Fiat Bravo 2007 1.9 diesel.a sto znaci toa ako sum baksuz da e potisniot lager?![]()
Што значи може да си малер за фиатот
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Fiat Bravo 2007 1.9 diesel.a sto znaci toa ako sum baksuz da e potisniot lager?![]()
Едно прашање , пред 15 дена купив Опел Астра 1.7 дизел .. сеа приметувам пред да запалам ми трепка жолто (кола) и неможам да запалам воопшто не дава ни контакт , па морам да го извадам клучот и повторно за да не трепка , неколку пати ми прави вака знае по 1 или 2 пати... знае некој што е проблемов , деновиве ке одам на мајстор ...
Едно прашање , пред 15 дена купив Опел Астра 1.7 дизел .. сеа приметувам пред да запалам ми трепка жолто (кола) и неможам да запалам воопшто не дава ни контакт , па морам да го извадам клучот и повторно за да не трепка , неколку пати ми прави вака знае по 1 или 2 пати... знае некој што е проблемов , деновиве ке одам на мајстор ...
Не пипај карикитеOpel astra 1.4 - 90hp, 98k realni ,pa bi ve zamolil za sovet, verojatno treba da se menja dihtung na glava, mi dadoa opcija koga vekje menjam dihtung na glava, semerinzi itn. I koga vekje e otvorena kolata da mi smenat I zamenski kariki bez da mi naplatat dopolnitelna rabotna raka.
E sea razmisluvanjeto mi e deka na 98k vozena kola karikite bi trebalo da se ok, a I se originalite, vaka treba da stavam "dobri" zamenski, a mislam deka original si e original, a I plus ne se kojznae kolku vozeni. I neznam dali da gi menjam bidejki nemozam da procenam kolkava potrosnjava na ulje ima bidejki mozno e minimalno antifriz da go nadopolnuvalo nivoto na maslo vo motorot :/ any opinion ? :-D
jas bi gi smenil ako ne ti naplakjat plus. dobri kariki se 4000-5000den. zemi kolbenshmitOpel astra 1.4 - 90hp, 98k realni ,pa bi ve zamolil za sovet, verojatno treba da se menja dihtung na glava, mi dadoa opcija koga vekje menjam dihtung na glava, semerinzi itn. I koga vekje e otvorena kolata da mi smenat I zamenski kariki bez da mi naplatat dopolnitelna rabotna raka.
E sea razmisluvanjeto mi e deka na 98k vozena kola karikite bi trebalo da se ok, a I se originalite, vaka treba da stavam "dobri" zamenski, a mislam deka original si e original, a I plus ne se kojznae kolku vozeni. I neznam dali da gi menjam bidejki nemozam da procenam kolkava potrosnjava na ulje ima bidejki mozno e minimalno antifriz da go nadopolnuvalo nivoto na maslo vo motorot :/ any opinion ? :-D
kodot od klucot te zaebava. istoto i kajmene na vectrata me zaebavase. ako imas rezerven kluc probaj sonego ako pali normalno znaci e kodot.Едно прашање , пред 15 дена купив Опел Астра 1.7 дизел .. сеа приметувам пред да запалам ми трепка жолто (кола) и неможам да запалам воопшто не дава ни контакт , па морам да го извадам клучот и повторно за да не трепка , неколку пати ми прави вака знае по 1 или 2 пати... знае некој што е проблемов , деновиве ке одам на мајстор ...
Ме интересира каде/кој менува кожна навлака за менувач за кола
500-тини денари е да ти ја изработат, квалитетно работи Пане. Ќе ти пуштам број покасно на ПП ако не изумам.
ти сам, бараш како на јутуб, а нарачваш од алиекспрес.
или купи ја од продавница...
Некоја препорака за полирање фарови (некоја паста за полирање)? Пробав со паста за заби, никакви резултати.