Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Добар мајстор за предница на опел корса Ц?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Кај крстосницата меѓу бриколаж и тинекс кај Ето само за опели баш кај семафорот

Sent from my iPad using Tapatalk

Вчера ја возев колата и мењачот ептен тешко ми убацуваше во 1ва, другите горе доле океј беа. После неколку минути возење се среди и идеше ко што треба. Сабајле влегов и скаменет мењачот, не мрда. Работеше во место некое време и се пушти во втора трета и четврта, рикверц и прва нејќе ни да слушне. Мислев во рака ќе ми остане од што пробував на сила. После 20тина минути работење во место едвај некако се пуштија и тие и успеав да ја извадам од паркинг. Со возење неколку минути пак се среди се.

Што може да е ова и како да го средам?

Колава е Ауди а4 97' бензинец.

Вчера ја возев колата и мењачот ептен тешко ми убацуваше во 1ва, другите горе доле океј беа. После неколку минути возење се среди и идеше ко што треба. Сабајле влегов и скаменет мењачот, не мрда. Работеше во место некое време и се пушти во втора трета и четврта, рикверц и прва нејќе ни да слушне. Мислев во рака ќе ми остане од што пробував на сила. После 20тина минути работење во место едвај некако се пуштија и тие и успеав да ја извадам од паркинг. Со возење неколку минути пак се среди се.

Што може да е ова и како да го средам?

Колава е Ауди а4 97' бензинец.

не пробувај на сила, однеси ја на мајстор да ја види

Здраво имам VW Passat 2003 2.5 TDI 4motion 131 kw автоматик. Возилото има поминато 160 000 км реална километража. Прашање, дали треба да сменам масло во мењачот?

Здраво имам VW Passat 2003 2.5 TDI 4motion 131 kw автоматик. Возилото има поминато 160 000 км реална километража. Прашање, дали треба да сменам масло во мењачот?

Треба на автоматик да се менува, не знам која беше километражата, ако не го смениш може да ти се зезне, тие автоматиците многу покомплицирани се од мануелен менувач.

Треба да се менува секој пат кога менуваш масло за моторот и филтри и тука вклучува и за автоматскиот менувач (ете затоа малкумина во МК не сакаат автоматски менувач поради трошоци не за друго)

Сигурно не 500 евра, макс 200. Или грешам?

youtube + aliexpress....

разгледај шо се има, како се мести, нарачај од кај кинезите, оди кај некој електричар да ти поврзи.
помини си поевтино.

Здраво ме интересира ваше мислење околу купување половна кола,
Буџет 3000-3500еу Марки WV,Seat,Opel, 2002-2005 год гледам,
Во план ми е дневно да поминувам околу 60км,бев за дизел но кога удрив математика ми излезе опција и за бензин,плин, но за плин не знам колко е добро за еден мотор, а сигурно е поефтино,и одржување на бензин мотор е поефтин од дизел,еден другар зеде Форд 2000 ја возеше 1 год и проблем сега со бош пумпа и еве ја седи 3 месеци на мајстор досега има дадено 500 еу и не се знае дали ке ја опраи, затоа плинот ми е во план,
Ве молам за мислење и искуство, Фала
Другар од лично искуство можам да ти кажам за Seat Ibiza 1.9 TDI (претпоставувам коментарот може да послужи и за бензинец), исклучително економично, брзо возило, лесно за управување, одличен изглед, едноставно уживам кога го возам. Можеби не е некоја класа возило, но јас сум презадоволен од перформансите на возилото. Доколку во иднина менувам возило, најверојатно повторно би избрал Seat :)

А што има толку вредно кај Тикото па да вградиш аларм ???

Доволно за да собере радио или GPS навигација да ги шитне за ситни пари. Или да извози некое кругче со евтиниот бензин (за второво не е потребен аларм, туку само обичен GPS следач со сим картица што е поевтин).

Доволно за да собере радио или GPS навигација да ги шитне за ситни пари. Или да извози некое кругче со евтиниот бензин (за второво не е потребен аларм, туку само обичен GPS следач со сим картица што е поевтин).

Извади го ГСП не ти треба доволно ти е смартфони да користиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom