Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Sakam da prasuvam dali vredi na Skoda Fabia 1.2 TSI da se vgradi plinski ured? Sum prasuval vo nekoi kompanii no e "malce" skapo od 900€ do 1200€ i plus treba da se ceka 3 meseci za uredot da stigne od Italija!

Sakam da prasuvam dali vredi na Skoda Fabia 1.2 TSI da se vgradi plinski ured? Sum prasuval vo nekoi kompanii no e "malce" skapo od 900€ do 1200€ i plus treba da se ceka 3 meseci za uredot da stigne od Italija!
Зависно од тоа колку возиш годишно,колку години мислиш возилото да те служи? Има некоја математика на исплатливост на плин.систем од 500е за година дена доколку возиш годишно околу 10000км.

Зависно од тоа колку возиш годишно,колку години мислиш возилото да те служи? Има некоја математика на исплатливост на плин.систем од 500е за година дена доколку возиш годишно околу 10000км.

So kolata godisno vozam okolu 10.000 do 12.000 km, no plinskiot ured za koja kola e poskap poradi TSI-to!

So kolata godisno vozam okolu 10.000 do 12.000 km, no plinskiot ured za koja kola e poskap poradi TSI-to!
TSI sastificiran injektor. plinot ke te kosta 1500 evra komplet i koga ke pali prvo pali na benzin pa odkako ke zagrej se prefrla na plin i ke ti trokira na niski vrtezi rpm. jas vozam skoda samo mojata e atmosverec nema turbina. so plinot ne samo sto ke platis kup pari i nema da e tolku efikasno. ke treba da se pravat mali izmeni vo vbrizguvanjeto na gorivo.
TSI FSI TFSI se motori na koj sto e zaebano da se stavi plin posebno na fsi. a i vo mkd ko ke dat da ti montirat salam :D

TSI sastificiran injektor. plinot ke te kosta 1500 evra komplet i koga ke pali prvo pali na benzin pa odkako ke zagrej se prefrla na plin i ke ti trokira na niski vrtezi rpm. jas vozam skoda samo mojata e atmosverec nema turbina. so plinot ne samo sto ke platis kup pari i nema da e tolku efikasno. ke treba da se pravat mali izmeni vo vbrizguvanjeto na gorivo.
TSI FSI TFSI se motori na koj sto e zaebano da se stavi plin posebno na fsi. a i vo mkd ko ke dat da ti montirat salam :D

Poradi toa sto sumnjav resiv da prasuvam. Vi blagodaram za informaciite.

а помеѓу мазда 6 2005 г., мазда 3 седан 2005 г., волво с40 2005г., и алфа 159 2007г.
Што е најдобар избор да се купи

вчера таман бев одлучен да го земам волвото сабајлето го купил некој, и сега не знам што

Слабо дадовте мислење што е поарно, меѓу мазда и волво, маздата е дизел, волвото беше бензин, има уште едно исто волво дизел, 1500 евра помрсно

вчера таман бев одлучен да го земам волвото сабајлето го купил некој, и сега не знам што

Слабо дадовте мислење што е поарно, меѓу мазда и волво, маздата е дизел, волвото беше бензин, има уште едно исто волво дизел, 1500 евра помрсно
volvo se znae :) od japonsko samo honda :)

Ако нема 'рѓа, Маздата е добар избор. Од друга страна и Волвото е добар избор - зависи повеќе во каква состојба се колите - бидејќи зборуваме за половни коли - отколку која марка е, Волво или Мазда.

Дали е изводливо да се прави чип тунинг (stage1) на 200.000 км? Некој со искуство и препорака?

Дали се плаќа додатно за мала табличка у предниот дел од колата

Дали е изводливо да се прави чип тунинг (stage1) на 200.000 км? Некој со искуство и препорака?
Спортски филтер и вадење на катализаторот (но ако мора на технички ќе го враќаш секоја година), можиш да правиш на било каков мотор. Добиваш најмалку 10-15 кс

Ако има турбо, се исплати чипување, а ако нема, чипувањето многу не помага, бидејќи најбитно за појачување на моторот е доведување на повеќе воздух во моторот

ako ti e kolata so turbina ke dobies povejke snaga posebno se osejka so 5tta brzina koa preticvas. do 30 ks nema zijan nad 30 ks strada turbina. 3000 denari kosta ako e otvoren sistem. ako e zatvoren sistem kosta 100 evra. za so kola se raboti? ako e obicen atmosverec nema da osetis nisto so cip. ako nemas nikakvi problemi so turbina,stavaj cip slobodno nema zijan ali do 30 ks. nad 30 ks strada turbina. nemoj da vadis katalizator i da isklucuvas maf senzor. samo stavi cip i teraj.[DOUBLEPOST=1499289861][/DOUBLEPOST]
Спортски филтер и вадење на катализаторот (но ако мора на технички ќе го враќаш секоја година), можиш да правиш на било каков мотор. Добиваш најмалку 10-15 кс

Ако има турбо, се исплати чипување, а ако нема, чипувањето многу не помага, бидејќи најбитно за појачување на моторот е доведување на повеќе воздух во моторот
kade mozi da se najdi vo mkd sportski filter? baram so se cefki komplet na ali expres se plajka povejke siping nego so kosta filterot :)

Obično se vadat višokot na cevki...i filterot se nasaduva na usisot.

Gi ima vo prodavnicite za avto delovi...posebno za avtokozmetika

pic13.jpg

Се работи за рав4 2.0 116кс. Зборот ми беше за турбината, секако страдат турбините ама чип тунингот уште толку го скратува животот на турбината (особено стаге2). Да е на 100.000км не му се ни мислам, али на 200.000 некако ми е ризично за моторот. Па затоа прашувам некој со искуство да ми каже како се однесува автомобилот и после неколку години. Инаку со спортскиот филтер ништо нема да постигнам, нема да ни се осети разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom