверојатно и двајцата делиме ист проблем. И јас на мојата Корса 1.2. бензинец (при секое заврнување) се соочувам со прокиснување во пределот на патосниците, но со разлика што кај мене проблемот е кај задното седиште од кај возачот. Причините за појава на ваков проблем (како што споменаа и колегите кајганџии погоре) може да бидат од различна природа, но најчесто, како што е во мојов случај, е токму поради прокиснувањето. Попрецизно кажано, тоа може да е заради запушување на „одводните канали“ каде што се собира и потоа испушта дождовната вода, со талози од прашина во комбинација со кал или со лисја. Но може да биде, исто така, и поради пробивање (одлепување) на дихтунзите каде што електрониката влегува во кабината на возилото, т.е. од левата страна на возачкото седиште. Во прилог на ова, повели линкови од потенцијални решенија за овој горлив проблем. Јас се уште го немам применето овој метод бидејќи немам време, но дефинитивно ќе го применам штом имам слободно време и секако сончеви денови.;)
The Corsa leak finally finished
Corsa Wet Footwell Fix - Project 1.8
kako sto spomnav pogore kanalite gi proveriv dobro i se cisti, odolu nema dupnato a majstorite nesakat mnogu da se zamarat so ovaa problematika, na dozdot vcera nemase nikade mokro osven toa mesto kako na slikata pred nekoja strana si stoi konstanto ama ke odam pak do majstor da vidam sto ke rece.

inaku gledav videa eden ton na youtube ama koga neznaes sam zavisis od neintelektualni majstori.

kako sto spomnav pogore kanalite gi proveriv dobro i se cisti, odolu nema dupnato a majstorite nesakat mnogu da se zamarat so ovaa problematika, na dozdot vcera nemase nikade mokro osven toa mesto kako na slikata pred nekoja strana si stoi konstanto ama ke odam pak do majstor da vidam sto ke rece.

inaku gledav videa eden ton na youtube ama koga neznaes sam zavisis od neintelektualni majstori.
Штом сметате дека можете поголем проблем да направите со чепкањето под хаубата отколку да го откриете, па можеби и решите проблемот, тогаш добро е што не сте презеле никаква акција во тој поглед.;) Во секој случај паметно сте постапиле.(y) А што се однесува до мајсторите, на нив најверојатно не им се исплаќа да го решат проблемот или, пак, навистина не знаат да решаваат такви „кварови“. Не мора да значи дека сум во право, но тоа што константно Ви се појавува прокиснување на едно исто место и покрај се сметам дека тој проблем Ви доаѓа од кај електрониката, бидејќи од таму, па преку левата страна на педалата се слева до доле - кај нозете водата. Како што кажав и претходно... во мојот случај тој проблем е решлив - и тоа со црн или бел силикон кој треба да се аплицира на распуканиот дихтунг или леплива смеса (ако е нанесена). А дали во меѓувреме ја перевте во некоја автоперална? Ако не, тогаш исперете ја или дома малку пообилно испрскајте го ветробранското стакло со вода од црево и оставете да се слее водата преку хаубата и оставете да отстои така одредено време и на крај проверете пак под патосникот на возачкото седиште. Ако има вода тогаш би требало да имате идентичен проблем како со мојата корса. Ако, пак, не се појави поголемо прокиснување, тогаш може проблемот навистина да е од друга природа.

Mercedes C220 дизел 2008 нагоре позитивни/негативни работи? Имам слушнато дека Мерцедес до некоја од двеилјадитите години имале проблем со корозија.

Некој да не знај кај има половни делови или со ниска цена, за опел ?

Добар мајстор за предница на опел корса Ц?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Добар мајстор за предница на опел корса Ц?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Оди кај тој Ето карши Бриколаж кај Фершпед,како да ти објаснам подобро незнам..
Го фалат многу, мој другар оди кај него и задоволен е.
97,5% работи само со Опел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom