- Член од
- 12 март 2015
- Мислења
- 1.569
- Поени од реакции
- 3.217
Пред да го сменам акумулаторот на шалт табла ми го јавуваше пред да ја палам колата, потоа го губеше (само акумулароторт, откако ќе изгаснеа сите останати, после контакт)... претходно не го вадеше, али почна да го вади и по некое време рикна.
Ајде океј, стар акумулатор, го променив.
Со новиот тера некое време не го вадеше, од пред 2-3 месеци го вади пак.
Ме убедуваат мајстори дека алтернаторот не полни... дека морам да го проверам дали е во ред итн итн итн... али не ми се остава колата кај било кој електричар, на крај кој знае што ќе испадне. ретко да се најде чесен мајстор денешно време...
е сега, во 2-3 месеци доколку не полнеше алтернаротор нели колата немаше да пали?
по претпоставка ќе се истрошеше акумулаторот и кога тогаш за ова време немаше да запали ... оваа пали, нема мака... (многу ретко ако завергла, многу).
дали некој има некоја идеја што е и како е?
немам многу искуство со коли, прва кола ми е, но ми нема некоја логика ова...
Ајде океј, стар акумулатор, го променив.
Со новиот тера некое време не го вадеше, од пред 2-3 месеци го вади пак.
Ме убедуваат мајстори дека алтернаторот не полни... дека морам да го проверам дали е во ред итн итн итн... али не ми се остава колата кај било кој електричар, на крај кој знае што ќе испадне. ретко да се најде чесен мајстор денешно време...
е сега, во 2-3 месеци доколку не полнеше алтернаротор нели колата немаше да пали?
по претпоставка ќе се истрошеше акумулаторот и кога тогаш за ова време немаше да запали ... оваа пали, нема мака... (многу ретко ако завергла, многу).
дали некој има некоја идеја што е и како е?
немам многу искуство со коли, прва кола ми е, но ми нема некоја логика ова...