Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки.
Станав сопственик на опел астра 1.7 цдти 100 пс, 2007 година,колата ја донесов од Швајцарија и му платив давачки се до регистрација.
Е сега деновиве треба да ја регистрирам па ми треба помош у која осигурителна компанија е најдобро да се осигура. И од прилика како се движат цените.

Друже ако не е тајна колку царина плати? И какви се други трошкови имаше по неа додека ја донесеш до регистрација овде кај нас? Фала.

Друже ако не е тајна колку царина плати? И какви се други трошкови имаше по неа додека ја донесеш до регистрација овде кај нас? Фала.
950 евра царина платив.
Други трошкови јас лично немав,пошто колата ја најдов у autoscout24.ch потоа за да не направам екстра трошкови му реков на братучед ми да оди да го види пошто живее таму,тој ја виде колата ја однесе на механичар и немаше никаков дефект,и сега кога дојде на одмор ми го донесе колата.

Здраво дечки. Ми треба помош, возам југо 45, пред некој ден во резерварот за вода на хладњакот приметив дека има уље. Тоа значи дека меша уље и вода. Претпоставувам дека треба дихтонг на глава да менувам и да ја рамнам. И кога сум на угорница во 4та кога стискам гас се слуша тропкање. Совет дали ми се исплати да го поправам или да барам друг мотор?

Здраво дечки. Ми треба помош, возам југо 45, пред некој ден во резерварот за вода на хладњакот приметив дека има уље. Тоа значи дека меша уље и вода. Претпоставувам дека треба дихтонг на глава да менувам и да ја рамнам. И кога сум на угорница во 4та кога стискам гас се слуша тропкање. Совет дали ми се исплати да го поправам или да барам друг мотор?

Изгледа моторот им треба ремонт освен ако е пукната главата или блок мотор тогаш треба друг мотор да ставиш

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Де бре за Југо половен мотор за 4000 денара се наоѓа,сигурно и поефтино..

..хмм.., боље со еден мастраф барај друга кола!! :)

..хмм.., боље со еден мастраф барај друга кола!! :)
ke bide i toa, za pocetok odlicna mi e ovaa :)[DOUBLEPOST=1483363348][/DOUBLEPOST]
Де бре за Југо половен мотор за 4000 денара се наоѓа,сигурно и поефтино..
Dobro, sepak motorot nema pominato mnogu, 140000, a sepak i vozac pocetnik sum, seuste ne gi znam site raboti. fala vo sekoj slucaj.

Луѓе некој коментар за колава од огласов? И општо за цената што е ставена за неа.

Мое персонално мислење: Астрата како астра е супер кола, изглед, изработка топ, но ако си возел порано мотор 1.4 (мал мотор) и си задоволен од тоа, терај, иначе јас за себе никогаш не би го зел тој мотор.
Цената е мааалце соомнителна, треба да се види на лице место да неима некоја мана.
А и брзо му паѓа цената.

Луѓе некој коментар за колава од огласов? И општо за цената што е ставена за неа.
Буквите на задното стакло над бришачот на едната слика ги има на друга ги нема, да не е менувано стаклото или нешто друго е, тоа ми влезе во око.

Таа цена е за Астри H над 2008 со таа километража ептен сочувани,
За Ј тешко!

Буквите на задното стакло над бришачот на едната слика ги има на друга ги нема, да не е менувано стаклото или нешто друго е, тоа ми влезе во око.
Мислам дека тоа е перниче, ама најдобро е да носи некој што може да ја провери добро дали е чукана или има некоја штета...

До сега можеше да се јавеш и да прашаш,отколку мистерии да откриваме.

Sent from my E2003 using Tapatalk

огласот е стар 4 месеци, за таа кола со таа цена и километража, ако останала непродадена во најмала рака е нешто сомнително според мене ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom