Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Алфа Ромео 147 м-џет 1.9 Дизел . година време ја возам, без проблеми, само што уште кога ја купив на скен даваше проблем со греачите, демек 1 од нив бил дефектен, но нема проблеми со палење, но еве деновиве почна да ми засецкува при давање гас... дали може да е до греачот? Друго нешто, пред 1 недела ме пецна малку струја допирајќи ја бравата на вратата, да не е нешто со жички поврзано, електрониката....

Колку што јас сум информиран неисправен греач прави проблеми при палење а тоа што сецка не би требало да е повзано со греачот.Струјата што те пецнала е статички електрицитет кој само се испразнил од тебе према колата ништо страшно и повзано со самата кола и нејзините електроники.

Колку што јас сум информиран неисправен греач прави проблеми при палење а тоа што сецка не би требало да е повзано со греачот.Струјата што те пецнала е статички електрицитет кој само се испразнил од тебе према колата ништо страшно и повзано со самата кола и нејзините електроники.

Da taka e. Statickiot elektricitet e povrzan so tipot na oblekata. Obicno na taa kbleka ako te pecnala struja, ke se povtoruva povekepati[DOUBLEPOST=1483398472][/DOUBLEPOST]
Алфа Ромео 147 м-џет 1.9 Дизел . година време ја возам, без проблеми, само што уште кога ја купив на скен даваше проблем со греачите, демек 1 од нив бил дефектен, но нема проблеми со палење, но еве деновиве почна да ми засецкува при давање гас... дали може да е до греачот? Друго нешто, пред 1 недела ме пецна малку струја допирајќи ја бравата на вратата, да не е нешто со жички поврзано, електрониката....

Vidi neka ti ja proverat luftata na osovinata na turboto, ili ti e kolata vozena pretezno vgrad, pa e malku zatestena

Што е подобро да се купи Рено Меган од 2013 или Опел Инсигниа (седан) од 2010?

Меганот може да се најде за поевтини пари и помалку троши а Инсигнијата поубаво изгледа односно е полуксузна, сеа не знам за во иднина која кола е поевтина за одржување во смисла за делови, кои се подостапни и која би било полесно да се продаде... Прашањето ми е доколку имате пари за било која од двете коли која би ја одбрале, која би ви правела поголем мерак?

Што е подобро да се купи Рено Меган од 2013 или Опел Инсигниа (седан) од 2010?

Меганот може да се најде за поевтини пари и помалку троши а Инсигнијата поубаво изгледа односно е полуксузна, сеа не знам за во иднина која кола е поевтина за одржување во смисла за делови, кои се подостапни и која би било полесно да се продаде... Прашањето ми е доколку имате пари за било која од двете коли која би ја одбрале, која би ви правела поголем мерак?

Opelot spored mene

јас кога би имал финансии и можности да бирам би одбрал opel insignia без разлика што е постаро годиште, ама и на изглед ми е многу по добра, друга работа е како се одржувани и возени и секако во каква состојба се бидејќи нели се работи за поволни возила :)

Moj drugar ima Insignia( nova ja kupi) i za gumi dade 1000 evra( 250 po guma).

Toa e pogolema i poluksuzna kola, dodeka Meganot e vo golf klasata

тоа ти брат :drk:, сите ние сакаме да возиме понови коли од најмалку средна класа а просечните примања во македонија е 350-400 евра, и после се ни е скапо и дефеци и потрошните делови, ама желбата е поголема од можностите на повеќето :yid:

Добар Опел сервис,мајстор некаде низ Скопје, по можност во градот да е?

Moj drugar ima Insignia( nova ja kupi) i za gumi dade 1000 evra( 250 po guma).

Toa e pogolema i poluksuzna kola, dodeka Meganot e vo golf klasata
Ако сакал да се чалами со некои супер-екстра-спорт-морт 19-ка или 20-ка гуми, инаку гуми за Инсигнија сигурно има за 100 евра, па и помалку, не е тоа Ферари.

Последно уредено:
Ако сакал да се чалами со некои супер-екстра-спорт-морт 19-ка или 20-ка гуми, инаку гуми за Инсигнија сигурно има за 100 евра, па и помалку, не е тоа Ферари.
Ne se sećavam koja golemina bea....znam deka zaedno bevme posle lanskata zima na vulkanizer , i za nego bea veće stignati gumite, i bukvalno taka na polica izgledaa kako na Ferari, a moite 155/13 gi plativ 4000 denari-dvete predni

Ovaka pravat problem ako zaebava luftmaserot ili ako e puknato nekoe od crevata za vazduh so se na luftmaserot ili tie so go vodat vozduhot od turbinata do interkulerot i napred vo motorot.. Ako e napuknato crevo od tie sto go nosat vozduhot pod pritisok obicno em ke secka i poveke ke dimi crno na auspuh.

Ne se sećavam koja golemina bea....znam deka zaedno bevme posle lanskata zima na vulkanizer , i za nego bea veće stignati gumite, i bukvalno taka na polica izgledaa kako na Ferari, a moite 155/13 gi plativ 4000 denari-dvete predni
По каталог гумите за "нормалните" модели на Инсигнија се 225/55/17, такви имаш, ете да не е некоја "шкљ" марка, австриски Семперит за 100 евра: https://www.reifendirekt.de/cgi-bin...rd&Label=C-C-72-2&details=Ordern&typ=R-271201

Појаките модели (преку 200 КС) имаат по каталог 245/45/18, еве на пример Пирели за 130 евра: https://www.reifendirekt.de/cgi-bin...rd&Label=C-B-72-2&details=Ordern&typ=D-119904

А има и поефтини добри гуми, да речеме јапонските Фалкен (какви што имам јас) или англиските Авон, но и од овие попознатите марки имаш од 100 до кај 150 евра... Така да, не знам какви гуми успеал да најде другар ти :) Единствено ако има некој луд бандаж 20ка или нешто слично...

Ke slikam za nekoe vreme, nemozam odma posto covekot imase smrten slucaj vo familijata. Ili koga ke go sretnan vulkanizerot ke go prasam za koi gumi se rabotese

Ovaka pravat problem ako zaebava luftmaserot ili ako e puknato nekoe od crevata za vazduh so se na luftmaserot ili tie so go vodat vozduhot od turbinata do interkulerot i napred vo motorot.. Ako e napuknato crevo od tie sto go nosat vozduhot pod pritisok obicno em ke secka i poveke ke dimi crno na auspuh.
Денес ја носев на технички , мајсторот ми рече дека се сомнева во МАФ сензорот, обично тоа било пробелм кај Алфите според него( некој негов пријател дури го исклучил и без него возел доста време, само потрошувачката вели може да ми се зголеми без МАФ сензорот) , го приклучивме на компјутер, не даваше никакви грешки. Следно што направив ја нагазив по прав пат... немаше никаков проблем навистина... сега сакам да почекам некој ден да видам дали ќе се јави истиот проблем... Ако се јави ќе ја носам пак да го исклучат МАФ сензорот ... Братучед ми пак кој не е стручно лице ми ја надува главата да земам некој си адитиви за горивото, наводно кај дизел моторите дизните се замастувале.... Друго нешто струја ме утепа деновиве.. преку глава ми доаѓа веќе штом фатам брава на вратата на возачкото место ме дрма струја...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom